ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 709
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Addri  Hug Hug Hug намерих темата ти в кърмаческия и много ми помогна. реално проблема ми е същия. днес започнах да налагам моя режим на Оги. е съобразявам се с яденето на поискване, но не повече от 20 минути Naughty, като на всяко изпускане от негова страна се възползвам да оригвам  Peace еее пак спи на ръце, но е по спокоен и факт, че е по добре от последните дни. дано не е случайно. ако се задържи така от утре вдругиден ще започна с опитите да изкореня и спането на ръце, но това за сега ми е по малкия проблем Rolling Eyes
за прибирането на шкембето се оказа, че и аз имам проблем. реално съм с 5 - 6 кила по малко от началото на бременността, но онзи ден като пробвах да си обуя старите панталони, се оказа, че са ми широки в краката, но почти не мога да ги закопчая - значи съм си шкембеста Rolling Eyes трябва да видя какво, но трябва нещо да се прави Rolling Eyes
Пламито и на мен ми се губи, дано скоро се появи Praynig
айде да се пазите, а болните бързооо да се оправят Peace Praynig Hug
лека вечер и до скоро Peace

# 571
Алексче, та вие сте си изкарали грипа там.То в болница влизаш с една диагноза, а излизаш с друга ooooh!.Да ни пази Господ всичките.
И ние днес си направихме разходка, въпреки сополите.Ей, не минават гадовете.И антибиотик пие вече 4ти ден и капки капем и пак от време на време и ври нослето високо  и навътре.И нито стеримар и помага нито помпичка.
Чипче, успя ли да си вземеш количка на Мътси или се отказа и си взе друга?

# 572
Здравейте!

Аз съм от Декемврийската тема.
Първо да ви честитя новородените бебенца и да ви пожелая леко и прекрасно отглеждане на вашите очаквани съкровища!

Моля за малко информация, от родилите вече в ТИНА КИРКОВА, София

Какво е необходимо да се носи там:

- нощница - преди даваха, сега явно не - колко броя?!
- Багажа трябва ли да е разделен на 2 части, или може направо със сакчето да се мине от началото?
- В режима на епидемия допускат ли някой да ти донесе нещо, ако ти трябва в последствие? Нали са забранени свижданията?

Моля, напишете /ако искате на лични/ за да ни светнете, че се чудим и маем в нашта тема?!
или ме насочете към мами - никове, да прочета какво са писали?

Много ви благодаря!   bouquet Heart Eyes

# 573
Помагайте със съвети,че вече не издържам ooooh!
моят бебок няма заспиване...значи яде и то доста,съответно хубаво повръща разбужда се и се почва един рев и товааа вече от 2 дена.Чета тука,че вие ги кърмите по 20 минути,а при нас времето за кърмене е 30-40 минути и то е все ядене няма заспиване,когато го вдигна да го оригна -оригва се и малко след това средва повръщането и от там явно се разбужда и то зверски и трябва да го размъквам от стая в стая,за да заспи и то пак не е на 100% сигурно дали ще стане.Та докато заспи и е станало време да става пак да яде  #Crazy
Четах на Адри темата в кърмаческия и след обяд го вдигах на няколко пъти да го оригам ама пак не заспа до сега съм го влачила напред назад....Благодаря предварително!!!

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 19:22 от -silvana-

# 574
Здравейте,
Ани, гледах по новините, че другата седмица ще са забранени консултациите и ваксините. Нас днес трябваше да ни ваксинират, сега кога ще е незнам. Даже се чудя, педиатъра трябва ли да ни се обади да ни информира кога да отидем за ваксината или аз трябва да се интересувам?  newsm78 Как може да се отрази забавянето на тази ваксина (Хепатит Б) на бебетата?

Раде, кажи как ще се бориш срещу заспиването на ръце??? Ако има ефект и аз ще изпробвам методите ти!
Силве, и ние от време на време изживяваме такива моменти. Да не би да плаче от коликите - пробвай правилата на Карп.

# 575
Силвана, а защо не изпробваш да го изведеш навън малко. При моят юнак това е рецептата за здрав сън. Peace

Аз пък като ви чета как кърмите по 20-30-40 мин. и се чудя...За мен това е нещо непознато. И Ема и Крис ми се наяждат много бързо. Максимума е 10мин. В повечето случаи Крис се наяжда за 5 минутки, прави малка почивка, която използва да се изака, аз го сменям и после си дояжда. Това разбира се беше в началото, сега ги разреди тези номерца и се наяжда на веднъж без да прави паузи в повечето случаи.

# 576
  • София
Ванирка, на сестра ми е за съжаление. Просто аз като вляза в секс-шоп се заглеждам по други атрибути, не по садо-мазо одежди  Laughing Ама след като видях ползата се хванах да разгледам асортимента. Ами че то в тия магазини имало все неща за дами с увиснали шкембета и кърмачки  Mr. Green  Ето например един безкрайно подходящ сутиен за кърмене - http://www.sexwell.bg/erotichno-belyo/razkrivashti-komplekti/shelf-bra-80b-m  Laughing Laughing Laughing (това в кръга на шегата, де... дано не ме цензурират  Laughing )

Ронка, и аз не можех изобщо да го оригвам Вики и все си мислех, че защото яде от гърда явно не поглъща въздух... да, да. След като прочетох съветите на момичетата се наех да намеря подходяща поза за оригване и няма да ти казвам какви мощни оригни изкарва сега  Shocked При нас облягането на рамо не действа изобщо, слагането по корем на крака също. Но сложа ли го с гръб към гърдите, леко приведен напред с коремче подпряно на предмишницата ми ефектът е мигновен и гръмовен  #Crazy

# 577
Привет и от нас. Днес мойта Никол става на 1 месец, чувствайте се почерпени всички ( не знам как се слагат картинки, доста съм схваната) Embarassed

Относно паузите, Никол също може да прави по 4-5 часови паузи през деня, но и педиатърката и консултантите по кърмене ми казаха до навършването на 6 пълни седмици да я будя максимум на 3 часа, трябвало да се хранят сега задължително на максимум 3 часа, зза да наддават добре, а и за да се регулира кърмата. Имаше и още причини, свързани със стомахчетата на бебета, но не запомних точно. За това аз мисля още 2 седмици да си я будя през деня на 3 часа, а след това вече ще я оставам да си спинка. Иначе през нощта не я будя, разбира се, и като хапне в 12 после чак в 5-6 се буди.

Аз съм много доволна от Колийф, Инфакола не помогна изобщо, симетиконовите капки не ни действат. Откакто давам Колийф преди всяко хранене положението е много по-добре, спи по-спокойно и  само вечер към 21-22 има по 1-2 часа, в които плаче и се гърчи повече, но преди да дам Колийфа, това беше денонощно. Доста скъпичко ми излиза зашото струват 25 лв. а шишенчето е само 7 мл, стига за 5 дни. Освен това е малко неудобно, че преди всяко хранене цедя по 15-20 мл за да смеся капките с кърмата, само така действат, но всички неудобства си заслужават.

Лека и спокойна вечер и дано бебчетата спинкат сладко, за да се наспим и ние Hug

# 578
Здравейте майчета,

Аз не пиша мн редовно тия дни, но моят малък мъж нещо е мн привикнал към висенето по ръцете на хората и не ще да спи нито в кошарата, нито в шезлонга и аз нямам мн време за каквото ида било друго освен да си го гушкам и да се цедя, за да папка.
Иначе сме добре, днес станахме на 1 месец, мн бързо мина това време, просто дните се изнизват един след друг, докато се съмне и вече е станало вечер, голяма занимавка си е Алекс Simple Smile.
На нас малко ни е хъркащо нослето, както на доста бебчета тук като гледам, та днес ходих на консултация при педито, тя изписа едно спрейче и ще пръскам профилактично, може и да е напълно нормално, защото иначе е спокоен и снощи пак спа 5 часа, като е на ръце не плачка, папка доволно, но за всеки случай ще ползвам спрейчето. То можело и като дезинфектант да се ползва, дори и да няма секрети видимо. Изписаха ни и някакво мазило за пъпчиците по лицето, които като гледам пак много бебчовци имат, но аз не смятам да го мажа, защото те за няколко дни си минаха почти от само себе си, само с почистване с преварена водичка. Дано скоро изчезнат напълно.
На бебчетата и мамчетата с неразположения също пожелавам да се оправят бързичко. Hug
Да ви кажа какво установих, аз нали не кърмя малчо, а се цедя и тази седмица му давах по 100 гр на ядене и той яде по 6 пъти на ден, не можем да ги докараме до 7, защото вечер си прави големи паузи сам. Та днес питах доки колко трябва да хапва за тази възраст и тя каза, че ако е около 5 кг 100 гр му е малко, да му давам по 110-120. Аз се претеглих на кантара с него и ориентировъчно е 4800, ако може да се вярва на такова мерене-пъро аз сама и после двамата с бебчо. Та се оказва, че откакто ни изписаха бяхме 4090 гр, а сега ако сме 4800, то не сме наддали май достатъчно от 17.10 до днес 13.10 или поне не завидните размери, който вие пишете тук, за един месец по кило кило и половина, а ние май ще сме 700-800 гр на месец. И сега съм в чуденка да ли е нормално това. Сега вечерта пробвах да увелича дозата, дадох му 120 гр кърма и му предложих АМ, защото нямах повече кърма и той изяде всичката кърма и 30 АМ. Ужас....150 гр. И си ги изяде съвсем спокойно и даже за още се оглеждаше. А аз съм му давала само по 100, ми че аз май съм си държала гладно детето..не знам вече какво да мисля. Сега май ще застопоря на 120 гр твърдо на хапване и ще ядем по 6 пъти на ден, пък дано да е добра формулата. Офф мислех си, че само това с цеденето през 2-3 часа е трудно, но сега се оказва, че е по-трудно да прецениш вместо бебо, колко храна да му предложиш Rolling Eyes
Извинете ме за дългите писания, но наистина съм объркана...ако някой може да каже нещо по въпроса, моля да ме посъветва. Благодаря ви.
А аз да не забравя да честитя на новите мамчета с бебчета в ръце. Всичко най-добро ви пожелавам от все сърце. Hug

# 579
Здравейте, юние днес бяхме навън и цял ден спа детето, та сега ще се чудим какво ще правим през нощта newsm78Няма угодия  Grinning
Честити месечинки на бебчетата на сеагърл и ади  bouquet

Лека и спокойна нощ от нас Hug

# 580
Адри, мерси за съвета. Но при нас и тази поза не помага. Confused Наистина се чудя какво да го правя, за да се оригне, само на челна стойка не съм го изправяла. А позата която ти казваш е доста актуална при нас, харесва му да стои така. Ако се и оригаше щеше да е перфектен.

Спокойна нощ на всички! Hug

# 581
Сийгьрл пьрвите 3 месеца детето трябва да наддава около 800-900 грама месечно;бебенцата които при раждането са с по-ниско тегло обикновено наддават повече,а 100 мл на хранене е добре, но по принцип може да му предлагаш повече и да го оставиш сам да реши колко да яде-както е при кьрмените бебета; те ядат всеки пьт различно количество-аз сьщо изцеждам кьрма и после давам добавка-бебка яде между 70 и 120 мл на хранене, 6 пьти дневно. Ема се роди 4900,в болницата отслабна 350 грама-изписаха ни 4550, а на 3 седмици тежеше точно 5 кг;

имам един вьпрос-как приготвяте адаптираното мляко-сьс студена преварена вода(стайна температура) или гореща,която след като добавите млякото охлаждате?(аз скоро прочетох че втория вариант се препорьчва,но водата да не е прекалено гореща-около 70 градуса, но ми се струва неудобно всеки пьт детето докато реве да чакаш да се охлади...)

Алекса стискам палци вече да се подредят нещата при вас,хубаво е че вече сте в кьщи!

# 582
На Адри стойката за уригване е вълшебна!!! newsm44Нощес няма да вися по 1 час след хранене и тя да ми спи на рамото!

# 583
Не съм ви чела признавам, нямах никакво време  Embarassed
Влизам само да ви почерпя за месечинката на Пресиан и да пожелая на всички октомврийчета родени на 13, да са живи здрави и много много щастливи !

# 584
имам един вьпрос-как приготвяте адаптираното мляко-сьс студена преварена вода(стайна температура) или гореща,която след като добавите млякото охлаждате?(аз скоро прочетох че втория вариант се препорьчва,но водата да не е прекалено гореща-около 70 градуса, но ми се струва неудобно всеки пьт детето докато реве да чакаш да се охлади...)

Темп. на водата трябва да е почти като телесната темп, около 35градуса.По този начин млякото се разтваря по-хубаво и няма опасност да останат не разтворени бучки.Най-добре си го прави със стайна темп,а ако ти се види студено след това малко затопли  Peace

Общи условия

Активация на акаунт