Последните пет книги, които прочетох

• 88 604
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
-"Продавачът на минало"

# 631
  • София
1 Тринайсет луни - Чарлз Фрейзър
2 Божията формула - Жозе Родригеш душ Сантуш
3 Стъкларят от Мурано - Марина Фиорато
4 Английският съсед - Михаил Вешим
5 Нашингтон - Михаил Вешим

# 632
Би ли споделила мнение за Божията формула?
Купих си Седмият печат, но още не съм я чела...

# 633
  • София
Вероника решава да умре - Паулу Коелю
Мъглата - Стивън Кинг
Под купола - Стивън Кинг
Къпиново вино  - Джоан Харис
За любовта и сянката - Исабел Алиенде

# 634
1 Тринайсет луни - Чарлз Фрейзър
2 Божията формула - Жозе Родригеш душ Сантуш
3 Стъкларят от Мурано - Марина Фиорато
4 Английският съсед - Михаил Вешим
5 Нашингтон - Михаил Вешим

Стаси, как ти се отрази "Нашингтон" - аз още се подсмихвам, като се сетя...

# 635
как ти се отрази "Нашингтон" - аз още се подсмихвам, като се сетя...

Не съм Стаси, но едва я дочетох. Посредствено представена история, може би, защото съм в тази част на света и ми звучеше фалшиво през цялото време.   Simple Smile
Покрай нея, чарът на "Английския съсед", съвсем се губи.

# 636
  • Пловдив
1.Мостовете на Медисън - Р.Дж. Уолър
2.Проницателят - Анди Андрюс
3.Любовни упражнения - Ваня Щерева
4.Другата кралица - Филипа Грегъри
5.Любовен архив - Урс Фас

# 637
# 638
Здравейте!Честит празник!
Отдавна не съм писала,но сега ще се впиша двойно. Wink Ето последните ми десет прочетени книги:
1."Северно сияние" на Филип Пулман
Книга първа от поредицата "Тъмните му материи".
Много ми хареса книгата.Пулман много майсторски и интересно (поне за мен) е преплел реалност и фантазия.Хареса ми и филма,но не може да се мери с книгата.Лира е чаровна пакостница,а и е страхотно да си имаш демон като Панталеймон и бронирана мечка за приятел.
2."Аз,вещицата" на Дебора Харкнес
Книгата ми хареса.Приключения,любов,мистични същества.Вампират е чаровен,а вещицата своенравна,което беше забавно на моменти.Но...Има едно "но" и то е свързано с това,че книгата не е завършена.То може някъде да е писало,че ще има още част/и,но аз не знаех и още не знам.Но краят загатва за още.Не ми се вярва така да свърши.Това ще е жалко за книгата.Все пак ми допадна,но дано да има край (друга част,за предпочитане една),за да се изясни всичко.
3."Хайди и Клара" на Йохана Спири
Прекрасно продължение,много трогателно на една прекрасна и любима моя книга.
4."Ключът на Сара" на Татяна дьо Роне
Когато си купих тази книга започнах веднага да я чета и не можах да я оставя докато не я дочета.Невероятна!Много силна книга!Животът на човек може да се промени по толкова необичаен начин и така изведнъж,че направо  страх да те хване.Ужасно е това,което са преживели лагеристите!Никой няма право да счита,че друг е по-долен от него само защото е с различен цвят на кожата,различна религия и етнос.
5. "Хотелът на сладко-горчивите спомени" на Джейми Форд
Още една невероятна книга!Всички хубави неща ,които съм чула и чела за нея са верни.Книга,която е написана с умение,с много чувство,която те кара да съпреживееш болката на другите и едновременно с това разказва за една красива и невинна любов.Ще ми се да не стават такива неща,но за съжаление и днес го има лошото.Жалко,че не можем да се поучим от болката от миналото.
6."Незабравима разходка" на Никълъс Спаркс.
Тази книга я прочетох на един дъх.За мен тя е един урок по добрина,урок за силата на духа.Невероятно е да "видиш" как един човек,дори когато си отива може да е изпълнен с толкова любов и да дава толкова любов.А и самият писател за пореден път е успял да предаде най-важното без да са му нужни много страници.Това за мен е една книга бисер,която с предните три и следващите две ще съхраня дълбоко в душата си.
Прекрасна книга е и следващшата прочетена от мен,която пак е на Никълъс Спаркс.
7."Последна песен"
Трогна ме сближаването на дъщеря и баща.Спаркс за пореден път доказва,че наистина е както го наричат-"хроникьор на човешката душа".
Умее да разказва обикновени човешки истории по необикновен,запомнящ се,каращ те да съпреживяваш начин.Този автор вече е сред любимите ми писатели.
8."Историята на говорещото столче" на Мацутани Миоко.
Това е една книжка,която четох като дете.Открих я у нас и реших пак да я прочета.Когато я прочетох за пръв път-четвърти или пети клас не помня точно то тя ме разтърси из основи.Разтърси ме трагедията на Хирошима,съртта на толкова невинни и по-късно заболяването на оцелелите и децата им от левкимия.Но едновременно с това не можеш да не се възхитиш на това как  тази трагедия се помни,как мъртвите се почитат,как грозното,разрушението е било превърнато в нещо красиво носещо послание за надежда.Тогава ме разтърси и сега ми подейства точно по същия начин.
9."Законът на деветките" на Тери Гудкайнд"
Тази книга си е някакво своеобразно продължение на  "Мечът на истината",само че напред в бъдещето.Общо взето имаше много приключение,екшън...Това е добре.Само че главните герои много ми напомняха на  Ричард и Калан като характери. И това ме подразни.Реших,че ще мисля за тях като за преродените Ричард и Калан,които им е писано отново да се срещнат и да изживеят любовта си  и да спасят света междувременно.Това подейства и прочетох книгата до край.Дори ми хареса.Не се получи чак такава магия като с "Мечът на истината",но не съм и тотално разочарована.Но все пак предпочитам,ако ще чета някакво продължение да си е с Ричард и Калан оригиналът.А и Зед и Кара да ги и има ако може.Страхотно се забавлявах на пиперливото чувство за хумор и на двамата и на вечно гладният Зед.
10."Преобразяване" на Лоис М. Бюджолд.
Предпоследната книга от поредицата.Към края ми се появи нещо интересно,една битка,но няма да издавам повече.
Е това беше.
Лека вечер от мен и много забавна ,на който му предстои!

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 18:06 от eovin27

# 639
Живак -  Амели Нотомб -10/10
Козметика на врага - Амели Нотомб -4/10
Като гореща вода за шоколад -Лаура Ескивел -10/10
Тайният живот на Беки Б.- Софи Кинсела - 6/10
Спутник, моя любов - Мураками - 8/10
Една италианска любов - Филип Бесон - 5/10

# 640
Отдавна не съм се отчитала, та книжките може и да са повече от пет. Започвам отзад напред

Пътешествия с Чарли от Джон Стайнбек - признавам си, че много прескачах. Има много добри моменти, но има и ужасно, от моя гледна точка, скучни такива. Бях приятно изненадана кой е Чарли.

БРАТСТВОТО НА ЧЕРНИЯ КИНЖАЛ: Споделена любов от Дж. Р. Уорд - имаше един човек сред вампирите и той се оказа с данни на вампир и сега вече е един от тях  Hug

Мактуб от Паулу Коелю - книгата се състои от множество малки притчи. Не е роман. Тук -таме притчите са много силни...

Тибетското изкуство на позитивно мислене от Кристофър Хансард - още не съм дорасла за това мислене, но поне прочетох за него.

БРАТСТВОТО НА ЧЕРНИЯ КИНЖАЛ: Пробудена любов от Дж. Р. Уорд - поредния брат - вампир и воин, опитомен от жена...

Нашингтон от Михаил Вешим - прочетох доста негативни отзиви за книгата, но на мен това ми беше първия досег до Вешим и си се пукнах от смях. Книгата ми хареса много. Има много ценни, типично български сцени, като например по колко начина можем да отворим бира  Joy Joy Joy

Изгубеният символ от Дан Браун - много дълго време я отлагах, но да знам, че съм му изчела всичко. Нищо ново обаче...  Hug

Тилт от Любен Дилов - син - нищо общо с филма. По-скоро негово допълнение. Хубаво, че бях гледала филма!!!  Laughing

# 641

2."Аз,вещицата" на Дебора Харкнес
Книгата ми хареса.Приключения,любов,мистични същества.Вампират е чаровен,а вещицата своенравна,което беше забавно на моменти.Но...Има едно "но" и то е свързано с това,че книгата не е завършена.То може някъде да е писало,че ще има още част/и,но аз не знаех и още не знам.Но краят загатва за още.Не ми се вярва така да свърши.Това ще е жалко за книгата.Все пак ми допадна,но дано да има край (друга част,за предпочитане една),за да се изясни всичко.

Ако не се лъжа, книгите ще са три. Втората излиза в края на тази година.
Отдавна я гледам тази книга и не знам кога няма да се сдържа и ще си я купя. А не трябвааа!!! Grinning

# 642
Гергана-а-а пробвай "Английският съсед" на Вешим,по- добра е от "Нашингтон".

# 643
  • Германия
И аз в момента чета "Нашингтон", но за момента не мога да си съставя мнение за книгата. Но следващата със сигурност ще е "Английският съсед".

Установих, че отдавна не съм се разписала в темата и са се насъбрали 14 книги, които съм прочела. Затова няма да пиша дълго за всяка.

Ето кои са:

1. Стайнбек - Краткото царуване на Пипин Четвърти - приятно четиво, но няма да ми е любимата книга от Стайнбек.

2. Луиза Мей Олкът - Mалки жени и продължението
3. Луиза Мей Олкът - Добри Съпруги - и двете книги ми харесаха. Беше ми интересно да науча за живота в Америка през 19. век. Малко детски, но никога не е късно да се навакса с тях. Simple Smile

4. Джордж Оруел - 1984 - толкова много е изписано за нея, че няма да има какво да добавя. Изключителна книга! Дори месеци по-късно се присещах за откъси от нея и ме втрисаше. Още повече, когато нашата действителност ми навяваше асоциациите...

5. Клайв С. Луис - Хрониките на Нарния - детска книга, много лека. Имах нужда от нея след 1984.

6. Карсън Маккълърс - Часовник без стрелки - интересна книга, но може би не бях в подходящото настроение за нея. По-нататък ще ѝ дам още един шанс.

7. Димитър Талев - Преспанските камбани - продължението на "Железният светилник". Хареса ми повече и от първата част. Много добре изградени образи на героите! Още една любима книга. Simple Smile

8. Марк Твен - Глупаци в чужбина - много интересен пътепис. Пътешествието на автора между Америка и Израел на първата подобна организирана екскурзия. Любопитни разкази за Франция, Италия, Северна Африка в средата на 19в. Чете се малко бавно, но е увлекателна и е с неповторимия хумор на Марк Твен.

9. Ръдиард Киплинг - Книга за джунглата - още една детска книга.  Embarassed Не я бях чела от лятото след първи клас, когато ми беше скучна и реших сега (в края на дванайсети) да видя как ще ми се стори. Е, определено ми хареса.

10. Чудомир - Избрани произведения - още един автор, за когото е изписано много. Хареса ми и по-нататък ще продължа с четенето на пълните му сборници с разкази.

11. Борис Акунин - Алтън-Толобас - свежа книжка, представяща днешната действителност в Русия през погледа на британски историк. Определено е интересна и с хумор.

12. Георги Данаилов  - Весела книга за българския народ - донякъде весела, донякъде тъжна книга за България. За съжаление констататициите в нея са много верни...

13. Шекспир - Комедия от грешки - стори ми се леко четиво, което сигурно за тогава наистина е била нещо уникално. В момента има твърде много филми с вариации по тази тема, от което се губи част от блясъка.

14. Кен Киси - Полет над кукувиче гнездо - много истинска, със сигурност ще стане една от любимите ми книги. Препрочитането ѝ е сигурно!

# 644

Моите последни 5 -

Нощна стража - Тери Пратчет
Превъзходството на Борн - Робърт Лъдлъм
Избрани произведения Том 1: Небесните пасбища; Гроздовете на гнева - Стайнбек
Пир за врани - Джордж Р. Р. Мартин (4-а книга от "Песен за огън и лед")
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде - Илия Троянов - филмът не съм го гледала, но книгата много ми хареса.

14. Кен Киси - Полет над кукувиче гнездо - много истинска, със сигурност ще стане една от любимите ми книги. Препрочитането ѝ е сигурно!

Страхотна книга наистина! Напомни ми, че и аз мога да си я препрочета.

Общи условия

Активация на акаунт