въпрос,свързан с миенето на зъбите

• 1 651
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Зъболекарката ми каза, че до 2 год. възраст не е необходимо да се ползва паста за зъби. Аз ползвам Ненедент без флуор и не се притеснявам, ако погълне. Въпреки това съм го научила да си изплаква добре устата. Мия си зъбите с него и заучваме всяко едно движение. Мисля, че беше на около 2,6 год., когато се научи да си жабурка устата, но може и по-късно да е било.

# 16
Доста време ползвах бебешкия Ненедент, след това минах на Елгидиум. Никога не ме е притеснявало поглъщането на минимални количества паста за зъби. Като си спомня и аз колко "Мечо" съм изяла, направо като тубичка с течен шоколад беше, когато родителите ми ме изпускаха от поглед Laughing  Не казвам, че трябва да му я поднасям като десерт, но дори и да погълне малко(случвало се е много често) не мисля, че е голям проблем.

# 17
След годинка започнах да мия зъбите, направо с четка и паста на Чико. Доста по-късно се научи да плюе. Не съм го карала, просто всеки път повтарях - ето тиводичка да жабуркаш и да плюеш, но резултата дойде към 2 годинки.

# 18
Когато попитах една стоматоложка дали детската паста за зъби е вредна,тя ми отговори,че е напълно безвредна,дори била полезна.

Ами да им я даваме като десерт тогава  Crazy
Ние за сега мием зъби без паста, само с четка и вода. Когато се научи да изплюва водата ще рискувам и с някоя полезна детска паста  Wink Все пак важното е да се изгради навика, здравите зъби са си чиста проба генетика  Peace

# 19
Детската паста за зъби уж е безвредна,без флуор,без консерванти,без добавена захар,ноо....... Rolling Eyesза мен все пак си е химия и не мога да свикна с мисълта,че бебето ми ще поглъща тази гадост SickМоже и да преувеличавам,но това е моето мнение по въпроса.Та сега вече по същество. WinkКак научихте децата си да си изплакват устата от пастата.
но как да я науча да плюе newsm78
Вашите деца,кога започнаха да си изплакват устата от паста и въобще ползвахте ли в самото начало паста за зъби или действахте като мен-само с четка/накрайник.Моля,споделете  Hug

Ако за теб е супер вредна химия, защо тогава я ползваш изобщо? Бебетата не се нуждаят от паста за зъби  Wink
Синът ми си плакне устата след 3-годишна възраст, а му мия зъбите след 2 Peace
Няма как да я научиш да плюе, преди тя самата да е готова за това. Което е същото с проговарянето, ходенето, пиенето от чаша, дъвченето и подобни.
Кога майките ще разберат, че трябва да следват децата си, а не да ги сравняват с митове и легенди от площадките и форума и да спрат да смятат кое е нормално от споделено, без да отчитат собствените си рожби и наблюдения  Blush
И последно - кое в пастите за зъби за по-големи деца и възрастни е лишено от химия, Е-та и подобни?  Tired

Много точно казано особено следното:Кога майките ще разберат, че трябва да следват децата си, а не да ги сравняват с митове и легенди от площадките и форума и да спрат да смятат кое е нормално от споделено, без да отчитат собствените си рожби и наблюдения.

# 20
Има ли зъби, яде ли вече всякакви храни - трябва паста. Оставете се вие без да се миете с паста - устата се осмърдява най-малкото, остават хиляди следи от храна, които развалят зъбите. Ама това е въпрос на лична хигиена  ooooh!

# 21
Моето първо момче предпочиташе тези четки, първо миех само с вода:
http://family-bg.com/prX_2509.htm
След това най-малката на Аквафреш! Друга така и не призна Simple Smile
Мием се с Ненедент безфлуорна Peace и така ще правя до 4г.

# 22
И ние започнахме така като вас. Сега Лени е на 2 годинки, мие си сама зъбките, много й е приятно Peace Laughing Сега сме в процес на научаване как да плюем в мивката Laughing Не е много успешно, но ще му дойде времето Peace
Иначе и ние ползваме Ненедент, както ayas

# 23
Приятелят ми е стоматолог и си спомням, че още при появата на първото зъбче на племенницата си, даде заповед да се мие поне веднъж на ден С ПАСТА ЗА ЗЪБИ! Е не го послушаха, но като станаха 7 броя започнаха да й ги мият редовно и малката мн се забавлява. В практиката си вижда много малки деца с кариеси, а да не говорим колко коренови лечения прави на месец на млечни зъбчета и много се ядосва. Представете си как се работи с 4-5 годишни лапенца   newsm78! Така става родителите като ги приспиват с шише кисело мляко, някои дори с боза... #Crazy?! Да не говорим колко вредно е майките да облизват бибите или дори близалките на децата и после да им ги пъхат в устата......

# 24
  • Sofia
Според мен на тази възраст не могат да плюят още. Мойте поне не могат. Но това никога не ме е притеснявало. След като пастата е предвидена за съответната възраст няма как да е вредна според мен. Просто взимай паста за под 2 год. и не се притеснявай. Аз ползвам Колгейт бебешка. А миенето без паста за мен не е миене а мокрене. Все едно да се къпеш без сапун. Но това си е мое мнение.  Laughing

# 25
Мия зъбките с най-малката четка на Аквафреш и пастата на Ненедент(без флуор) още от самото начало.

# 26
Оооох, паста Мечооооо... Много вкусна беше Simple Smile

По темата: започнах да мия зъбите на моята дъщеря преди 2-3 месеца, когато взе да се впечатлява как аз си мия зъбите. Ние сме много назад с материала, де - първото зъбче се яви на 1 г. 2 м., засега е само с предни, демек - 8 броя. Но забелязах, че взеха да жълтеят леко и започнах упорите да се мия пред нея и се върза, душата, пожела и тя четка. Откакто я мия с паста, жълтеникавото оцветяване изчезна, та затова и аз ще се присъединя към отбора в подкрепа на пастите. Ползвам Ненедент. Засега не може да схване как се изплюва водата, но наистина на фона на това колко паста Мечо съм изяла, не се притеснявам особено, че ще й навреди.

# 27
  • плевен
Малкият  е на  1.8г и още не иска да плюе,но няма проблеми.Надявам се че няма и да има.Започнах да ги мия на 1.2г,а дори сега вече сам си бърка в устата сутрин да ходим в банята

# 28
Като се слага минимално количество паста не е проблем. Също така, ако не приема под друга форма флуор, също може да има в пастата флуор. Количествата, които ще приеме са минимални.
На каката почнахме да мием зъбите, когато беше на 1 година, имаше 2 зъба Simple Smile

# 29
Има ли някой, който ползва пастата за зъби Билкадент без флуорид?

Общи условия

Активация на акаунт