Августовски бебета - тема № 6

• 28 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Честит празник на всички настоящи и бивши студенти!
Захира, сутринта гледах за твоите приятели в "На кафе" и ми се изправи коста.Добре, че всичко се е разминало Hug

# 256
  • София
Привет!
Честит празник на всички студенти и на тези, които се чувстват като такива Wine Glass
Ние днес имаме месечинка, чувстайте се почерпени  cook и понеже така и не ми оставя време да се образовам как се качват картинки, нека всеки си хапне туй що гоо влече и може да го яде  Grinning
Последното го казах по повод нашия режим. Сега спрях и глутоносъдържащи храни и май сме по-добре. Стискайте палци да е това, че вече се побърках #Crazy А за режима сме си на стария, но цока по половин- един час. Както каза Сънчо биберончене Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 11:04 от ra_iv

# 257
Тези от вас, които захраниха вече бебенцата - как ги храните на столче ли? Аз сега се чудя какво столче за хранене да си вземем, но ще е около 6-ти месец. Сега само проучвам какви има. И аз някой път се чувствам като биберон, но явно си е фаза на растежа при всички ни. А със захранването се започва и даването на вода нали? Поне аз така знам, виждала съм, че по бебешките магазини се продава вода за бебета, някой ползва ли?

Шайн и аз гледам Гала, наистина вече са по-добре, макар, че Рени още не е изписана от Пирогов.

# 258
ХАХАХАХА добре дошли на Сънчо, Захира и Гери в клуба на буденето на всеки час  Laughing hahaha Joy Може и криза да е, но може и зъбки да ги мъчат и за това да спят така неспокойно и да се утешават все искайки цица. Аз реших проблема отивайки да спя в другата стая  Peace Просто баща й не я чува като принмрънква за щяло и не щяло, а като наистина огладнее всички разбираме  Laughing идвам и си я храня. Онзи ден за пръв път от 10 дни спах при Анди и майкооооооо  ooooh! Искам цица, не искам цица, искам биба, не искам биба, искам, не искам, врът, врът, ааааааааааааааааа  ooooh! Crossing Arms Naughty  Stop И снощи хаааайде пак Анди при тати, мама отатък и на сутринта всички бяхме доволни наспани  Laughing

Ние отиваме на преглед и 2 боцкания Sad Хубав ви ден!

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 11:26 от Yana-barborana

# 259
Здравейте и от нас!!!

Честити месечинки на всички бебчовци "студенти"  book

Честит празник на настоящите и бившите студенти!  smile3529

Момичета да ви се похваля днес за втори път ядем картофено пюре и много ни харесва - пу, пу!

Хубав ден за сега

# 260
alegoria коя игра на памперс имаш в предвид?
в сайта на Памперс но не дават да пускам линк  #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out
а относно буденето
и ние имахме едно такова но само един ден
а зъбите почти избиха
но от опит да кажа че ги боли повече когато зъба пробива във венеца (почти не се вижда)

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 12:45 от alegoria

# 261
  • Варна
Честит 8 декември на всички бивши( smile3521) и настоящи студенти и по-специално на Захира, Йоанна и Магаренцето bouquet

Честити месечинки  на Теодор на ra_iv и Иван на fmania  bouquet

Този студентски празник ме връща назад, назад във времето - Свищов, Калето newsm10, голямата ракия 0.90 стотинки Shocked Grinning, всяка вечер по дискотеките, хубави времена бяха, настроих се нещо носталгично...

И ние днес ще се боцкаме, последния Пентаксим да минават тия ваксини вече

Довечера да не се напивате много, че няма да има кой да гледа бебенцата Peace

# 262
Здравейте мами и честито на мамите-студентки, героини сте да знаете   bouquet

alegoria - май и ние сме натам. Така смуче тоя юмрук и със злоба търка кокалчетата на пръстите във венеца, а не се виждат зъбчета отникъде  newsm78
Yana-barborana - ти спиш в другата стая, за да не иска Анди да папка постоянно, но да питам отделихте ли бебчетата в отделна стая вече??? Аз бях чела някъде, че до 6-я месец трябвало да спят мама и бебе в една стая, не за да е по-лесно за кърменето и спането само, а защото трябвало бебето да се чувства защитено и сигурно от близостта на майката, но след 6-я месец да се отделят веднага, защото захитряват и почват да се глезят. Вие какво мислите по въпроса? Аз мисля след нова година да го изстрелям в другата стая по цяла нощ сам и без друго не се будим, не кърмя... Аз правя още упражненията до към 3-4 сутринта с бебето, а после при таткото, заради мухала в стаята и няма проблеми засега. Някой ако знае нещо против отделянето самостоятелно в стая да сподели. А забравих да кажа, че бейбифона си е включен постоянно де и ако нещо стане се чува перфектно. Интересува ме по-скоро от интуитивна гледна точка, подсъзнателна или нещо такова дали има влияние, уфф едни обснения хвърлям...  #Cussing out
MHristova - браво на вас, а на мен хич не ми се чува за тия неща... Седнало ли е детенцето??? или го държиш в теб докато му даваш?
Аз още нямам идея за тия неща, може би сте ги коментирали, ама нали изтървах света -  кажи речи месец...
Айде мрън-мрън се обажда, лака ми изсъхна, готови сме за разходки и пазаруване на коледни окраси, че оня ден много малко съм купила и доникъде нестигат.
Весел ден на всички и по-спокойна от алкохолна гледна точка вечер  hahaha  Joy

# 263
E то с кърменето ще се простим с алкохолната почерпка тази вечер cheers

За отделянето - не знам, обаче аз кроя планове как бебка като стане горе-долу на 6м. ще се пренесем с креватчето й при тати, че и мама е човек и иска при мъжа си. #Crazy Преди бях върл привърженик бебето да спи в отделна стая, но сега просто ума ми не го побира как ще я оставя сама оттатък, сигурно постоянно ще ставам да я проверявам дали диша, дали не се е захлупила с одеалото и т.н.

# 264
Едно бързо включване и от мен. Нашите обриви се оказаха алергични не разбрах от какво може би е от картофа ако е бил пръскан с препарати и отрови - важното е че на другия ден изчезна след една доза Фенистил капки.
Педиатърката ме посъветва да почнем с готовите пюрета, че те уж били проверени. Та така хапваме пюрета (зеленчукови) и се радваме на живота. Акаме като възрастни даже и на барабонки го изкарваме, ама поне сам се справя без чужда помощ.
Исках да ви питам понеже сме на пюретата на Ганчев по колко е нужно да изяждаме на едно ядене - имам предвид обедното хранене, което е само вече на пюре. Ники от 3 дни хапва по едно цяло пюренце (190 гр.), ама май ми се вижда множко. Другите ни хранения са само на кърма - някой могат да кажат, че ни е малко рано да заместваме цяло хранене, ама предпочитем пюретата пред АМ, незнам защо някаква такава вътрешна нагласа. И аз мислех да почна захранването от края на 5 месец, но музата ми дойде по-рано.

# 265
Lidiya_81 това с положението за ядене на бебка е сложен въпрос. hahaha.
Един път й е кеф да я държа, втория път сме в стола за колата, третия път подпряни на възглавница. Абе претенция ни е голяма Laughing.
Не седим, все още е рано. В полуседнало положение.
Благодаря ти за поздравленията  Laughing

# 266
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ-НАСТОЯЩИ И БИВШИ  bigdance2 - ДА БЪДЕМ ВСЕ ТАКА ДИВИ И ЩАСТЛИВИ smile3502
Еее ganusha80 и аз съм от свищовските студенти- наистина се връщам назад във времето при купоните, веселието, безгрижието изобщо живоооот майка. Даже през уийкенда бяхме на гости при свекъра и свекито в Горна Оряховица, че свекъра имаше имен ден и на връщане на детелинта в Търново викам на мъжо "Айде хващай пътя за Свищов да отидем да го видим, че така ми е домъчняло"-ама като порасне малката още малко пък и да се стопли, ще отидем, че той не си е взел дипломата от втората специалност (трябваше преди 1.5 години да си я вземе Laughing)Е сега си имаме друг вид щастие newsm32
Нашата беба миналата седмица беше доста кисела- в понеделник ревна докато бяхме на разходка и от студения въздух пресипна, доки я прегледа и установи, че са зачервени малко гърлото и сливиците. Изписа ни един сироп.А и тръгнало да расте ВТОРОТО ни зъбче ( за тези който не знаят ние се родихме със зъбче Wink). Та от всичкото това малката беше не спокойна и само като тръгне да плаче и я вземахме да я занимаваме да не се дере, че с това гърло като някоя чайка беше. Сега ще видим тази седмица как ще е - още не се е подало зъбчето, дано лесно пробие Praynig
Хубав ден  на всички Hug

# 267
Сосми - браво на вас. Радвам се че обрива е минал. На едно ядене /обедното/ около 150-180гр. пюре е напълно нормално да изяжда бебчо.
Относно пюретата немога да кажа кое е по-добре-да ги правя или да ги купувам. В единия случай незнам с какво са обработвани зеленчуците които купувам, а в другия - на етикетите като прочета какво съдържат и докога им е срока на годност ми се изправя косата.

# 268
Абе аз бях се настроила да му ги правя, ама като стана така и купих. Може би като пораснем малко ще почна аз да ги приготвям, а и тъкмо тогава няма да се налага да са чак толкова ситно смлени, че и това ме притесняваше да не се задави.

# 269
Здравейте,

честит 8 декември на студентките и специално за Захира. Дали ще завършим тази година? newsm12 newsm12 newsm12

честити месечинки на Теодор на ra_iv и Иван на fmania!!! Да са живи и здрави!!

Сега да питам мамите, които захранват със зеленчуково пюренце. Ние ядем вече морков, морков с картоф и тиква с картоф ( това е най-любимото ), давала съм карфиол с картоф, но му се намръщи и хапна само 1 лъжичка. Искам да ви питам какво мога да дам от готовите пюрета?? Гледам списъка с пюретата на всички марки и сам в шах какво да въведа сега. Всички останали са разни миксове, които имат по повече от един невъведен зеленчук от нас, което значи, че ако стане някаква алергична реакция няма да знам от кой е #Crazy #Crazy  Мами дайте идеи за следващо пюре??? И аз съм много ентусиазирана като Sosmy със захранването. ние хапваме от 2 седмици и сега ядем почти 1 малко пюре за два дни.

Общи условия

Активация на акаунт