Дядо Коледа с подарък във ръката чака ОКТОМВРИйче пред елхата!

• 26 506
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
И аз бих си дала децата на ясла само ако сме зле с парите Confused Иначе в никакъв случай. Това са най-важните годинки....
Иначе каката лесно свикна с градинката на 3 години. За градините съм За , но за яслите - твърдо против. Там има само лелки, прости женици, които по цял ден врякат и единственото, за което внимават, е децата да са сухи и сити Sad

# 211
Аз ще го дам на ясла когато ми се доходи на работа,защото работя като завеждащ административна служба във същата ясла и ще бъде при мен и мойте колежки

# 212
Аз смятам да я давам на ясла, но само по няколко дни на месец да си пазимм местото, че после да е сигурна в градината. Тук в тази градина ако не е ходила на ясла няма да я вземат  в градината. А ми е много близко и на бабата също че не се знае каква работа ще почна. Но преди 2 г не смятам да я давам

# 213
  bouquet
Вече не издържам с това неядене CryТъкмо беше почнал да похапва(естественно  с мноого забавления), а сега незнам какмво му става от 13.30 , та чак да сега го мъчих, къде ли не го качвах да яде, а той като види лъжицата и пищи...реве ми се CryИмам чувството, че ще полудея Crazy, незнам как да процедирам...а и мляко сега не иска да пие, заспа си така, неял...На къкъв лекар трябва да го водя според вас? Дали хомеопат ще му помогне? Иначе Слава Богу, изследванията са му добре, всичко е ок и като се обадя на педито тя ми казва, "ами такъв си е "Да, ама така не може да продължава, аз със сигурност не мога CryА и няма и 10 кила, а 81 см., като спица е ...много се притеснявам...нервите са ми опнъти до краен предел...извинявайте , че ви тормозя Embarassed
Иначе и аз да се включа по темите Wink
Криси, аз със сигурност не бих дала Стефано на ясла, но естественно, защото и работата ми го позволява, а и свекърва ми и майка ми , ще се редуват...но ако нямам друг избор...нещото, което не харесвам на яслите и дг, е че детето ти е непрестанно болно.
А за Коледен подорък и аз съм в голяма чуденка newsm78Стефи има такава кола, като на Боби, сестра ми му подари един мотор,та мисля повече да не го моторизирам, но незнам какво ще му е интересно Thinking Даже си мислех да накарам Владо да се направи на дядо Коледа, но май ще се изплаши, малки са още за това нали?
Ей, за малко щях да забравя, Музе, мнооого се радвам за теб!  bouquetНапи ли се? Mr. Green
Целувам ви и се радвам, че ви има Hug

# 214
niel, бързам да те успокоя, че това с неяденето е период и скоро ще отмине. Става по-лошо като насилваш или залъгваш. Моето като не иска и дотам. Успявам 2-3 лъжички със залъгване да му дам, но каква полза, само се тормозим взаимно. А като е гладен, си иска и посочва с пръст какво да му давам. Той няма и 9 кг, но това не ме притеснява вече.Изрових темата, която ми помогна да се успокоя, може би си я чела:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=203348.msg4354178#msg4354178
Оставих го само да гледа като се храним и след 2-3 дни "прояде". Но за големи количества не говорим. От 2 дни яде една каша на Милупа, досега каши не е ял с желание.
Митко има подобна къща и много се занимава с нея, за разлика от лаптопа.

За ясла или детска градина, както и за връщане на работа не искам и да се сещам, че после ме хваща безсъние #2gunfire.

Ето го уж проходилия Митко, но пак иска да се хваща за мен:

# 215
Кали, Hugмного ти благодаря!
Лошото е, че той никога не иска от нашето ядене CryИ ако е пропуснал едно хранене, пак не е гладен за следващото ooooh!

# 216
Ниелче , ние бяхме същите хранехме се по 1 час и бабата се правеше на маймуна и изяждаше около 50- 70 гр. Направо щях да се побъркам с това неядене...е писна ми и я оставих една седмица че може и 10 дни "гладна" т.е. в часовете за хранене приготвям храната, слагам я на стола и тя след втората лъжица и неще и аз предложа 2-3 пъти тя откаже, почва да мрънка, та чак и до рев стига и я махам от стола...така три пъти на ден. Отслабна видимо за тия десетина дни, но сега да чукна на дърво прояде..Е пак се правя на маймуна, но поне за половин час си изяжда що годе манджата Не я мъча, щом неще спирам ...Пробвай и ти така, може да прояде... Алекс също не иска от нашето ядене. Когато й предлагам от моята чиния или не опитва или опитва веднъж и край...Яде само ако е в столчето си  с разни щуротии по него..та днес чак и кибрит и палих да яде  Sad

# 217
niel, ще трябва да опитате да му създадете интерес към храната, то не че аз съм много напред в това начинание, но видях успех с насоките от гореспоменатата тема. Отначало опитах с парчета сварени зеленчуци - никакъв интерес. После ядеше с желание само боклуци - пръчици, солети и подобни. Започнах да му слагам къшейчета хляб в таблата на стола пред него. И сега най-много яде хляб, иска от него, казвайки "ббаб". Също и изоставих практиката да го храня другаде освен на стола и на масата. Имаше ефект, дори махнахме таблата от неговия стол и сега е направо на масата. Но много бързо губи интерес и пак се налага книжки и играчки да му давам  Confused. Знам, че иска много търпение и е голяма борба, пожелавам ти успех. Казвам си да яде детето и да е здраво, пък всичко друго (като отбиване и махане на памперс, не задължително в този ред за нас) е на заден план сега. С гърнето имам опит още от 6-месечен, но сега вече е неуспешен. Но пък се изпишква в канче при покана.

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 16:09 от kali_k

# 218
Кали, при нас пък освен на стола другадде не мога да я накарам да яде  Laughing. Пък  да не говорим сама да си взима..взима гледа го и го хвърля, хич не се и сеща да го лапа  Laughing даже днес й давам киви в ръката да го държи и си викам аха да го лапне ама не, пустото му дяте го хвърли на килима  Laughing Та ниелче търси варианти душице.Знам през какво минаваш и стискам палци да прояде  Hug

# 219
И аз бих си дала децата на ясла само ако сме зле с парите Confused Иначе в никакъв случай. Това са най-важните годинки....
Иначе каката лесно свикна с градинката на 3 години. За градините съм За , но за яслите - твърдо против. Там има само лелки, прости женици, които по цял ден врякат и единственото, за което внимават, е децата да са сухи и сити Sad

Абсолютно съм на същото мнение.! Виктор го бях дала на ясла на 1г. и 3м. и що рев изрева и колко болести за 1 месец. Като се сетя още ме боли сърцето. Tired
Дано свеки да може да гледа малкия, че иначе и аз ще трябва да го давам колкото и да не ми се иска, но мисля поне до 2 год. да го гледам аз, колкото и да ни е трудно.

Ниел, абсолютно ти съчувствам за не яденето. Надявам се, че Кали те е успокоила.
Кали, Митето голям сладур. Имам чувството, че всеки момент ще си тупне на дупето. И ние сме така. Ходим, ама го придържам за якето леко и днес се заблях за малко и цоп в едни листа, та светлосиньото ни яке стана в кал. #Crazy

Още нещо щях да пиша, ама ще се върна да почета.

Сетх се. Пате, завиждам ти, за работата. /благородно Grinning/

# 220
Криси, ще свикнеш с яслата - а детето сигурно преди теб даже - не се притеснявай. Трудно ще ти е само в началото, но в един момент просто се нагаждаш към новата ситуация. Аз пуснах Кристиян на година и осем месеца и бях много доволна от начина по който го гледаха, но той не успя да се пребори с вирусите. Имаше период, в който почти ми разви астма. Личното ми мнение е, че детето до три години трябва да израстне в семейна среда, но съзнавам, че никой не би си оставил детето, ако няма друг изход. Аз, понеже имам, Вероника на ясла няма да я пускам.
Ниел, малката имаше период, в който не ядеше нищо извън кърмата (добре, че беше само за две седмици) и успявах да и пъхна нещо в устата само като и пусках да гледа анимирани песнички. Тривиално, но при нея действаше.
За подаръците все още се чудя и мая... Кристиян е категоричен, че много щяла да се радва на някакво интерактивно куче, което усилено рекламират по детските канали. Подозирам, че той повече ще се радва от нея, но списъкът му е набъбнал сериозно и вече прехвърля в този на сестра си.

# 221
Исках да питам каква паста им купувате, че аз още не съм взимала? Embarassed

# 222
За зъбите ли?Само с напръстника мия newsm78
За яслата-Хриси ще я вземат чак наесен,което ме удовлетворява,свеки се пенсионира януари '11г,та ще закрепим нещата за 2-3месеца.Аз съм "ЗА" яслата,тя е контактна,по-вероятно е на мен да ми е трудно,отколкото на нея,лошото е че в яслата ще завъди разни сополи и други "екстри" но няма как,не можем все в стерилна среда да ги държим.
НИелче,пробвай наистина туй дете да го подържиш гладно малко Peace.Хриси имаше такъв период-като рече "Не" и това беше,давам й да яде-неще,ако ще,свалям я от стола и ние се храним,но не давам нищо после... NaughtyЯ ела я виж сега-като е гладна,отива и си взима лигавника и ме вика пред столчето да я слагам hahaha.И никакво ядене освен на столчето в кухнята,само там се яде,че иначе цялата къща че е на кочина #Crazy.

# 223
   Момичета, благодаря че така активно се включвате по темата за яслата.Много сте ми полезни.

Клото, мерси!Нека мине още време да видим как ще се развият нещата.../ и аз си имам разни идеи и от това също зависи/Боби съм сигурна че ще му хареса на яслата, на мен обаче ще ми е много мъчно, но права си ще се нагаждаме живот и здраве като му дойде времето.

Аз така или иначе наесен ще го пусна като ми свърши майчинството, та пролетта дори ще мине по-леко прехода.Няма чак толкова вируси като зимата.А есента всякак ще е на ясла, защото най-късно края на септември ще съм на работа.Няма кой да го гледа, а и по принцип не съм против яслите , напротив.Просто ми се щеше да е малко по-голям.Ей, зор голям с тоя пуст прием.

Днес просто директорката много ясно подчерта че не мога да го отлагам много пъти и затова ме хвърли в размисъл понеже планирах ясла есента.

Каменце, аз взех Колгейт от 0 до 6 години.Голям кеф му е миенето на зъбите.

# 224
  • Бургас
Кали сташно миловиден и сладък е Митанко Hug
А ето и темичката за новите нещица на ЛЛЛ
Тема: (.Y.) ~ Новогодишни артикули кърмачески всякак
Аз ще се заимам с чашка,че Никол потроши вече 3 бр. Laughing
Кло знам го туй куче Grinning и на мен много ми харесва Blush
Ама и Николай ми оряза мераците за него,защото наистина аз ще си играя с него Blush
Ками и аз не съм взимала още паста и ще се помотам още  Wink

Общи условия

Активация на акаунт