ОКТОМВРИйчета засмени,за първи път сме в ''Родени''

• 21 706
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Лавал-Пловдив
Тунчо, аз си преварявам вода, държа я в едно шише, на стайна температура и ако се наложи разтварям АМ в нея. Но обикновено се налага вечер или през нощта, когато го храни мъжа ми.
Аз днес съм като парцал, в резултат от противогрипната. Сега разбирам колко е тежък този грип, след като аз само от ваксината не мога да стана от леглото. Имам страшно главоболие,тресе ме и мускулите ми са омекнали #Cussing out Така е от снощи. Сега малко взе да ме облекчава. Добре че Сами си кротува да не го мисля и него. Сега си дойдоха големите от училище и се занимават с него.  Party
Лека вечер

# 586
На Адри стойката за уригване е вълшебна!!! newsm44Нощес няма да вися по 1 час след хранене и тя да ми спи на рамото!
Да, да, да! Наистина действа. След като се нахрани веднага го хванах в тази поза без да прибуржам дупето и ефекта е почти мигновен. Peace
Адри, хиляди благодарности!  bouquet

# 587
Имам едно въпросче към мамите с бебчета с колики: По време на коликите чувате ли как къркорят червата на вашите бебчета. На моята Гери й ги чувам не само тогава, ами и докато я храня. Чуват се направо как се пълнят Shocked, а след това ги усещам направо през гръбчето й-толкова силно къркорят.

# 588
момичета погледнете този сайт-http://www.expressyourselfmums.co.uk/details3.asp/ProductID/278/sid/23/More-Milk-Special-Blend.htm;

аз си купих тези капки за увеличаване на кьрмата просто за да знам че всичко сьм опитала(на билкова основа са,а аз по принцип вярвам на традиционната медицина...)днес следобяд взех пьрвата доза и около 2 часа след това си беше време за цедене-изцедих двойно повече отколкото е обичайно за това време(80 мл,иначе рядко успявах да изцедя 50); преди малко сьщото се повтори;не мога ди повярвам,но не може и да е случаино-за 3 седмици никога следобяд и вечер не сьм изцеждала повече от 40-50 мл;ще пиша как продьлжават нещата за тези от вас на които кьрмата не им стига....ако някой друг ги е ползвал моля да сподели мнение(между другото ги препорьчват даже за жени които осиновявят дете и искат да кьрмят)

# 589
  • Пловдив
Здравейте,милички!

Нещо не ми се спише и  се залепих да чета едни неща ,та реших преди да си легна да ви навестя Flutter

Адри,мерси,миличка,но сигурна ли си,че  съм аз,защото точно преди ден-два Стайли публкикува статията newsm78.Ако все пак е било преди време,се радвам безкрайно много,че съм успяла да направя нещо добро Heart Eyes

Дорче,оправяйте се по-бързо Hug

Алекче83,мисля,че ти беше споменала,че имате пъпна херния-днес попаднах в  една книга на съвет -да се лепне на пъпчето монета,обвита в марличка Peace.Пишеше,че в повечето случаи това най-просто решение действа Wink

Ронче,мойто Криси изобщо не се оригаше,както и да се опитвах,но мисля,че не му пречеше чак толкова.Явно си е до дете-Дидинка я спирам поне 2 пъти и въпреки това има случаи,когато накрая повръща,но като изкара въздуха е супер спокойничка.
Дано и вие да успявате Hug

Подсети ме да цъкна някои от единствените снимки на Дидинка.Хич не ми идва на акъла да го снимам това детенце.Един ден сигурно ще ми се сърди,ама то само да снимки ми е Whistling

http://media.snimka.bg/4712/015678804-big.jpg

http://media.snimka.bg/4820/015894872-big.jpg

http://media.snimka.bg/4820/015894873-big.jpg

# 590
Ох, полудавам вече! Пак няма 1 секунда сън за мене просто. Ева отваря устата вече 2 часа да яде, но вече толкова не е гладна, че си пълни устата с мляко и го плюе после върху дрехите си. Биберон не иска да захапе. Няма колики, чиста е и просто иска да си общуваме. Да ама часа е три и половина и просто нямам сили. Направо ми иде да се облека и да хвана гората и повече да не се върна. Не може просто на мен да се паднат двете най-трудни за гледане деца на света. На целия тоя хал зверски ме боли едното око и вчера ме втресе от безсъние.

# 591
Здравейте, момичета  bouquet
Чета ви сравнително редовно, но обикновено държа бебето в ръце и не мога да пиша Laughing Моят Мишо е сравнително кротко бебе, но... трябва да е на ръчички. Сега например баща му чете на леглото и той лежи на корема му Mr. Green Ако го сложим в креватчето, след 5 минути ще е буден. Дори през нощта не просто спи до мен, а спи гушнат в мен. Честно казано и на мен ми е приятно, но си давам сметка че в бъдеще ще си имаме проблеми. Иначе да ви се оплача че вече почти 2 седмици с 2-3 дни прекъсване само  акитата му са зелени. Започва първо с много слуз, но  акитата още са жълти, постепенно позеленяват, а слузта изчезва. И така 2 пъти за тези 2 седмици. Първо си мислех че е вирус, сега се опасявам да не е алергичен към нещо в моята храна. Като беше в болницата се съмняваха за инфекция и му даваха превантивно 2 дни силни антибиотици докато се убедят със сигурност че не е. Прочетох скоро какво беше писала Герчо за антибиотиците и пробиотиците (много и благодаря за това, видях че и педиатри съветват същото) и от няколко дни му давам пробиотик. На Мишо акитата му не бяха зелени докато взимаше антибиотика, по-късно се получи това, ама допускам че може и по-късно да реагира. Не знам колко време да чакав пробиотика да подейства и изобщо не знам дали унищожаването на чревната флора е причината за зелените акита, но съм длъжна всичко да опитам. Ако до понеделник не се оправи, ще търсим педиатъра. В тази грипна епидемия ми се щеше да избегнем ходене в лекарския кабинет, ама няма как, вече много дълго се проточи.
Кака Дора, ама на мен ми звучи все едно направо си си болна от грипа Shocked Не знаех че при противогрипните ваксини едва ли не те заразяват и си получаваш симптомите на грипа. Дано по-бързо се оправиш!
Ще потърся капките на Тунчо. Моят бебок много лениво суче в повечето случаи и кърмата ми намалява. На мен по принцип най-добре ми действа на лактацията ношното кърмене, ама вече нямам сили да ставам през нощта и да го будя да кърмя. Вече само на поискване, а той иска само веднъж на нощ.

# 592
Всеки път, когато си кажа, че не може да има по-кошмарна нощ и Ева се заема активно да ме опровергае. Та тази нощ се постара доста. Между 1 и 6.30 не ми даде да мигна, после се предаде и заспа и аз покрай нея, ама в 8 такава гайда наду, че и умрелите можеше да събуди. сега се стягам за работа с такъв кеф, че направо ме е срам    Mr. Green. А преди това трябва да мина през козметичката, че такива  косми съм си отгледала, че ако изчакам още седмица няма да имам нужда от козметик, а от фризьор  Joy Joy Joy.
Не знам дали е съвпадение, ама всеки път, когато пропуснем банята нощта е някакъв кошмар после. Явно българина затова си къпе детето всеки ден - не, защото е мръсно детето, а просто е хванал лесния край. Мисля, че след тази нощ няма да пропускаме вече банята  Mr. Green. Както се казва, Ева ме убеди  Mr. Green

# 593
По време на коликите чувате ли как къркорят червата на вашите бебчета.
Чувам да,особено като го храня-усещам ги точно през гръбчето.

# 594
Здравейте  Hug

Миркам Дидка е направо невероятна сладурана  Hug Тази физиономия със свитата устичка и ние я правим когато нещо и е чудно и ново или когато и е дошло акане  Joy

Герчо аз банята я имам като ритуал с който показвам на бубата, че след нея трябва да хапва доста и да спи доста  Crazy Така правех и с Габи и сега, всяка вечер едно и също, лампата е по-слаба, водата по желание на клиента (Габи искаше по-студена а Андреа по-топла), след изсушаване хуууубав масаж и гимнастика, обличане, хапване стабилно. Открих вълшебен начин да спи без да мърда, завивам я с тънко одеалце, ръцете прибрани към тялото и не много стегнато, но все пак достатъчно за да не се отвие и това всяка вечер та като я сгуша така тя си знае работата. не протестира а заспива веднага  Laughing Опитах през деня този трик ама не мина номера  Mr. Green Някъде бях чела, че са важни "ритуалите" за спокойно бебе, просто то така е наясно какво се иска от него  Peace

За оригването и аз търся подходящата поза ама всеки път е различно  Rolling Eyes Понякога и стига само да я изправя, друг път се дундуркаме дълго  Crazy

Тунчо харесаха ми тези капки  Peace Аз нали все се съмнявам дали и стига папането и постоянно търся нещо ефикасно за увеличаване на кърмата, та тези капки дали ги има в БГ  newsm78

# 595
Добро утро,мами и от нас!
Някъде по-напред някоя мама беше споменала за пъпна херния.Някой може ли да ми обясни как изглежда пъпчето при нея.Мисля,че Деси беше качила линк към статия,която ми беше полезна да разбера как се лекува хернията,но не разбрах как може да се разпознае.Пъпчето на моето бебче е леко подуто,всякаш има някакво топче там.Незнам това пъпна херния ли е  newsm78
Определено ще се допитам и до лекар,но не ми се иска да водя бебока в това грипно време.
Ще бъда благодарна,ако някой помогне!
Лек ден на всички!!!

# 596
  • София
имам един вьпрос-как приготвяте адаптираното мляко-сьс студена преварена вода(стайна температура) или гореща,която след като добавите млякото охлаждате?(аз скоро прочетох че втория вариант се препорьчва,но водата да не е прекалено гореща-около 70 градуса, но ми се струва неудобно всеки пьт детето докато реве да чакаш да се охлади...)

Темп. на водата трябва да е почти като телесната темп, около 35градуса.По този начин млякото се разтваря по-хубаво и няма опасност да останат не разтворени бучки.Най-добре си го прави със стайна темп,а ако ти се види студено след това малко затопли  Peace

Вижте си на опаковките начина -досега два вида АМ съм ползвала и двата са с 55 градуса за разтваряне . На детето естествено се дава с телесна температура Peace  Аз преварявам в голяма стъклена кана и за всяка порция затоплам на уред за подгряване на шишета -има си степени ,щом изключи е готова водата и сипвам АМ в шишето -ако се прави правилно не стават бучки  Peace

milenda снимай го и изпрати на лекаря си , нека си го види специалист!

Ето как изглежда хернията  http://www.framar.bg/%D0%BF%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B5 … vanesprav113.html

# 597
Добро утро и от нас!
Ееее аз не смея да се похваля вече ама това с оригването на няколкото пъти по време на кърмене май наистина действа Wink

# 598
  • Ловеч
Добро утро!
Ох, полудавам вече! Пак няма 1 секунда сън за мене просто.  Биберон не иска да захапе. Няма колики, чиста е и просто иска да си общуваме. Да ама часа е три и половина и просто нямам сили. Направо ми иде да се облека и да хвана гората и повече да не се върна. Не може просто на мен да се паднат двете най-трудни за гледане деца на света.
Все едно аз съм го писала Герчо!!! Само дето първото дете ми бише мнооого спокойно, а сега е ужааас  #Crazy Снощи Алекс като започна да плаче от 21ч до 3,35 аз го бавих /гушкане, сукане, люшкане и какво ли още не/ от там го пое тати и така до към 5-6ч и пак беше неспокоен. Така пищи милият, а не мога да му помогна! И на мен ми иде да хвана гората поне за една седмица  Mr. Green Вчера купих книжка с приказки и от тази вечер добавям към ритуала на приспиването и приказка /тати да му мисли/  Mr. Green само да не се окаже, че тати спи над книжката, а бебо се кокори  Wink
И при нас оригването е много трудно! Сега и аз ще търся в кърмаческия какво е писала Адри.
Добре дошли на родилите мамита   bouquet
Алекса  Hug и дано вече лошото да е зад гърба ви!
Миркамче, Диди е страшна сладуранка и как сладко се е усмихнала пу, пу!
Плами и Нора се губят!
До утре ли трябваше да качим снимки за колажа?

# 599
добро утро,
моето мишле спа от 1,30- до 7,30 Shockedкееееееефффффффф!!! И сега даже още спи , а трябваше най-късно в 10,30 да е станала Grinning
Герчо Hug. Твоята мацка да не би да е обънала деня с нощта и затова така да прави newsm78 Та освен силна прегръдка от мен и пожелание за татко, който да то помага , май др. ефикасно средство не мога да ти кажа Grinning
Кака дора, и моят мъж се ваксинира( не от тоно този грип, че я няма тука ваксината още) но и при него симптомите бяха такива. Държаха го 3 дена ooooh!
Хриска, точно така се чуват и при нас Peace
Еди, честита месечинка   bouquet

Днес май ще е хубаво времето, нещо дали ще се организира за разходка Grinning Peace

Общи условия

Активация на акаунт