ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 959
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
На ортопед ходихме пр др.Венелин Алексиев,40 лв. е прегледа.
http://www.einet.bg/~alexiev/

# 451
Здравейте, ние пък тази нощ уж спахме, поне до 4, малката побуча един час, и заспа та до 7. А голямата толкова лудя снощи, че още спи. Мога да си изпия кафето спокойно без да ме лази никой Simple Smile
За запека, от опит мога да кажа, че не е толкова важно колко дни не е акало детето, а каква е консистенцията на акото. Запека е, ако е твърдо, на гранулки и много миризливо. Детето ака с много мъки, или помощ. Дано се оправите скоро, и да не е запек, защото е голяма мъка Sad
Ние уж се кърмим, вчера не съм дохранвала и съм доволна, но през деня ми виси нон-стоп на гърдата само сменям.
Четох че може да ми е от Хашимотото, и ще ходя да си пусна изледвания. Ако не са ми дозирани правилно хормоните, можело да ми намалее кърмата. Има ли някоя друга майка с Хашимото, моята лекарка е в майчинство и се чуваме само по тела, каза да пусна една кръв, ама не знам дали е достатъчно след раждане  newsm78

# 452
Здравейте!
Ние сме на антибиотик от 3 дни.Доки каза, че много бързо ставала пневмонията при този вирус /а кой ли е той/  и  хоп - Зинат.Аз като се вкарах в едни филми и скачам на всяко кашляне, давене и подсмърчане да не вземе да получи дихателна недостатъчност ooooh!.Аз и преди бях писала, че понякога така диша, че  чак главицата и се мести.На всичкото отгоре онзи ден като легна да спи вечерта и на няколко пъти чак забравя да диша.Спира и после се стряска и си поема въздух.И не знам що съм решила, че и е трудно да диша.А дробчето е чисто.Днес ще ходим пак да я преслуша да не вземе да стане беля, въпреки лечението.
Ани, ти си щастливка с 90мл.Аз като я накърмя и доизцеждам по 50 и от двете.А понякога и толкова няма.Направих си циците на мекици вече от толкова дърпане.Обаче упорито си я слагам на гърда, въпреки дохранването.Може да е малко, ама е от сърце. Laughing
Аз също съм се замислила за люлка, че момата така се е изтарикатила, че иска само на ръчички.Някои мами поръчваха от Амазон или друг не помня.Дойдоха ли вече и доволни ли сте?Аз да не се включа тогава и сега се чудя от къде да поръчам.

# 453
Деска, мерси за контактите  Hug.
Аз да ви се оплача, че с това кърмене започнах да напълнявам и съм с 2 кг повече отколкото като се прибрах от болницата  Shocked. Както е тръгнало така до 6тия месец ще станаааааа....... направо не ми се мисли. При вас как е положението? И имам запек, нещо което и като бях бременна нямах  Confused.
Монннн, аз поръчах люлката от май тойс и пристигна за няма и 2 седмици, а за цената да не говорим. И все още съм ЗА обща поръчка от някой чужд сайт, ако се организираме ще се включа.

# 454
Аз и преди бях писала, че понякога така диша, че  чак главицата и се мести.На всичкото отгоре онзи ден като легна да спи вечерта и на няколко пъти чак забравя да диша.Спира и после се стряска и си поема въздух.И не знам що съм решила, че и е трудно да диша
Това е абсолютно нормално за  бебетата,и моя прави така.
Ванирра,и аз пълнея от кърменето и също имам запек,чудех се защо. Crazy

# 455
Може ли някой да ми даде паролата на албума, за да кача снимка за коледния колаж, че съм я забравила  Praynig

# 456
Ани, аз лично бих давала кърма от друго майче, ако ми е позната (т.е. сигурна съм в хигиената, която спазва по отношение на цеденето и в здравословното и състояние) или пък от банка за кърма - там има доста ясни критерии. Също така ако имах достатъчно бих давала и на друго бебенце. С иван имах много кърма, а моя позната от форума нямаше и капка, но ми беше неудобно да предложа. сега сме много близки с нея и често съжаляваме, че аз не съм се осмелила да предложа, а пък тя да си поиска и като резултат момченцето и хапваше кърма има-няма 10ина дни и то по съвсем мъничко, а аз цедях и хвърлях.
Иначе тази нощ беше поредното фиаско  Joy. Събуди се в 12 - яде и заспа, после се събуди в 3, обаче аз реших, че каквото си изксуче това ще е  и няма да цедя и давам от шише. Като резултат сука 20 минути и заспа, спа 20 минути и се почна едно мрънкане та до 6 сутринта, согато не издържях и събудих татко и да я гледа и си отспах до 9.30. Сега съм добре - понаспах се. Проблема ми е, че като я нахраня в 3 часа и почват да я тормозят коликите и не може да заспи, а пък не виждам никакъв начин как да и откажа храненето в 3. Изобщоооо... омагьосан кръг. майка ми предишната нощ и е дала съвсем малко мляко в 3 и не е имала колики след това и си е спала, ама като аз съм с нея и става страшно.
Пресипналия глас може да е признак на ларингит и е добре да се направи консултация с лекар. Незнам кой попита, че четах на 2 на 3... Ако е ларингит се пият противоалергични сиропи за отбъбване на лигавицата и в стаята трябва да се повиши влажността на въздуха. Разбира се това са само предположения и не съм сигурна, че е това.
За напълняването по време на кърмене. С иван кърмих 1 месец и за този 1 месец (и тогава не спях - беше същия самнобул като ева) напълнях 10 килограма, макар, че не съм яла особено много. Явно беше от хормоните. След това тези 10 кг не успях да ги сваля с нищо 3 години и забременях с ева. В момента съм на килограмите ми от преди да забременея +1, които не ме притеснява особено, но от 2 дни такъв зверски глад ме гони, че направоне смея д се кача на кантара. И лада ми е все за едни неща, от които зверски се пълнее - избива ме на шоколад, на тиква с мед, на пържени филии, мекици и подобни калорични бомби. Вчера в 10 вечерта съм пържила филии - е, такова нещо не ми се е случвало и докато бях бременна, а сега просто не мога да се сдържа. Не ми се мисли просто колко килограма трябва да сваля, а не виждам начин. Незнам дали кърменето е проблема или ще ми идва първия цикъл, вчера ме боля корема като пред цикър, а и тови глад  newsm78. Надявам се да е това, макар, че много рано ми се струва...
За ортопада преди с иван ми дадаха направление след първата консултация  -явно ми се е полагало  newsm78

# 457
Здравейте и от мен!
Не мога да се включа адекватно, само ви чета и то отгоре-отгоре, че вече съм като парцал, това недоспиване адски зле ми се отразява, просто не знам как ще издържа ако се проточи месеци.Герчо, в този ред на мисли, напълно те разбирам и ти съчувствам. Елена яде точно на 3 часа и през нощта и има постоянни колики, един ден ако е добре, следващите два минават в постоянно гърчене, напъване и приплакване. Все пак съм благодарна, че не реве с часове, ама и това гърчене ми идва в повече като не мога нищо да направя , за да й помогна.
Ани, аз също бих взела кърма от банка или позната, или от някоя мама от форума, не страдам от някакви притеснения ,не съм гнуслива ..
Мен ме е страх сега да я водя Ели по поликлиники и не знам дали да не отложим прегледа при ортопеда малко, освен това ни отложиха и ваксината...Въобще не знам кога ше я сложат, пак трябва да се обаждам да питам.
Много исках да пиша , но всичко забравих....
Поздравявам всички с поводи ...
Много  Hug

# 458
За ортопада преди с иван ми дадаха направление след първата консултация  -явно ми се е полагало  newsm78
Полага се.

# 459
Здравейтеи от мен, от вчера насам ми е едно криво и за това не пиша. Confused Всехме кантарче и установих, че бебка изсуква по около 40-50 грама.Един път 110 и 80, но от сутринта 2 пъти показа 40 .И дохранвам, с АМ, ама и аз незнма колко мл да и правя. Ами като вънем кантарчето, въобще няма да имам представа колко изяжда. Дали да не спра кърмата се чудя, като и без това е малко Tired
Май кърмата ми започва да спира. Уж пия течност, чйа на Хип, копър, овесени ядки. Въобще съм в чуденка как да да процедирам. Може би детето е ревало от глад, а ние си мислихме,че са к олики.Сега си спи доста през деня.
Отделно съм в някаква депресия заради изолацията, така ми се ходи на работа. Никъде не мога да мръдна,защото няма ко йда гледа Габи.
Ей таквива работи- хубаво се оплаках и аз и се моляза извинение Hug Simple Smile

# 460
Аз не бих взела кърма от непознат, или от банка, от познат да, ама би ме било срам да си поискам  Embarassed Отгледала съм Никол с АМ, и не мисля че е чак толкова зле, нито боледува често, нито има алергии. И аз не съм кърмена, въпреки  че много са ме мъчили. Който може може, който не може, затова са измислени добавките. С Никол бях в такава депресия че не мога да кърмя, че сега не мисля пак да преживявам същият ужас, ак нещо стане и ми спре кърмата. П
реди четох, ревях, мъчих се, казваха ми че не може да нямам кърма, ама на нямах. После се оказа че си имало и причина, ама аз го изживях много тежко.  Confused
За ортопеда, преди ходих на 1 месец на детето, сега не смея заради грипа, ще изчакаме до другата седмица.
Да ви кажа и аз имам зверски запек, въпреки че тъпча овесени ядки като невидяла. Не ми беше хрумвало че е от кърменето, щото по принцип имам.

# 461
Добро утро и от мен. Hug

Ани, малкия седя спокоен до едно време. Като през цялото време е гушнат предимно в мен. Но след банята в 21:30ч. следва кърмене и не заспа...Резултата е изморено и мрънкащо бебе. По никакъв начин не мога да го приспя. Като държа да отбележа, че съм спокойна, не съм изнервена, че да се изнервя и той от мен. Naughty Към 23ч. започва голямият рев та до 24ч., после се укроти, и задремваше само в мен. При опитите ми да го оставя на 2-та минутка ревва и така до 1:30ч. Crazy Да не говорим, че трябва да го разнасям когато реве- така поне млъква въздух да си поеме, иначе рискувам да не млъква дори и за секунда. Crazy
Оплаках се от моят ревльо, който се е кротнал в леглото си за момент. И ще използвам да си взема душ и да излизаме, че тук времето е разкош.

Колкото до кърма. Бих взела от позната, както и от банка. Аз лично с Ема имах хиперлактация и давах кърма на моя приятелка, бебето й беше 6м. по-голямо от моето. Нея не я беше срам да си поиска, а на мен да й предложа също. Та така в продължение на 2-3м. й  давах количества и почти не се налагаше да дава АМ, тъй като тя бе захранила раничко и детето й хаваше и твърда храна.

# 462
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Миркам, поздравления за класацията - явно ти е било от вътре да я направиш такава подробна!
За кърмата - ако имам в повече, бих предложила без притеснения на друга майка. За съжаление в Пловдив няма банка за кърма.
Моя мъж явно минава през растежна криза - като е буден, иска да суче на всеки час. Но като заспи, си откарва 3 часа без проблем. Прави все по-големи паузи между спанетата, одеве се събуди в 9,40 и заспа чак преди 5 минутки. Лошото е, че успява да се загледа в нещо и да си отвлече вниманието само за около 15 мин максимум и след това започва да мрънка. 
За ортопеда - ние бяхме в понеделник, всичко е нормално. Контролен преглед - на 6-тия месец.
За ваксината - и нас ни отложиха, дано да вдигнат епидемията другата седмица, че да свършим и таз работа (а и да отидем да ни претеглят и премерят), въпреки, че аз вече не се притеснявам - на детето му личи, че хапването му е достатъчно - едни бузки е отпрал, баща му само му се радва като го види вечер - казва, че се променя с всеки изминал ден. А и голяма част от дрешките започват да му умаляват.
Коликите го мъчат рано сутрин - съня му от 7 до 9,40 беше едно непрекъснато пъшкане и ръмжене, колко добре е спал, той си знае. Дано да минават скоро, че ... с нищо не мога да му помогна. Като че ли капките Колийф му действат доста добре - поне е по-спокоен, с Еспумизана доста пререваваше.

# 463
Добър ден! Нощ ли е, ден ли е вече не се знае! Grinning Laughing Grinning
 Ани, аз също съм на мнение, че имашли позната, ако тя желае може да вземеш кърма от нея.

При менслучаят е следният. Три жени на първи братовчеди бяхме бременни с термини месец след месец плюс една наша втора братовчедка е януари. Разбрахме се ако някоя от нас няма кърма а друга/и имат да си даваме. Така и стана, аз имах хиперлактация, а на едната нещо й намаля та й дадох. Пък после всичко си дойде на мястото.
Щом майката с кърма има в повече и е твоя позната-по-добре кърма от другото.

Този Инфакол май ми запича бебето. Можеби ще взема Колийф да потима с тези колики.

Момичета, знам че е трудно, но помнете, че децата ни са малки и безпомощни. С плачът си те могат единствено да кажат какво искат. А ласките и прегръдките ни им дават именно спокойствието и топлината, от които имат нужда! Peace

Исках да се разходим, но май ще минем само с палава тераса!

# 464
Айде здравейте и от нас Wink
Беше най-кошмарната нощ, откакто малката се е родила  ooooh! Такова чудо не е било. Но катоп гледам  повечето майчета са като мен ( не че това е успокоение де)

Още не сме ходили на ортопед, може ли някой, който е ходил при Драганов да даде тел. за записване на час??? Моля Simple Smile

Не бих дала кърма от друга майка, просто така го чувствам Peace

Отивам при ревлата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт