СЕПТЕМВРИйчето ни сладко вече става кака, батко!

• 28 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Поспаланке, детето има желание да ходи, което е супер  Peace

Ками, много проблеми имате с тези възпаления по ушите  newsm78 аз имам чувството, че доста често е на  АБ заради тях ...  дали пък да не сложиш един Превенар  newsm78

Аз взех синтетичните витамини на д-р Тайс - реших да направя един курс с тях ... По-редички са от Саностола и трЕбе внимателската да не се уливаме  Laughing, но пък не са толкова захаросани

и да кажа на Кали - меденките по форумската рецепта стават супер - правих ги вече 2 пъти  Laughing е, не си играя с украса, само ги слепвам с мармалад, но аз лично много си ги хапвам  Mr. Green поне знам какво съм сипала вътре  Mr. Green

# 586
Абе не са уши,всеки път го гледат,май идва от гърлото всичко.Проблема е ,че от една страна в яслата дават студено мляко както коментирах преди,освен това у дома не се топлят всички стаи и коридори,а той хуква където му видят очите,ама вече взехме да отопляваме навсякъде.Оказа се,че и водата му за през ноща не винаги е топла,а той се поти много докато спи,и пие много вода,макар,че е леко завит..и явно гърлото му е слабо място.Предполагамч.,е и в яслата не винаги го преобличат ако се изпоти докйато спи....
А вчера баба ми звъни-имал шарка..направо откчаих,ама се оказа,че се е изринал от нещо-от АБ или от храна.Напоследък не му даваме сладко и го заместваме с детски дъвки,ама той ги подъвче 1-2 минути докато мине сладкото и ги плюе,но поне забравя за сладкото.Та знам ли може и от дъвката да е...

# 587
Здравейте  Blush не съм писала от 1 година
....ами..... накараха ми се в една друга тема, че никаква ме няма.....и ето ме пак тук.

Радвам се че има смели и майки решили се на второ детенце  Simple Smile и на нас много ни се иска но така сме го закъсали финансово, че поне в близките 5 години няма да стане. Пък и сега ще сменям работата.

Алекс е добре, но не е от най-приказливите и с гърнето няма напредък. През пролетта, живи и здрави чакаме щъркела да Ни донесе първия братовчет. Зълва ми е бременна. За което много се радвам.
През този месец чакаме и едната баба да дойде да го гледа за да мога да ходя на работа.
През лятото бях решила да го дам на ясла в провинцията и да ходя да го виждам всяка събота и неделя.....но чувствата надделяха  Heart Eyes не го оставих, и по-добре че така стана.
Гледах да бъда крадка, за да не досаждам.

Успешна и плодородна 2010 година на всички   bouquet

# 588
  • Бургас
Честит имен ден на Данчо на Павлинка! Много здраве, късмет и безгрижни детски игри!
Честит празник на всички именици! Много здраве и късмет!
Ками, Алекс винаги яде студено мляко от хладилника, а също и студен сок пие и досега никога не е боледувал от гърло. Косе да няма трета сливица? Или някакъв друг проблем. След като изпие антибиоткиа даваш ли му нещо за подсилване на организма. Хомеопата д-р Михайлов препоръчва след всеки прием на антибиотик да се дава
Туя (Thuya)15 CH - вт- четв- съб по 5 зрънца;
- Монилиа абликанс (Monilia albicans)15 CH- пон- ср- петък- по 5 зрънца дневно;
- Ентеросан/Лактофлор - 3х1 таблетка.
Първите 2 се дават до свършването на опаковката, а Лактофлорът 1 месец. Всичко това се почва да речем ден-два след края на АБ

# 589
Честит имен ден на Данчо на Павлинка! Да е жив и здрав и много късмет да има в живота!  Heart Eyes
Честито и на всички други именици, които имат празник днес!   bouquet
Лекси, аз също като пия или ям мляко от хладилника и веднага ме заболява гърлото, но нямам трета сливица Wink Според мен си е до ген донякъде, както и до свикване. Деси гледам да й давам студени неща да пие, особено през лятото, за да не се изнежва, но сега през зимата най-студеното, което давам е със стайна температура.

поспаланке, щом му харесва на малчо, значи нещата ще се оправят и ще спре да плаче  Peace

Деси пък нещо си промени режима на спане. Вечер я слагам както винаги в 9:30, а не заспива чак до 12  Shocked! Сутрин пък е кукуряк в 8. Как успява да се наспи нощем?! Направо ми изпива батериите. И защо се получи така и аз не знам  Thinking Следобед спи по ок. 3 часа, но тя и преди по толкова спеше.

# 590
  • Варна
А-а-а-а-а, Ески  Joy Дойдохме ли си на думата Simple Smile За оня спор преди време за режимите става дума. Нали се оплаквахме че децата изведнъж започнаха да не искат да спят, а тука някой-други сладури разправяхя, че не сме им направили правилно режима Simple Smile И аз все казвам "Ама то изведнъж стана , бе" , вие не ми вярвате... Сега да не се разсърдиш, ей  Naughty  Съвсем в шеговита форма е  Hug Hug Hug Искрено ти пожелавам да е временно  Hug

# 591
  • София
Аз давам и от хладилника неща, но до сега в краткия ми стаж с деца не съм имала случай моите да се разболеят от настинка, все вируси ги тръшват. Но може би наистина при някои гърлото е слабо място и трябва повече да се пазят.

Поспаланка, оня ден като четох поста ти за това как децата, които били много гушкани и уверени в любовта на родителите, правели еди как си и си помислих как това е поредната заучена фраза, витаеща по форумите. Моите съм ги гледала що годе еднакво пък малкият е роден за ясла, а големият и до ден днешен ми се пазари за градина. Туй ще го е измислила някоя майка героиня, на която и се е паднало кротко дете и си е присвоила заслугата да го направи такова.

# 592
Поспаланке, ама аз все още смятам, че всичко си е до режим и до свикване  Mr. Green Според мен аз нещо съм объркала нещата, но то ще си покаже. Сега да не ме разбереш погрешно, че ти или който и да било друг, обвинявам в НЕизграждане на правилен режим на детето. Говоря си по принцип и особено за моя случай. Имам някои подозрения аз, че всичко може да е от времето за хранене, защото нещо изместихме нещата с последно време малко по-късно и за 4-те хранения на ден, но ще видим. Дано е само период както казваш ти, че аз повече за нея се тревожа, защото тя не си взема нормалната доза вечерен сън  Rolling Eyes Не ти се съдя за нищо!  Hug

# 593
  • Гърция
Честита Нова година на всички! Желая ви много здраве и сбъднати мечти!
Честито на всички именници и рожденици през изминалите дни!

Т:), честито момиченце! Да ти е здраво и много послушно!

Ние бяхме в София за празниците, изкарахме много хубаво, но мина бързо Confused.

Весел ден на всички!

# 594
  • София
Честит имен ден на всички, които празнуват днес.   bouquet

Аз да кажа за спането. Според мен е важно детето да си има режим на спане, хранене, къпане, защото това го прави по-спокойно, а и майка му покрай него Simple Smile Имам предвид нещата всеки ден да стават горе-долу по едно и също време, а това колко ще спи, кога ще ляга, си е до детенце, до това на родителите как е по-удобно и т.н. Аз съм ЗА режима, но не разбирайте че съм някой цербер, като стане примерно 8:00 вечерта и айде в леглата, но още от бебета за мен беше важно да спят по-едно и също време и задължително заедно... все пак и аз съм човек  Mr. Green
Escarina, възможно е да е някакъв период, може би понеже сега зимата разходките са по-малко и не се уморява толкова, а и дечицата ни растът и може би имат по-малко нужда от сън.
При нас също много се променят нещата, лятото спяха по 12 часа през нощта и после още 2-3 наобяд. Лягаха в 9 и спяха до към 8:30-9. Като застудя започнаха постепенно да лягат вечер по-късно, защото следобед не излизаме на разходка и не се уморяват, съответно и следобедния сън ни се измести по-късно и се получава един порочен кръг. Преди Нова Година постепенно успях да ги изместя да си лягат следобед около 2, вместо в 3, но покрай празниците нещата пак се объркаха. Днес сутринта станаха малко по-рано и използвах да ги сложа по-рано наобяд. Надявам се до седмица да се върнат пак нещата, защото това тяхното на нищо не прилича, спане до 5:30-6:00 следобеда....
А относно дозата сън, някъде бях чела че за децата до 8 или 10 годиншна възраст (не помня точно), трябват 12-15 часа сън в денонощието, за да се развиват нормално, както и за предотваратяване на проблеми със затлъстяването вбъдеще.

# 595
  • Варна
Аз давам и от хладилника неща, но до сега в краткия ми стаж с деца не съм имала случай моите да се разболеят от настинка, все вируси ги тръшват. Но може би наистина при някои гърлото е слабо място и трябва повече да се пазят.

...Моите съм ги гледала що годе еднакво пък малкият е роден за ясла, а големият и до ден днешен ми се пазари за градина.
Да ви кажа, по повод това - толкова много покрай мен са примерите за еднакво гледани, еднакво възпитавани, еднакво обичани деца, а коренно противоположни характери и поведение...Включително и аз и сестра ми, мъжът ми и брат му...Та се самонавивам, че като ми е трудно с Калоян, е редно да ми се падне кротко и послушно второ  hahaha

# 596
Не съм прочела но влизам да питам (докато мога) че дребният кара гнойната ангина (педи каза че много я имало в последно време) и от събота качва по 39.7 през нощта и така било докато избие гнойта но можело и после да качва. Та да питам тия дето я карахте за подробности.
Имахте ли сополи и лиги и да го боли коремчето? При нас каза че може би е комбинирано със зъб заради тези лиги и сополи и бил кашлял от сополите. А корема го болял от антибиотика.
Та искам да си сравня.

И честито на имениците днес, да са живи и зрави и щастливи!

# 597
  • Варна
Мунче, съжалявам да го чуя  Hug Ние изкарахме ангина, но не стигнахме го гнойна. Отидохме на преглед 3-4 часа след като вдигна температура и доктора каза че е ангина и веднага изписа АБ. Започнахме го веднага. Температура държа 24 часа и след това беше като нов. Сополи и ние имахме, но и на Калоян му изби кътник по същото време. Имам чуството, че с избиване на зъб им пада имунитета и затова често се комбинира с болест... Та ...не знам.Калоян пи ЦЕК Форте, не се е оплакал от коремче. Като му падна Т на втория ден му се възвръра и апетита...Та бих казала, че изкара доста леко. Дано бързо да свалите Т и да се оправя дечко  Hug

# 598
Мерси Поспаланче  Hug на нас ни даде Аугментин, пие го от понеделник следобяд. И нашата педка казва че от зъбите му е паднал имунитета, но не беше ходил на ясла да го гепи от там това чудо. Но аз като се замисля, може да го е почнал още от петък защото и петък и събота необичайно за него заспиваше веднага следобед като го с в леглото. И после като стана един унил - по цял ден се гушка в мене иска да го нося, да го гушкам, да спя до него...

Поспаланче, дано стане новото бебе, това е много хубаво (пък ако искаш и две Simple Smile щото нали от две баници се е паднало Simple Smile )

Ками, Косето висока ли качва, да не е ангина и той? И моят така се лепи от както го кара това, аз си останах в къщи тоя път. И честито за градината, дано сте случили на хубава!

Т, честито ти бебче, да ти е жива и здрава малката Ива!   bouquet

# 599
  • Варна
Мунче, мерси. Още се назлъндисваме и събираме кураж за второто  Joy ама много искаме де  Simple Smile
И аз това се чудя - от къде я лепнахме! Тогава още не беше тръгнал на ясла (нали сега от новата година е ученик), не се  е събирал с деца заради лошото време тогава. Направо не знам от къде ни дойде на главата!

Общи условия

Активация на акаунт