Изграждане с гел или акрил.Какво да избера?

• 1 252
  • 8
  •   1
Отговори
  • някъде там
Това ми е въпроса ,мнения и съвети по въпроса Simple Smile

# 1
  • Пловдив
Ще следя темата, че и аз съм раздвоена какво да сложа.

# 2
И моите нещо напоследък не се задържат, все се чупят и не ги издържам. Сега се чудя какво да предприема, така че и аз чакам съвети.

# 3
  • някъде там
Никой ли не си е слагал гел... знам , че има такива.Има ли някой и двата вариянта да е ползвал.Интересувам се кой е по-качествения?

# 4
Аз съм си слагала гел, но исках да чуя някой, който е пробвал и двата варианта да си каже мнението.

# 5
Лично аз за себе си и за работа предпочитам гел за изграждане.Пробвала съм на своите нокти акрил,работила съм с акрил но гел а предпочитам-по лесно е,по естествено и по малко уврежда ноктите Peace

# 6
Вече 7 години съм с гел и го предпочитам, защото има еластичност, а акрила е като стъкло.По начало и двете са акрилни системи и са пластмаси, но акрила не е предварително смесен, за това се ползва мономер за смесване и се втвърдява от въздуха, а геловете са предварително смесени и не се налага да се вдишват неприятните миризми, а се втвърдяват от UV лъчите (пекат се на лампа).
Дали ще стои покритието дълго време без да се отлепва или надига по краищата зависи от начина на поставяне , правилно печене, количеството в/у нокътя и най-вече от вашето естествено омазняване на плочката.По принцип акрила е по-твърд и защото се нанася по-дебело, докато геловете стоят по-естествено.
Мога  да препоръчам акригела - това е гел и при поставянето се смесва с акрилен прах.
Лично аз предпочитам гела - подкрепям мими23 Peace

# 7
Слагали са ми и гел, и акрил.
Боби1973 много добре е описала разликите и няма смисъл да я повтарям.
Предпочитам гела, защото е по-естествен...акрила е доста по-плътен и груб.
Но на мен само на едно място са ми слагали акрил..затова не бих могла да кажа дали навсякъде е така. Peace

# 8
  • София
Слагали са ми какво ли не - няколко вида гел и акрил. Най-съм доволна от гела на Опи  Peace  В момента като ми ги направят и чак след 3-4 седмици пак отивам и лака не ми мърда, колкото и странно да звучи. Преди ходех през ден за нещо олющено, отчупено или паднал нокът.

Общи условия

Активация на акаунт