ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 693
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,

Сийгърл, много се радвам че нещата с кърменето при вас потръгват  Hug. Момичетата са ти дали страхотни съвети и ще се справите с Алекс.
Да ви питам друго, чета, че вече гърдите са ви меки постоянно, обаче при мен отново започнаха да стават твърди, болезнени и текат почти постоянно, сменям непрекъснато блузи, подплънки, все си мислех, че е минал тоя период. Най-лошото е, че съм на защита на магистърска теза в петък, и все си мисля как ще се разтека точно като застана пред комисията  Crazy. Някакви съвети как да се справя и да се появя спокойно пред хората без да мисля за изтичането?

Ние поддържаме 22 градуса в стаята през деня, а в спалнята през нощта е 18 градуса  Peace

# 676
  • София
Addri, сигурна ли си, че имаш недостиг? Нали наскоро беше цедила и даваше от шише и количеството хич не беше малко. Внимавай с препаратите за увеличаване на кърма, защото можеш да си докараш запушване на каналите, ако по принцип имаш достаъчно количество кърма.
От личен опит с такива средства два пъти си докарвах запушване. Първият път беше с каката, когато лекарката се опита да ме убеди, че нямам кърма. Оказа, че имам доста, а само организацията на кърмене беше лоша, но кой да знае - бебето не наддава добе, аз "млада" майка... Wink Послушах я и пих един път лактогонен чай и на следващия ден - температура, запушени канали и антибиотик.
Иначе миналата година започнах да пия бирена мая за укрепване на имунитете без изобщо да съобразя, че увеличава и кърмата и след около 2 дни - познатата температура, болки в гърдата  и запушени канали.
Ако решиш да пиеш нещо за усилване на кърмата, то най-добре да го пиеш малко преди поредното кърмене.

# 677
  • София
milenaire, определено нямам недостиг, слава богу. Винаги остава още малко мляко в гърдата след като бебо се насуче, но преди малко говорих с една приятелка, която също има бебе октомврийче и тя имаше притеснения по темата. За нейно спокойствие иска да има подобно нещо под ръка защото не е удовлетворена от действието на чайовете. Аз също съм от хората, които обичат да са подготвени за абсолютно всякакви ситуации и не бих отказала да ги имам за всеки случай.

# 678
Здравейте някоя мама ако може да ми даде саит да си поръчам количка защото в нашето градче няма  Sad

# 679
Адри от сайта който и Ронка е написала си порьчах капките,а дали ги има в БГ не знам; аз си порьчах всичко свьрзано с кьрменето от там-помпа,крем за зьрна,торбички за сьхранение на кьрма(то не че има какво да сьхранявам....);продьлжавам да пия капките-вече на 2 пьти изцеждам по 90-100 мл-не мога да повярвям че помагат-приемат се само 4 пьти по 1 мл ,но както писах и преди нямам друго обяснение.

Аз гледам температурата в стаята да е около 21 градуса,не затоплям допьлнително като кьпем бебка,а и не я кьпя всеки ден-засега не и харесва много,като започне да се радва мисля да я кьпя по често;иначе тя е голям фен на масажите...

# 680
При нас температурата е 22 градуса през деня и 18-19 градуса вечерта като спи.Педиатърката каза че това били най-подходящите температури.

Сийгърл браво за упоритостта  Peace

desifame освен да се изцедиш преди изпита,не се сещам какво друго би могла да направиш,за да облекчиш и да намалиш вероятността да се разтечеш

Леле тва мойто зверче след яденето в 15ч е ужасна...рев,рев рев едвам заспа за около 30 мин и пак рев рев рев и чак преди 20 мин. заспа пак  Cry  Cry  Cry направо откачих,и поне да знаех защо се дере така,ама не пусто му не бяха колики в това съм сигурна  newsm78 моля се само след банята и вечерята да заспи спокойно,че няма да издържа още един такъв маратон  ooooh!  Tired

Лека вечер на всички и спокойна най-вече

# 681
  • Deutschland
Ронка тя мойка ми като чу 16 градуса и щеше да припадне и пита ....абе тая акушерка знае ли че в в България на 13 градуса пускат парното.  ooooh!

# 682
Да се запиша и аз, че съм пропуснала страшно много. Не съм ви изчела, да се надяваме, че и това ще успея да направя.Виждам само, че за температурата в стаите си говорите. Ние поддържаме 18 градуса, съгласих се да свалим дотолкова температурата защото на втората седмица беше с толкова запушено носле, че едва дишаше и не можеше да се храни. Меко казано се изплашихме и веднага хукнахме да го прегледат, kато го заведохме на лекар ни казаха, че у нас е прекалено топло и по-добре било да навличам бебето, но да е хладно. И така, проветряваме редовно, парното почти не работи, умираx от студ, но май наистина помогна на нослето. Макар че май свикнах на въпросните температури и вече не ми прави чак такова впечатление. Новото е, че искат сега и на диета да си сложа бебето, защото за месец е качил 2 кг. Знам, че са доста, но чак пък на диети и режими да минавам, малко прекалено ми се струва. Все си мисля, че по-добре е да хапва добре, отколкото да е злояд. Иначе при нас всичко е наред, кротичък е, когато не плаче  Simple Smile

# 683
Добро утро! Hug

От днес приключи доспиване до късно, тъй като Ема отново тръгв на градина. Simple Smile

Няма наспива не за мен. Моето момченце плаче от 12ч. до 2ч. ooooh! Тази нощ бе едно пъшкане, едно чудо...много ядене, в следствие на това повръщане и чак сега заспа по-добре.

Хубав ден на всички, отивам да оправям Ема за градина.

# 684
Да кажа и аз Дбро утро, докато не се е събудила малката Grinning

Ние сме с камина, та е малко трудно да поддържам една и съща тем., но варира от 21-25 градуса. Ние сме зиморничеви (особено таткото) и на по-ниска Т. ни е хладничко.
Я кажете какви упражнения правите на дребчовците? масажчетата ги разбрах, но за гимнастиката нещо съм назад newsm78

Ние през деня сме спокойни, но вечерите....до към 1-2 ни е трудния период. Трудно заспива това мишле.

Хайде до после, че е време за папкане Wink

# 685
Добро утро,
ние изкарахме спокойна нощ, будихме си се на 4ч. обаче пък след това заспиваше веднага. Ронка, направо супер, че Крис се нахранва толкова бързо. Габи яде по половин час и накрая заспива на гърдата.
Температурата вкъщи е между 20 и 22 градуса и явно свикна така, защото вдигне ли се малко повече и става неспокойна. На 25 няма да виреем нито аз, нито баща й следователно и тя  Crazy .
Аддри,  ти може да си слагаш корсета и за да ти топли на кръста щом ти е хладно заради бебчо вкъщи  Wink . Така с един куршум- два заека  Hug.
Аз пак да попитам дали сте наясно дали тазът се прибира и ако да- в какъв времеви интервал?
Времето до края на ноември ще е топличко, така че имаме късмет тази година  Peace.

# 686
Добро утро и от мен  Hug
Моето бебче втора нощ не заспива само в кошарата. Плаче, пъне се и иска при нас и на гърда. Явно и то почна да се изхитрява  Laughing
Не е познало особено де. У дома сме всяка жаба да си знае гьола (леглото).
vanirra някъде бях чела, че таза се прибира максимално до година. Сори, че не мога да се сетя къде беше статията.

За градусите - сега спрях парното, ама принципно не мисля, че мога да сваля температурата кой знае колко  newsm78

# 687
  • Пловдив
Добро утро на всички!
От две вечери през нощта го кърмя легнала на нашта спалня и той заспива между нас. Обаче ... мисля, че не захапва както трябва гърдата, защото и тази, която уж се беше оправила, започна отново да ме наболява и освен това, не може да се наяде както трябва, защото му става топличко и приятничко и заспива гушнат в мен и вследствие на което се буди през 1,5-2 часа, за да яде.
Да ви кажа как заспа преди 1 час малкия - заглежда се около половин час по мечетата на въртележката и след това ревна, аз го сложих в слинга, дадох му биберона и започнах да обикалям стаите (май закуска и кафе си правих) и ... той заспа. Преместих го в леглото, включих сешоара за малко и .... отворих прозореца - не е истина как спокойно спи в момента (даже и носа не похърква!). А иначе - явно капките за колики са за успокоение на родителите - изпива вече трета опаковка колийф и сутрин след 4,30 до към 9 така се гърчи и приплаква - явно коликите си ги има. И честно казано, много се чудя дали си заслужава да купувам следваща опаковка - така или иначе коликите са нещо, което докато не си мине само, няма да си мине. Вие какво ще кажете по въпроса?

# 688
Annivv,Саши има себорея и му се образуват крусти около очите и веждите.Мажа с Нахткерцен на др.Тайс.
У дома е около 20-21гр. без парно и ни е ок.
Бебко тази сутрин мн.се гърчи и сега спи гушнат в мен.Нослето му също хърка доста.
Заочнал е да суче грешно,предполагам заради бибите.Сега пак се учим.Гинче,определено катп сме легнали Саши не суче добре.Пак започнах да го храня в поза люлка,като подпирам с възглавница.
Тези дни обикалямеп мн.навън.
Днес ще чистя и после навън.

# 689
Добро утро и от мен!
Честито на месечинките!
И ние вкъщи сме с камина и радиатори във всяка стая и няма как да поддържам еднаква температура, но и при нас варира от 22-25.
Някой беше питал за Лефакс-а. На нас ни помога страшно много. /пу-пу/, че иначе не знам какво ще правим. Не знам дали има някаква връзка, но докато й давах Саб Симплекс акаше по един път на ден и то със страшни мъки, а сега /да чукам на дърво/, откакто й давам Лефакс ака както обикновено и вече не с толкова напъвания.
Отива да посвърша нещо вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт