Първа думичка изрече МАРТенското ни човече

• 27 617
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
Ели, мерси мила . Смятам да му  дам тази кутия щото да я  изразходвам като съм я отворила и ще пробвам по твоя начин. А срока ходих сега да го видя и си е годен , но ми прави впечатление , че е доста кратък срока. Нашия е до 5.12. , смятам че не е проблем , че остават 2-3 седмици докато изтече. Ама съм гъска , как  я забравих тази кутия толкова време.  Embarassed Ся ще ходя да видя и на Лактаната къв е срока.
А по другия въпрос , кво да кажа?  Confused Не можеш ли да не се ядосваш толкова! Тегли им една наум и си гледай кефа.  Wink

Зори, ми и ние се потим като ни е топло. Не мисля че има за какво да се притесняваш. А това със солта  #Crazy направо ме разби. Laughing

# 151
Да бе аз съм те разбила! Като се роди баткото и му сложиха малко морска едра сол във водата и като се обрина това дете! Тогава разбрахме, че има атопичен дерматит! На първото си море пак се обрина от солената вода!
За дребната предупредих още преди да родя, че сол във водата няма да слагам и бабите се съобразиха с това, но сега ми пилят на главата! Като се има в предвид, че дори педиатърката ни веднъж говори с майка ми по този въпрос, но едно си баба знае едно си баба бае!
Дано отмине това потене, то явно си е  нормално, но нали баткото не ми  се потил въобще и се притеснявам! Хайде лека вечер от нас!

# 152
  • София
Абе притеснява ме това потене! Споделете моля как е при вас!

На Калин често се поти главичката при сукане (от ръката ми) и понякога при спане  Peace

За жълтъка указанията на педиатърката за Калин са: почвам с 1/4 в дните без месо и постепенно стигам до 1/2 за около месец. Но мисля, че е индивидуално, защото Калин е на малко по-различна схема с месото, пак одобрена от педиатърката, а именно 2 дни месо, 1 ден без месо (в него давам жълтък).
Общо взето съм чела за 2 пъти в седмицата и за през ден - в деня без месо  Peace

# 153
Зора, ми гъстичко става (и 2 бисквити), ама ние рЕдко не признаваме.

за свекитата и отношенията- не ми се говори. Не са стари, даже напротив. Ама като има недоизказани неща. Пък и аз съм тра ла ла и се паля от най- малкото и се връзвам за най- малкото. А и живота не ми е бил лесен и съм свикнала само на себе си да разчитам. Смятам, че такова нещо като " добра свекърва" и " добра снаха" няма. Както се казва " кръвта вода не става", ама като не сме кръвни роднини, как да ме разберат. И со кроце, со благо пробвах, и нерви и накрай вчера 2 часа се караме за простотии.
И най- ме е яд, че дават акъл без да им е искан. Да ме извините, че и вас ви натоварвам.  Hug

Сега я взеха Елия, че аз утре да ида на гинеколог. Поне към детето да изпитват обич, мен кучета ме яли.

Хайде спирам, че ще ме намразите.

Лека и мека от мен   Hug

# 154
Зора, Мария няма много коса, но също много и се поти главичката при сукане. А аз я кърмя легнала и не я държа, та не съм аз причината. Може би и е жега, че е 23 градуса в спалнята. Особено вечер като я кърмя след банята главата и е вир вода и то студена пот. Това го забелязвам от 3-4 вечери, даже вадих сушоар да я суша. Много се ошашках да не е рахит, ама други признаци няма.
Дума, Хипа и на мен не ми се разбиваше, но и Мария не го хареса, та отиде в коша.
Риба и черен дроб не давам още, а жълтък почнах по 1/4 2 пъти седмично. Според нашата педиатърка вече можело да давам всякакви меса и риба, но аз мислех след 10 мес. да дам риба.

# 155
  • Варна
Здравейте и от нас, докато не сте ни забравили Simple Smile  Hug
Изпуснах му края аз и колкото и да се опитвам да прочета всичко ...еми не става, та ще ме извинявате  Hug
Честит рожден ден на мъжа на Елле, да ти е жив и здрав, честито на всички с поводи, месечинки, зъби, крачки и т.н  Hug

При нас нищо ново, все така не ядем, през деня сън за нас няма, но поне вече спи през нощта и съм много хепи. Беснее до 2 през нощта и спи до 12 на обяд , еми доволна съм кво да ви кажа, вече 1 седмица сме така  Mr. Green Със захранването какво ли не предлагах , какво ли неправих, еми не яде мойто и това е Sad Зъби нямаме, не лази, не се и опитва. За тръшкането - слава богу че не сме само ние , постоянно ми се тръшка, само дето не мога да я оставя да се нареве понеже се захласва  Crazy Иначе другия номер да и обърнем внимание е да кашля  ooooh! Та така, общо взете по цял ден се гледаме и се разнасяме наляво надясно, всеки ден сме навън и затова нямам много време за форум, но ви чета когато мога нищо че не се обаждам  Hug

# 156
Деси HugРадвам се да те "видя".И вече спиш-браво,дано все по-добри да стават децата,нали уж порастват.

Мен пък ей сега ме изкараха пак набързо от банята.С баща си пак се огледаха! Rolling EyesАман.

А ето ни новото забавление,шофьори сме вече. Mr. Green

# 157
  • София
Алекс-мама, много е сладък адашът  Heart Eyes И моето чАдо обича да се вози на същото возило, наследство от баткото, но го крепим, страх ме е да го оставя сам  Rolling Eyes А за младия мъж не е чудно, и ти си неприлично млада  Wink Hug
Елг, аз на моята й викам майко  Tired , не ми пречи, не влагам нищо  Embarassed , но ми е ужасно криво, като се наложи да нарека свекър ми татко  Confused А свеки първия път като я нарекох така как не ревна, не знам, каза ми благодаря даже - явно е било много важно за нея.
Тони, за мен това си е ящно дете. Какво като не иска пюрета, като проявава интерес към вашата храна - това е по-добрият вариант. Поне няма да се гоните с лъжица и да се молите да яде манжди, както ние сега с нашия батко  Tired Слънце, ти беше писала май, че вашият е злояд - как се справяш?  Rolling Eyes Ужасно ми е трудно.
За потенето - Алекс не го прави, но Иво беше като с къпана коса всеки път като спи. Не знам на какво се дължи, явно си е някаква индивидуална особеност. А иначе - 22-23 градуса за мен си е топло, ние спим на 19  Rolling Eyes

# 158
Елг, има цяла тема, май в клюкарника беше по твоя въпрос, тъй, че можеш да се посмееш и да поплачеш дето се вика. Simple Smile Пускай ги покрай себе си и отминавай. Не сме за един ден в крайна сметка.

Аз да споделя нещо: днес майка ми ми споделя, че една комшийка, която е акушер-гинеколожка в Бургаската Окръжна и казала, че там АМ го дават на бебчетата и след като е стоял часове в хладилник - топли се и пак се дава. И така няколко пъти, за да не се хвърля. Нищо му нямало  Shocked Това по повод на нашето мляко, което аз след макс 1ч го изхвърлям. Ако беше кърма - да, ама то не е. Тъй, че викам те там ако искат и да го размразяват и да го дават консервирано ако щат, аз си решавам какво да давам.  Crossing Arms Тъй де, тя мамето не че да ми каже нещо, ама щото все ми казва, че много съм му треперела над детето и все много съм знаела, та да ми каже нещо от първа ръка дето се казва.

То вярно, че Окръжната тук е "жива морга" и това е поредното доказателство, (щото и аз имам още белези от скъсано сухожилие при раждане), ама тва ме уби просто! Няма такава олигофрения значи.. Просто нямам думи.  ooooh!

На мойто дете птази вечер му баеха - комшата тък може - и както беше крив и се тръшкаше и плачеше жално, да видите как се ухили, изпи си млякото и си заспа чудото. Е, значи не вярвам на такива неща, ама явно който си го може, си го може.

Алекс-мама: как седи тва зверче твойто така стабилно бе?! Браво на него!  Mr. Green

Хайде спокойна вечер на всички!

# 159
  • София
22, абсолютно го вярвам, мисля че и в Шейново така правят  Tired

# 160
А пък за Шейново изобщо не ми се ще да си спомням. Знам, че има и доволни, но аз не попаднах на такива.
Преди няколко седмици чух една жена в магазина да говори, че нейна роднина не са я изчистили добре и влязла за 2ри път, защото е щяла да стане белята... А там са уж големите професори! И още неща съм чула и видяла, ама не ми се говори. Радвам се, че при мен всичко беше наред и че не се оставих да ме водят за носа някакви си професори.

Уф, че гаден пост стана. Извинете ме!  Praynig  Peace

Отивам да вечерям, лека вечер на всички!   bouquet

# 161
Здравейте! Днес съм много щастлива , защото на наши приятели им се роди бебе, те са ни нещо като роднини даже  Laughing Бебето им се пада чичо на Кали  Laughing Сега чакам до броени дни още едно бебче. Този месец много раждания, много нещо!

# 162
  • София
Привет!
Честито на всички с поводи!!!

Днес моята бебка яде шоколад ooooh! . Милото ми беше купило един и като ми го подаде бебка протегна ръчички и аз й го дадох. По едно време гледам тя си смуче едно ъгълче и цялата мазана с шоколад  Shocked . Хапнала е и малко хартийка, а може би и фолио  Thinking . Гледам няма обрив, нито температура, та засега й понася  Crazy .

Вчера пък падна за втори път, но доста от високо и то с превъртане, та ми изкара акъла  Sad . Милото, толкова жално плачеше  Cry , но за щастие всичко е наред!

Сега да започвам с въпросите
Laughing

1. Deziderata, какво е мнението на живеешите в Чехия за марката "Hamanek"? Някоя с най-ниско качество ли е? Питам понеже намерих такива и най-скъпите плодови са 1,45 лв  Shocked  Shocked  Shocked
2. Някой даде ли вече риба, каква и кога?
3. Попарата всеки ден, през ден или без значение се дава  Embarassed ?
4. От кога се дава черен дроб? Нашата педка каза, че от 8-мия месец трябва да давам  Thinking
5. От кога може да се дават пюрета с йогурт?
6. Има ли кърмещи не-оциклили се мамита  Rolling Eyes ?

Светланка признава само сладките пюрета на Hamanek, да са живи и здрави. Но ми казаха, че им се е скапала поточната линия, та не е ясно кога пак ще има внос и съм много нещастна.

Риба вече дадох, сьомга със зеленчуци на Гербер. Бебата щеше да ми откъсне ръката и се носеше едно мощно мляскане

Попара завам почти всеки ден, пюрета с йогурт през ден

Давала съм млечните десерти на Хумана, много ги харесваме, но са скъпички. Педито ми обясни, че с тях няма проблем да се дават, защото млякото било хуманизирано и безопасно.

Банан давам задължително през ден, защото й действа разхлабващо. иначе редувам плодовете, но банана е с постоянно присъствие.

Аз на свекито също не съм й казала мамо, но с нея си поговорихме и тя самата каза, че не е редно така да се обръщам към нея. Ама да чукна на дърво, много добре се сразбираме двечките с нея. Страшно много ми помага.

Със дневния съм сме много зле. Ако имам късмет, спи на два пъти по половин час. Ама ако имам късмет.

А да, да не забравя: малката пеперудка вече сяда сам-самичка....

# 163
Честито на всички с поводи - рождени дни, месечинки, зъбчета, именници, нова работа, нови домове... Няма да ги изброявам, защото ще стане много дълъг поста Simple Smile (то и без това ще стане, като не съм писала от няколко дни).

Веси, за свалянето на филми - като свалиш торента той се отваря и виждаш вътре файловете. Можеш да избереш кои да свалиш и кои не. Аз също обичам да си купувам оригинални дискове и ДВД-та, но засега основно дискове с музика купувам оригинални, защото ДВД-та няма много, а няма смисъл да ги поръчвам на английски, след като мъж ми не говори и само аз да си ги гледам Simple Smile (макар че той надали ще гледа филми като Love Actually примерно).

За Нова година - ние ще караме у дома сигурно, вероятно ще поканим приятели. Аз обичам на празниците да съм си у дома, това да отида на заведение за мен не е празник, а нещо доста обичайно, така че не ми е уютно.

За уменията - сигурно се приключи темата, но аз да я върна, белким стане спора ...  Mr. Green Шегувам се, естествено, но исках да кажа, че нещо не ми се връзвате като "незаинтересовани" майки относно уменията на децата им. Слънцето беше пуснала преди няколко седмици клипче на Симонка, където тя махаше с ръчичка за чао, а на свеки казваше "ку-ку", и други нещица, които беше научила, помните ли? Ами тогава всички се прехласвахте по уменията на Симонката, и с право - а Слънцето съм сигурна се е чувствала много горда (и с право). Ами няма майка, която да не е горда от това, че бебето й се развива и умее все повече неща. Естествено, че да е живо и здраво е най-важното, но здравето е свързано и с психическото развитие, а то се стимулира чрез учене и се изразява в определени умения. Така че аз лично се интересувам живо от уменията на децата си, от развитието им и постиженията им, независимо на каква възраст. И според мен майка, която казва, че не се интересува, открито лъже. Айде сега, нападайте ме!   Mr. Green

Гледам сте обсъждали татковците. Ники пък кат осе върне татко му и започва д абеснее повече и го кара да го държи на ръце постоянно Simple Smile Иначе надава боен вик "тата", а мама я вика така "ааааааааааааааааяяяяяяяяяяяяя". Нашият татко съм го хвалила и друг път, но пак не вреди - помага много, чисти, пазарува, простира, глади дори ако се наложи, къпе децата вечер, сменя памперси. Е, да, и той с храната не се оправя много много и с обличането, но ако му дойде до главата - ще се справи. С баткото се оправя без проблем с всичко. И за да не го хваля само за домакинската работа, да го похваля, че пак се уредих с подарък - преди 2 седмици ме изненада с един страхотен златен ланец, от бяло и жълто злато, много красив и тежичък Simple Smile Ей така, без повод - каза само, че така се надявам да стана по-малко зла  Mr. Green Честно казано, преди години имахме много проблеми, но след като получи втори шанс - не съм и мечтала за по-добър мъж, който да ме търпи така стоически.

Гери Мур, аз вече давам и намачкана или настъргана храна, като правя домашна де - например намачкан банан, настъргана ябълка, намачкан картоф и морков ... Ники е ОК, не му предат по-големите частици, давам му и на мънички парченца примерно банан, грозде, но ме е страх да му дам да си гризка примерно банан, защото като пробвах и отхапва много големи парчета със зъбетата и се дави (на няколко пъти вече му бъркам в устата). Но има бебета, които до късно искат да е гладко пасирана и това е ОК - все ще се научат. Гого например започна по-късно да яде едро пасирана храна. Сокове никакви не давам.

Кърменето смятам да го спра като реши Ники - така че ще е след доста време най-вероятно Simple Smile

Ники се стряска от силни шумове - пасатор, миксер, прахосмукачка, и плаче, така че избягвам да е наоколо. Сигурна съм, че ще премине бързо.В същото време днес спука един балон и само го погледна изненадано! 

Сия, браво на Лора за ходенето! Аз нали си сравнявам Ники по нея, та да ти кажа, че и той от няколко дни обикаля цялото легло в околовръст, а на пода като се изправи и се хване за нещо стабилно, прави крачки в страни. Прави и напред като го държиш, но доста нестабилно. А да те питам докъде сте със зъбите? На нас ни избиха 8 и сега няма от доста време, макар че забелязвам една бяла точка горе в ляво назад...

Алекс-Мама, бананът запича, затова не е добре да е често, а и съдържа хистамин... Аз не бих давала повече от 3-4 пъти седмично.

За рибата, черния дроб, жълтъка и йогурта - също не съм давала и както е писала и 22 - ще чакам и аз към годинката.

Зора, Ники също се поти като е по-топло, а сега ката не е - само по време на кърмене по главичката, от усилията, които влага, а пък Гого се поти дори и в студеното време Simple Smile

Аз също не мога да се оплача от свекърва ми, т.е тя не ми се пада дори такава, понеже не сме женени Simple Smile, но аз така си ги наричам. Никога не са поискали да им викам мамо и татко, дори жената ми е казала, че според нея майката е една и някак й се вижда изкуствено. Но има жени, за които това е важно - аз уважавам много родителите на мъжа ми и ако искаха да им казвам майко и татко - щях да го направя, от уважение. На майка му сега й викам по име, а на баща му не може да ми се обърне езика да му кажа Гошо, но като говоря за него, така го наричам. Иначе - ами никак, което е малко кофти. Та да питам в тази връзка тези от вас, които не казват мамо и татко на свекитата - как се обръщате към тях?

О, и да се похваля, че днес си купих два чифта страхотни кожени ботуши за по 35 лв - една приятелка има магазин и ми се обади, че всичко е пуснала за по 35 лв на разпродажба и аз изхвърчах сутринта. Ботушите са наистина качествени и бяха по 200 лв преди, така че съм супер доволна.

Е, това е, най-накрая се отчетох и в тази тема.

# 164
  • София
И на мен ми е проблем как да казвам на свекито (макар и да не сме женени и ние). Когато е вкъщи и си играе с малката и викам "баба", ама хич си нямам идея как да се обърна към нея, че само по име езика не ми се обръща.

Общи условия

Активация на акаунт