ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 941
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета аз успях да се наспя горе долу докато не ме заболя ухото тая настинка вече ще ме умори ходя с маска вкъщи и плаща децата ужас направо.Ванира за оченцето моята педиатърка ми е казвала и аз така съм правила почиствам само с преварена водичка в посока от вънка на вътре към нослето с едно памуче се почиства само едното оче веднъж не се повтаря с него ако има още гурелчета се почиства с ново памуче и на нас ни сълзеше очето и се залепваше но след няколко дни като го почиствах така мина.

# 346
  • Пловдив
Ванирка,аз съм чувала ,че се капят по няколко капчици кърма.

Аниив,описваш начина ,по който бях с Криси-тогава ползвах Памперс.Минахме на Либеро и се ''родих'',освен това имат уплътнение отпред и са много подходящи за момченца.Пробвай Peace
Докато с мъничката съм с Памперс отначалото и нямам никакви проблеми-за моя изненада.

Момичетата казват,че и от Hudges са много доволни,те също имат ластиче отзад,но тях не съм ги пробвала и не мога да изкажа мнение от собствен опит.

# 347
Миркам,благодаря! HugЩе пробвам,защото ми омръзна вече да се омазва мишлето.Иначе сме с турския Памперс и ако само е пишкал поемат много,много,много и не пропускат,но изака ли се,става страшно.

# 348
Здравейте момичета!
Честито на всички мами с поводи!  bouquet
Ние днес станахме на 1 месец! newsm44
При нас спането нощем е различно, храним се на 3 часа, понякога прави пауза от 4 -4,30 часа. Храним се по около час и ако е спокоен заспива, но ако го присвива коремчето се успокояваме и приспиваме още около час. Забелязала съм че както тръгне вечерта, така е през нощта. През деня гледам да не го приспивам много, ако иска да е буден да стои, защото така вечер спи по спокойно.
Ние не сме ходили още на консултация, но докато не отменят епидемията няма и да отидем. Каката е в къщи вече 4 седмица и просто е полудяла- чуди се каква беля да измисли.Не смея и на разходка да излезем,че навсякъде все някой кашля или киха.
Това е от нас. Желая ви приятен ден и спокойни,здрави и усмихнати бебета!  bouquet

# 349
Ох мацки не знам какво да приказвам вече...ами тази нощ станахме и в 12:00 и 3:00 заспахме към 4:30 и почивката ни беше до 9:00 Rolling Eyes след това няма заспиване и чак сега заспа #Crazy отивам на полудяване то нищо не можеш да свършиш...
yana_ya аз не съм чувала да има акне и по тялото на бебето Rolling Eyes имат ли бяло връхче пъпчиците или са само червени?Има вероятност да си го претоплила ако не са с връхчета и ако искаш пробвай да тушираш тези по тялото с розова вода Peace
Отивам да лягам,че после не знам как ще е
ooooh!

# 350
Россин555,честита месечинка.
Гер4о,това с програмата за бабите май го отмениха,провери пак.Скоро гледах репортаж по тв-то и се възмутих,че вместо бабите ще слагат безработни на тяхно място,на които ще плаща държавата.Confused
Ванира,Габка с много сладка...пу-пу...
СТайли,кефиш..Simple Smile  Станала си вече опитна кърмачка,браво..Много интересна е и статията за компресията,мерси,че я пусна.
Саши заспа сега,будува от 8ч.с една кратка пазуза от 15мин.Смее се и гука,бонбон...Simple Smile

# 351
  • София
Здравейте  Hug!

Стайли, страхотна статия, мисля, че е точно за мен, бебето ми виси на гърдите по 1 час, но суче активно много малко от времето, ще пробвам с компресията  Peace.
Мишето сега заспа, през нощта направи пак 2 паузи- заспа в 12, яде в 3 и в 6, и после спа докъм 8, та и аз с него  Crazy. При нас няма изгледи да махнем нощните хранения, много стабилно си спазва часовете за тях  ooooh!.
Сега го чакам да заспи дълбоко и да си свърша работата вкъщи и да се изкъпя, дано само не ми повтори номерата от вчера, че както цял ден беше буден, дори до тоалетна не можех да ида.
И при нас освен пъпчици, има и нещо като лющеща се кожичка, ще пробвам с кремчето на др Тайс - благодаря за съветите.

# 352
И при нас освен пъпчици, има и нещо като лющеща се кожичка, ще пробвам с кремчето на др Тайс - благодаря за съветите.

И Саши е така,педито каза -себорея.За няколко дни кожата изсънха,изпръхна и на ушите,зад тях,около нослето и веждите започна да се бели и стана на жълти корички.Предписа ни крема на Тайс и с няколко намазвания нещата се промениха.Още има ситни пъпчици,но се бели много по-малко,корите паднаха и кожата не е червена вече.Доволна съм.И моите ръце намазват,докато успея да намажа бебето.Wink

# 353
И Саши е така,педито каза -себорея.За няколко дни кожата изсънха,изпръхна и на ушите,зад тях,около нослето и веждите започна да се бели и стана на жълти корички.Предписа ни крема на Тайс и с няколко намазвания нещата се промениха.Още има ситни пъпчици,но се бели много по-малко,корите паднаха и кожата не е червена вече.Доволна съм.И моите ръце намазват,докато успея да намажа бебето.Wink
И ние бяхме така и кремчето много ми помогна Peace

# 354
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Ето ви една снимка за настроение - нашия мислител!

Малкия е буден от 9,30. Преди малко уж заспа, но .... за 10 минути. От одеве повръща, ака и иска да яде!

# 355
Здравейте и от нас!

Ние днес сме относително спокойни, спим добре и аз мога да си свърша нещо в къщи. От известно време през нощта имаме само едно събуждане  около 2.30-3ч независимо от това дали е заспала в 22ч или по-късно. Надявам се, че с времето ще се научим да го пропускаме, но ще трябва да почакам малко  Crossing Arms
Нашите гурлички ги махнахме само с физиологичен разтвор след 2 промивания на оченцето.
Миркам, много сладка класация, благодаря   bouquet
ginbay, голям сладур е, пу, пу  Heart Eyes И ние вчера бяхме по същия начин, но в късния следобед явно от умора Лора се кротна и заспа. Търпение му е майката  Hug

Честито на всички мами и бебчета с поводи   bouquet
Благодаря на момичетата, които ми изпратиха паролата за албумчето  Hug Ето ни и нас
http://oktomvriiki09.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-0-3m.411719.15865776

Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 356
Здравейте моми4ета!Аз най-после успях да седна на компа.Гледам докато спи малкия да свърша нещо и все не остава време за форума.
Нашия режим е още същия,храним се през 3 часа,даже и през ноща,като 4асовник сме.Давах му по 90мл мляко,но понякога не му достига и изяжда по 120мл,тогава може да спи и 4 часа.
И нас ни мъ4ат още колики,даже и през деня ве4е,не пла4е,но мръна и се гър4и детето,много ми е жал да го гледам.
Имаме проблем,къл4иците са ни подсе4ени,с какво ли не мазах,но пак Confused

# 357
  • София
Манолия, на Вики пъпчето му падна чак на 18 ден вечерта и то защото докато му сменях памперса така изрита щипчицата, че го откачи... иначе щяхме да си го носим до абитуриентския бал сигурно  Laughing Иначе след това всичко си му беше ОК. Мацах го до вчера със спирт и топоцин и сега е напълно здравичко и нормално пъпче.
Ванира, ние имахме същия проблем оченцето. Бяха едни жълти и лепкави... на почти всяко хранене мисе налагаше да ги чистя с памуче с физиологичен разтвор, но не минаваха. С кърма не ми се искаше да пробвам защото съм чувала, че е благоприятна среда за развитие на бактерии и може да влоши положението, но след като почна да му става по-зле оченцето реших да опитам преди да звъня на педиатъра да питам за някакви капки. Напоих хубаво едно памуче с кърма и избърсах добре оченцето без да капя вътре. Резултатът беше, че не ми се наложи и да повторя. От тогава не сме имали никакви гурелчета  Shocked

Вики много го мъчат коликите. Никога не е било така. Спирам от утре БиоГаята за да видя дали ще е по-добре защото всичко започна откакто му я давам. Майка ми пък хич не ми помага. Всеки път като ми се обади и чуе, че бебето реве се почва - "сигурно е гладен", "не му стига кърма", "дори и да е достатъчно като количество може да не е хранителна"  ooooh! и прочее бисери, които направо ме влудяват. Кърма имам колкото за още 2 бебета, но тя е твърдо на мнение, че трябвало да купя АМ и да го дохранвам  #Crazy После пък реши, че щяла да ми купи кантарче да съм го мерела колко изсуква и дали не бил отслабнал от изписването защото много дребничък й се виждал въпреки, че вече половината дрешки не му стават. Ама нали ни отложиха консултацията и откакто ни изписаха не са го мерилии тя не ми вярва...
Снощи пък свекървата ме закопа с друг въпрос - кога съм щяла да започна сокчета да му давам  Shocked Аз идея си нямам от кога се почват сокчетата, но все си мисля, че му е доста рано на детенцето. То коремчето му едвам с кърмата се справя и пищи от колики ами остава и със сокове да го тъпча... Но тяхната педиатърка била препоръчвала от 20 ден да се почвали соковете  #Crazy Оф, не знам... аз ли не съм добре и не знам как да си гледам детето или всички около мен са хаховци  ooooh!  Добре, че мъжът ми поне е сериозно за кърменето и ме подкрепя

# 358
  Аддри, тези акъли , мнения и предположения съм ги чувала и аз с големия ми син. Той ядеше и плачкаше много . Взимаше ми здравето и когато е първо детенце се притесняваш, да не си ти виновна за това положение, не дай боже и някой да ти каже бисер от рода,  на не хранителна кърма или нямаш достатъ1но и за това  , може да те довърши  психически. Спокойно, този момент минава ,  когато отидох на месеца да проверя как е детето ми  с килограмите излезе, че е наддало 1кг и 500 гр . . Заключението на педиатърката бе , че расте бурно и за това е така нервно .  Просто на мама д аса и по здравички нервичките   Wink   И на мен ми даваха акъл да захранвам на 20я ден, лудост . Не го направих , по същата причина, която ти описа. То кърмата трудно приема, камо ли и сок, Направих го на 5м иполовина, когато навърши и стана много леко и бързо . Това което мога да те посъветвам е да видиш, да не получава колики от някоя храна , която ти ядеш. На мен ми се наложи да изхвърля от мен'юто си тогава  - зеле, боб, леща , кис. мляко, цитрусови плодове  . Интересното е, че когато ядях прясно мляко, нямаше проблеми, само от киселото .
Успех скъпа и дано всичко отминава бързо, явно ще бърза да порасне човечето  Peace
А аз да ви споделя, моята щерка излезе , че има къса юздичка, боли ме като я кърмя и като  и погледнах устат, езичето не не може да излезе от нея. Сега си търся някой който се занимава с корекция на подобни козметични недоразумения   Crazy .

# 359
Addri,слушай себе си и се дръж за половинката за подкрепа.На бабите ухо не давай.Никакви сокчета и други храни,совен мляко,поне до 4ти месец,а най-добре до 6-ти.Соковете не са пепоръчителни за нито една възраст,така или иначе,а какво остава да се дават на празен стомах.Моя педиатър сок не ни е казвал да даваме никога,аз сама предлгах на детето/голямото/ прясно изцеден сок,когато стана на 7-8 месеца ,но не го долюбваше,освен от грозде ,може би.

Общи условия

Активация на акаунт