ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 949
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте   bouquet
И ние с Бели се излюпихме в 12.30 ч ,май ще е поспаланка като мама Blush Вчера към 11 заспа ,събуди се в 5ч да яде ,после в 9 сутринта пак яде  и сън до 12.30. Тъкмо и аз съм се наспала newsm44
Беличка е вече голямо момиче, расте с часове.  Hug Друго си е вече, въпреки ,че аз съм като бабе станала: боли ме кръста ,болят ме коленете, с мъж ми се смяхме ,че ми трябва космодиск , наколенки на д-р Ливайн,гледам турски сериали,  нося очила като шофирам и само слухов апарат ми липсва за да ме пенсионират Joy
Честито на всичка със поводи ,които съм пропуснала! Ани ,специални поздравления за сайта Hug
За поръчки от Mytoys или другите английски сайтове ,вижте в самите теми-аз тръгнах да поръчвам сама ,но видях,че има мамчета ,правещи общи поръчки и така става по-лесно. Иначе ,кога имам  време да чета как става поръчката...докато избера нещата...дълга и  широка. Какво щях да правя без този форум Hug Hug Hug

Ето нови снимки на бебочка http://picasaweb.google.bg/iskra.toko2/11112009#

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 13:44 от iskrichka

# 466
  • София
Здравейте  Simple Smile

Вече не знам какво да си мисля  Rolling Eyes Вчера цял ден беше бебе мечта - папкаше и веднага заспиваше непробудно 3 часа до следващото хранене. Вечерта обаче се почна едно реване и от 19.00 до 21.00 ми беше на гърдата и сучеше. След това заспа и след един час пак се разпищя. Нищо не го успокои освен да му дам да суче. И той сучеше с такова настървление все едно е умрял от глад. Насука се пак и в момента, в който най-сетне пусна зърното се изповръща. Ама в много големи количества. След като повърна хубаво и беше измит и преоблечен заспа отново непробудно и си спа и яде съвсем нормално цяла нощ - буди се на 3 часа, цока 15 минути и заспива спокойно... но днес на храненето в 12 ми направи същия номер. Наяде се уж за 15-20 минутки и го сложих да спи. Да ама не - изведнъж се разсъни и се почна пак с неутешимия рев. Давам му да суче и той пак с такава лакомия гълта все едно не е ял с дни. Накрая плюе зърното и повръща, след което се успокоява и си кротува в леглото  #Crazy
И това се случва вече 3 дни поредни и все на обяд и вечерта... На какво може да се дължи? Как да се справя с проблема. Мислех първо, че не ми стига кърмата, но всеки път когато той пусне зърното и го стисна с два пръста то пуска веднага капка кърма и от това си вадя извода, че гърдата не е празна. После реших, че е скок в растежа и затова има нужда от повече мляко, но при положение, че го повръща след като го изсуче значи и това не е...  #Crazy

# 467
Жени, моето кантарче пътува из форумските дебри  Joy. Днес ще го дам на бънси, че и тя се е притеснила, а после мога да ти го дам, ако го искаш. Аз ева не я меря изобщо, защото дохранвам с изцедена кърма и горе-долу съм наясно колко изяжда, а и е заприличала на булдог - няма как да не и стига храненето с тези бузи. Та ако го искаш мога да т го дам да го ползваш, ако милиш, че това ще те успокои. Иначе ако питаш мене по-добре 50 мл, отколкото изобщо никакви, но ако това не ти причинява дискомфот на теб. Аз съм за кърменето, но не и за кърменето на всяка цена! По-добре спокойна майка и бебе на АМ, отколкото бебе с малко кърма, много АМ и майка с комплекси, чевство за вина и много разбити нерви.
Иначе за работата те разбирам и искрено ти съчувствам. Аз лично в момента гледам да не изкарвам повече от 6 часа в офиса, за да съм възможно най-дълго с децата си, но от друга страна работата ми дава страшно много спокойствие и чувство, че съм полезна и съм същия човек, както преди. Това ми е нужно ужасно много за да се чувствам пълноценен човек, а оттам и пълноценна майка. Ако имаш нужда от това просто намери начин да го направиш. Ако успееш да се спазариш да работиш примерно на 4 часа и да намериш някой да гледа габи за това време би било добър вариант. За пълноценен работен ден е трудно да ти кажа дори и за мен, дето съм свикнала на екстремни натоварвания. Просто безсънието, раздвоеното внимание и всичко останало си казват своето.

# 468
  • София
Здравейте  Hug!

Адри, и при нас положението е същото, през деня като е буден, яде през час-два, с продължителност до един час, направо ми се смачкаха зърната от смукане, а и доста болят, след като се бяха оправили от началото на кърмаческия ми стаж, когато положението им беше плачевно  Crazy. Иначе през нощта суче на 3 часа, по 15 минути, и аз се чудя, даже сега питах в кърмаческия.

Гинбей, и моето бебе вече будува много, сутринта се събуди в 10 и чак сега заспа, дано да е за повече. Вчера имаше само един дневен сън от 2 часа и половина, и после до вечерта до 12 беше на ръцете ми, заспива отвреме навреме за 15 мин, но като го оставя на леглото му се събужда с рев. Днес чакам слинга на Премакс, та поне като се носим, да имам свободни ръце да върша и нещо друго  Crazy.
За коликите, през цялата нощ спа неспокойно, мънкаше насън, гърчи се  Sad.

За кърмата, май съм по-скоро да не давам кърма от друга майка, макар че на мен са ми давали кърма от друга майка, когато майка ми е ходила на изпити и съм била на 6 месеца, но е било от нейна приятелка.

Пак се събуди бебо  ooooh!, само 20 минути спа...хубав ден от мен  Hug

# 469
Е успях малко снимки да кача най-после. Ето ни и нас http://dokosvane.snimka.bg/family/beboranka.441666.0.big
Момичета моля за помощ,искам да си сложа снимка на Валерия вместо кучето,но не ми позволява.Вие как сте го направили ? Аз от снимкабг пейстнах линка,но не става ?
Вчера бяхме на около 20 мин разходка зад блока  Heart Eyes понапекохме се на слънце и бързо се прибрахме ,че таткото още е резервиран към разходките когато няма слънце.А и сега сме сами без таткото,той вече е на работа.Ех да можеше да не работим и да си гледаме детето,......мечти Heart Eyes Mr. Green

# 470
Днес малката е много кисела, не знам дали защото не излязохме, или просто е някаква криза, но не иска изобщо да спи. Не реве, обаче мрънка непрекъснато, не иска в кошарата. Иска да я държиш и да й приказваш нещо, независимо какво Laughing

Иначе мен ме редуват-един ден запек, на другия ден страшно разстройство  ooooh! и пак така....

Имам един въпрос: Лохиите до миналата седмица ми бяха кафяви и слаби, след което спряха и от миналият ден започна пак течение, но този път кръв като при цикьл. Възможно ли е да ми е дошъл цикьла толкова рано  newsm78

# 471
Хриси, за лохиите  - и аз бях така, спряха и след това почна кръв ярка...И аз си помислих, че е цикъл,защото и ме понаболяваше корема, но спря за около 2-3 дни, а моя цикъл по принцип е 7-8 дни.Така, че и аз не знам какво е?! По-скоро приемам, че са били лохиите и съм се доизчиствала

# 472
Герчоооо, златна си ни ти с това кантарче  Hug!
Искричка, и аз така поръчах люлката- чрез темата и от непозната мама и наистина е по- лесно, а и да си призная и аз не съм поръчвала онлайн  Embarassed, та си спестих разучаване на начина. Мисля, че ти беше поръчвала дрешки от чужбинско- ако не те затруднявам да кажеш от кой сайт и дали си доволна. Ние както имахме много дрехи, така започнаха да ни стават малки, а и всеки подаряваше за бебе до 3 м и скоро трябва да подновяваме гардероба.
Аддри, много странно това с Вики. Нека мамите с повече опит да кажат, но мислиш ли, че е точно гладен когато яде преди да повърне? Ако му предложиш залъгалка, вместо цице за успокоение може да се залъже...  newsm78

# 473
Герчо, благодаря от сърце, толкова си мила Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Но кантарчето няма да реши проблемите, просто трябва да открия правилната формула. Относно почването на работа дори и за 4 часа е за сега трудничка задача. Всички за против,най-вече мъжа ми.Никой не ме подкрепя и разбира,че така ще се чувствам пълноиценна.А просто не ми се стояло вкъщи и дрън-дрън други глупости Rolling Eyes

# 474
  • София
Ванирка, давам му залъгалка, но той я плюе и продължава да реве като от глад. Гушкам го, той пак реве, пускам му музика, друсам го, на маймуна се правя, той само на цица се успокоява. И естествено тъй като стомахчето не му е с вместимост колкото за 2 часа хищно сукане се оповръщва целия. След това се кротва. След 10-15 минути кротуване пак се разпищя и не се успокои нито от музиката, нито от залъгалката, нито от гушкането. Дадох му гърда, лапна я, цокна точно 3 пъти и заспа като пън  #Crazy

# 475
  • София
vanirra от La Redoute си поръчвам , от години правя поръчки там. Понякога има страхотни попадения. За нас най-вече поръчвам спортните неща, маратонки ,блузки такива неща. Бебешките са супер също ,лятото уцелих едно много голямо бебшко намаление, всичките дрешки на Бели от там са супер качествени,явно съм уцелила
гащиризона е от там-от био памук бил http://picasaweb.google.bg/iskra.toko2/Pogacha18102009#5394031095293540258
този костюм също -панталона му е подплатен с трико и всеки един джоб е истински http://picasaweb.google.bg/iskra.toko2/Pogacha18102009#5394031284985764754
Ето тук можеш да видиш повече дрешки от там -със стрелкета надясно ,до столчето всички дрешки са от тоя сайт http://picasaweb.google.bg/iskra.toko2/DreshkiBelichka#5381737552988271058

miracle82,Xриска цикъл си е , като на вас ми беше и на мен ,ходих на лекар и ми казаха ,че съм имала цикъл вече . Следващия си е нормален след това ,даже обилен бих казала при мен, само първия е кратък, даже след него няколко дни пак ми продържиха лохии Peace

# 476
  • Пловдив
Addri, и аз съм на същото положение, само дето, малкия заспива докато е на гърдата, даже се усмихва блажено на сън и в момента, в който го оставя в леглото, ококорва едни големи очи и започва да си бута ръцете в устата. Не знам какво е това, но просто вече не издържам - от 10 сутринта сме така.

# 477
Ванирка, давам му залъгалка, но той я плюе и продължава да реве като от глад. Гушкам го, той пак реве, пускам му музика, друсам го, на маймуна се правя, той само на цица се успокоява. И естествено тъй като стомахчето не му е с вместимост колкото за 2 часа хищно сукане се оповръщва целия. След това се кротва. След 10-15 минути кротуване пак се разпищя и не се успокои нито от музиката, нито от залъгалката, нито от гушкането. Дадох му гърда, лапна я, цокна точно 3 пъти и заспа като пън  #Crazy
newsm78, какво ли му е в главата? Е това е най- гадното, че не могат да си кажат, а аз както си мислех, че различавам кога за какво плаче, така май още не съм.
Нашата Габи пък започва да хитрее- нахранена реве, а като я гушна започва да се хили. То е ясно, че има нужда от гушкане и топлина, обаче не и в 12ч вечерта. Оставям я в креватчето, плаче 5 мин, оглежда се едно такова смешно и млъква, започва да пери пръстчета и след малко е заспала.  Crazy .През деня я глезкам, гушкам, но нощееем не ми се иска да свиква, че и без това от нейното поведение зависи кога баща й ще дойде да спи в спалнята  Blush  Laughing.
Искричка, мерси, ще разгледам. Ако ти правиш поръчка- свиркай да се включа, ако е удобно, разбира се.

# 478
Аддри,бебеата бъркат болката от колики с болката от глад,а понякога искат просто да си цокат за кеф.И моя хитрец иска да цока от два дни през 1,5ч. и не иска да спи,само забавления търси.Simple Smile
Хриска,и на мен ми стана така ,спряха лохиите и после текна ярка кръв.Но доки каза,че не е цикъл./ама това 15 дни след раждането/
Жени,децата не ядата по един и същи начин на всяко хранене,това да не те тревожи.По-скоро виж сумарно колко мялко изсуква за едно денонощие и това поне няколко дни.Оттам може да си направиш извод дали се храни добре детето.Освен това детето ти качило много добре на тегло,не виждам защо се притесняваш?! Мисля,че си в следродилна депресиа и понеже си самичка,това те тормози.Успокой се ,не се терзай излишно,излизай с приятелки,ходив често навън.Близо да вас е парка на Триъгълника,може да срещнеш готини майки там.Разбирам те напълно,аз съм си гледала сама Дани и имах един такъв гаден период.Сега пак съм сама,ама поне близките ми са на една ръка разстояние,дето се вика.Не унивай.Цунки.

# 479
Иначе за работата те разбирам и искрено ти съчувствам. Аз лично в момента гледам да не изкарвам повече от 6 часа в офиса, за да съм възможно най-дълго с децата си, но от друга страна работата ми дава страшно много спокойствие и чувство, че съм полезна и съм същия човек, както преди. Това ми е нужно ужасно много за да се чувствам пълноценен човек, а оттам и пълноценна майка. Ако имаш нужда от това просто намери начин да го направиш. Ако успееш да се спазариш да работиш примерно на 4 часа и да намериш някой да гледа габи за това време би било добър вариант.

Герчо , направо ти завиждам ,че имаш възможност да работиш и да се чувстваш пълноценна Simple SmileЗа мен за сега това е тема табу , но се надявам до няколко месеца да започна работа и аз - ако не ми мине котка път Joy

Общи условия

Активация на акаунт