Февруарската дружина, чака снежната партина!

• 27 990
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Честит Рожден Ден на Яни!

Доколкото все още мога да смятам би трябвало и Криси на Аним да е рожденичка. Честитоооооо.

На двете желая много здраве и усмивки поне до след година.  newsm51

# 496
Някой да се е чувал с Мяуче скоро?

# 497
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЯНИ, много радост и щастливо детство и да я слушкат мама и татко.
Май полека се започват рождените дни  Whistling, още малко и ще започнем еуфорията, толкова е хубаво че ви има  Hug
Мяучето вече една седмица не съм я засичала, и аз се разтревожих вече, ако се чуеш с нея пиши.
wish, очевидно имаш много послушни и добри дечица щом това са ти грижите, пожелавам ти от сърце това да са ти проблемите. Моето и метър няма, пък и е 13 кг., ама не си го слагам на сърце, щото лекарките първи реагират ако нещо не е наред.
Имам едно питане-молба, моля да ми дадете някакви анимационни http://www.youtube.com/watch?v=jshXI2I36PU от този тип по 10 мин. на български, че пак губя по точки. Насваляла съм му анимациони ама дълги и му писват, па и "момичешки" както баща му ги нарече. Гледа само полярен експрес и количките и резултатът беше поразителен, започна даже и като си говори сам да включва български. Моля, помагайте в борбата за българския.
Лек ден на всички.

# 498
bzepic мога много да ти помогна..
това е темата за торентите.. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336699.1125 незнам обаче какво ще можеш да теглиш от чужбина.. ако имаш проблем пиши да измислим друг начин.. темата в момента я преустройват някой мили майки.. след няколко дни търсенето в нея ще е доста улеснено.. ще има нова тема с активни линкове на първа страница.. ще ти дам насоки за филми, които Ник много харесва, а е известно че филмите са неговата слабост..
Майстор Мани на Дисни е филм с много добра анимация.. Ники е фен на ситуациите вътре.. много подходящ за възрастта
Земята преди време - сериалчето.. също много любимо филмче.. от там и страстта му по динозаври и манията му да ни гони със смешно ръмжене, като страшния Рекс..
Пожарната - това ни е най любимото филмче.. има превозни средства, ситуации интересни... много готино сериалче..
Мики Маус Клуб Хаус - обучително сериалче.. много добре направено естествено пак от Дисни..
Мечо Пух - същото като Клуб Хаус..
Ноди има 12 серии.. добро е има много добро озвучаване... има хубави обучитени ситуации..но малко сме го поизоставили, че ни стихна интереса към него...
В момента пак се е запалил по бейби Айнщайн, но това не е това което ти искаш.. Томас много обичаше, но е без превод и аз трябва да превеждам , а се опитвам да посвърша нещо докато гледа, та не му го пускам вече..
Понеже Ники беше болен и цялата ми философия за отказване от филмите замина по дяволите, сега лекувам страстта му с приказки.. много ги слуша.. онези дето някога ние слушахме на плочи.. но малко му е трудно да си представя още неща, които не вижда на картинка, та за сега пускам сюжети които сме чели на книжка... имат огромен успех.. от книгите препоръчвам поредицата "в Гората" - Коледа в гората, рожден ден в гората и др. от които най-любима ни е "Горската детска градина"..
Надявам се съм ви била полезна! [color]

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 15:09 от sky*

# 499
wish, очевидно имаш много послушни и добри дечица щом това са ти грижите, пожелавам ти от сърце това да са ти проблемите. Моето и метър няма, пък и е 13 кг., ама не си го слагам на сърце, щото лекарките първи реагират ако нещо не е наред.

Ми което си е така, така си е! Децата ми за сега са кротки и послушни. Не се оплаквам. Спят, ядат... Абе и двата пъти извадих късмет със спящи по цяла нощ бебета и деца със завиден апетит! Wink
Всъщност имам проблем с баткото, но не споделям тук, защото всеки път си казвам "ми то случайно, няма да се повтори, няма да бия тъпана за глупости" но от скоро си дадох сметка, че май си е проблем. Пламен започна да се напишква вечер и то съвсем редовно. Нощния памперс го махнахме от преди почти година, но от околко месец започна поне по 2-3 пъти в седмицата да се напишква в леглото ...  newsm78 Пробвахме да го изпишкваме посреднощите, ама без особен ефект.

ЧРД на Яни! Simple Smile
Като вчера ми е колко се вълнувахме всички тук заради нея!

# 500
  • София
wish , с Марти имах подобен проблем миналата зима, при положение, че той от около едногодишен много рядко се е напишквал нощно време. Тогава го свързах с яслата и дори върнах нощния памперс, защото той дори не се събуждаше и можеше да си откара до сутринта мокър.
Махнах го отново напролет и повече не съм го слагала. Сега му се случва да си пишка, но не през нощта, а рано сутрин, но това се случва на 10-20 дни веднъж и не се впрягам.
Ние пък си имахме друг проблем с Марти тия дни. Проблемът се нарича ИНАТ, но особено на тема ядене ме побърква - ако може ще яде само сладки неща... Според мен всичко се корени в престоя му при бабите, които когато не иска да яде нещо се чудят как да го накарат и се почва една угаждане. За сега въведохме с Явор отново някъкъв ред, но направо настръхвам като си помисля, че март месец пак ще трябва да постои около месец в Плевен, защото ние ще правим малък ремонт преди да се роди бебето.

# 501
    Благодаря на всички Ви за пожеланията   Hug тъпкано да ви се връщат  Hug.

Стискам палци на Мяу може вече да си имаме бебче или май е рано  newsm78....

Wish - че  Hug , моля се само да ми е жива и здрава и това което преживяхме, да е за първи и за последен път.Да е силна и много борбена / както тогава / и само хубави неща да и се случват.

Ще кача малко снимки Simple Smile

Лека и спокойна вечер на всички  newsm51

# 502
green_dawn, и ние имаме същия проблем, детето си ядеше много нормално и после започна с този номер, хапва три лъжички и вика наядох се дай сега шоколада (ние даваме по парченце шоколад след обяда за десерт), та се наложи да поставяме условия или празна чиния или няма шоколад. И друг номер е започнал да прави, прави се на луд, говори си не ми пречиш, все едно не те чува. Учителката чак се притеснила и вика дали има проблеми със слуха. Направих му елементарен тест, повтарям 10 пъти изхвърли си хартийката, никаква реакция, казвам искаш ли шоколад, веднага се объща и вика да. Значи хубаво чува, когато му изнася. Та тука ми изчезнаха идеите, освен да заплашвам, че и аз нищо няма да чувам, което понякога помага, друго не се сещам.
sky* , ГОООЛЯЯЯМООО благодаря, някои линкове не ми се отварят, а за торента с ноди ми иска СМС от България, но ще търся начини. Сестра ми ме излъга, че Ноди няма на български, та сега го приел на словенски, човека явно си свързва филмчето с езика, Ноди не ще да го гледа на друг освен словенски, ледена епоха и количките пък са само на български и отказва на други езици, така че ще побързам и с другите да ги предложа първо на български.
За аудио приказките словенците водят по точки, понеже имат една много плодовита авторка, която прави такива приказки и нашия и е върл почитател. Нейните приказки са пълни с песнички и много изразителни емоции, които го впечатляват. Опитах и с българските, но има прекалено малко песнички, пък и сюжета е по-сложен, тях съм ги оставила за по-късно. Словенските ги слуша, пее с тях и даже е мирен известно време. Когато ние му четем приказки, обаче пълен погром, известно време те гледа и повтаря, аха, така ли, а я, и после си заоди на некъде и ти си чети ако си немаш друга работа. Иначе в детската ни съветваха тъкмо това което правиш, да му пускаш приказката на касета и да му даваш книжката, та да си създава представи в главата, и да му показваш снимки на разните неща, например ако се разказва за катеричка да му показваш катеричка, та да си създаде идея, щото още я няма в главето.
Брей колко съм умна  bowuu айде оставям ви на мира. Лек ден.

# 503
  • София
Ние не го караме да яде ако не иска, но щом не се наял нормално няма сладко, фъстъци и разни там други неща дето харесва. Опитва да "истерясва" на тази тема, но резултатът е, че го пращаме в другата стая да се нареве и той вече знае, че номерът не минава.

# 504
Точно така, обаче при нас знае, че номера не минава и хитрягат се научил друг номер, взима си сола качва се и се самообслужва, знае къде стоят сладките неща. Ако го хванеш се примирява със съдбата, обаче ако не внимаваш изведнъж ти се появява с шоколад в ръцете.

# 505
На мен ми е изключително трудно да прилагам тази метода за борба с храненето.. т.е. ако си изядеш всичко ще ти дам парче шоколад... за това не я прилагам.. незнам как ще се отучите като вече мъника е хванал че минава номера.. на Ники десерт просто не предлагам.. яденето се яде и толкова.. шоколад само по изключение и то след следобедно хранене.. и то без да е система и без да знае че ще дам..т.е. не го очаква.. шкаф със сладки неща нямаме.. в неговия шкаф държа пакетче бисквити и пакет солети и това е..
по Коледа дисциплината ни отиде малко по дяволите с тези сладки работи.. хем го ограничавам (давам парче и другото го прибирам..), но пак като се научи в чудо се видях.. стратегията  ми е "ами няма не съм купила".. и той не е от децата дето ще ми кажат - "ами айде да идем до магазина.." просто се съгласява.. и в магазин не си обира сладките работи.. пазари каквото му кажа, че трябва да купим.. вече знае къде е хляба, мякото, сиренето и от входа натам тръгва.. тати работи да печели парички за хляб и за сирене, а не за шоколади и играчки.. в смисъл искам да кажа, че рядко иска нещо.. понякога иска бонбони.. т.е. от зърнената закуска на нескуик.. незнам до кога ще успея да го държа в такова блаженно невидение, но за сега ме устройва..

# 506
  • София
Да ви кажа, за поредния бисер на Марти. Вчера едната лелка в яслата го питала братче или сестриче ще има. Той отговорил сестричка, но като го питали как ще казва казал "Никола". Та май от Николай ще преименуваме бебето на Никола.

# 507
Шкафа със сладките работи е за мен  Twisted Evil, аз не знам мен как ще ме отучат. Една приятелка разправяше, че родителите и скоро и признали, че като била малка на нея не и разрешавали шоколад, а кота я сложели да спи си го изяждали целия сами. Та при нас нема нема, щото аз имам нужда и си го купувам. Вярно е, че като настъпи сух период и нямаме пари, респ. не сме купили нищо сладко и не протестира, обаче като има си иска човека.

# 508
  • София
Тюх, пропуснала съм Рожденият ден на Янето Confused Да расте весела, засмяна, послушна и първа отмяна на мама Hug

Теди, добре смяташ Laughing Благодаря, от името на Криси, за пожеланията  Embarassed Не съм се включвала тези дни, защото сега Криси е болна Rolling Eyes Вече свикнах, че около рождените им дни е така Rolling Eyes

За шоколадите, Петя им е голям фен, няма да забравя как веднъж си отвори едно яйце в магазина и го нагъна преди въобще да мога да реагирам. Сега тази страст е по-контролируема, даже се е примирила, че като е болна шоколад не трябва да яде.
Една приятелка разправяше, че родителите и скоро и признали, че като била малка на нея не и разрешавали шоколад, а кота я сложели да спи си го изяждали целия сами.
Е това съм аз Laughing С тази разлика, че си изяждам моят шоколад, какво да се прави Нутелата е жизнено важна за мен Joy

Да ви питам, green_dawn спомена фъстъци....давате ли вече ядки на децата? Пусто, ама мен ме е още страх. Влизането в болница с Петя още ми държи влага и  не мога да се пречупя. Знам, че правя грешка, но вече давам на Криси ...тайно от Петя Rolling Eyes Просто много ме е страх /разбира се говоря за цели ядки не за смлени/.

# 509
Ми за ядките, Пламен мен не се сети да ме пита колко ме е страх и скоро, като имахме гости, човека се обслужи с шам-фъстък (така ли се пише  newsm78). Гледал, внимавал, обелил си, хапнал и ми се хвали после. Та от скоро даваме и то основно по негово настояване.

Общи условия

Активация на акаунт