с.Долен - имате ли впечатления?

• 2 254
  • 12
  •   1
Отговори
Резервирали сме за Нова година къща в с. Долен - на около 35 км от Гоце Делчев. Къщата се казва вила Долен. Ако някой е ходил, моля да сподели. Никога не съм ходила там, а и в нета има много малко информация за този район.

# 1
Долен е от типа на Лещен и Ковачевица, но не е така популярна туристическа дестинация. По-голяма част от къщите не са реставрирани, но тази която сте си избрали ми направи впечатление, когато се разхождахме из селото преди 2 години. Намира се точно срещу църквата. Ако харесвате спокойни, малко диви родопски села, там ще ви хареса.

# 2
На кой собственик е вила Долен?Питаи всичко което те интересува ще ти отговоря.Най-общо Долен е едно уникално място и зависи при кой ще попаднете за да си изкарате добре.Не очаквайте нещо много професионално обаче...

# 3
  • София
От типа на Лещен  и Ковачевица, но разрухата преобладава на възстановяването и духът на разпад е доста тягостен. Надявам се снегът да завие и омекоти това усещане. Природата е много красива. Впечатленията ми са от м. май. Мога да ви пусна линк със снимки, ако желаете.

# 4
  • Ню Йорк
Имайте предвид, че къщите в Долен не са реставрирани и не са пригодени за туристи. Мои познати бяха там за миналата НГ и се оплакаха, че са ползвали тоалетна в двора  #Crazy  Освен това в повечето къщи и с отоплението има проблем. И не на последно място, пътя е ужасен и ако падне един сняг става предвижването невъзможно.

# 5
# 6
  • Пловдив
Имелда Маркос, коментарите на снимките ти отразяват мнението и усещането ми за това място на 100%. Благодаря за църквата, ние не успяхме да я видим. И гладни останахме, защото единственото заведение (на кметицата) беше затворено за следобедна дрямка.
И за пътя е вярно-незнам въобще дали се чисти през зимата, там почти няма хора?
Впечатленията ми са от септемврийските празници, минахме оттам на прибиране от Гърция.

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 09:25 от jul

# 7
Имелда, благодаря за фоторепортажа от Долен! Коментарите много ми харесаха.
Аз съм била само на дневна разходка там, покрай Ковачевицата, която често посещавахме преди години, и беше хептен неразработено. Всъщност, мисля, че изобщо не се развиваше туризъм.

Има и още едно подобно село - още по-близо до Гоце Делчев - Делчево се казва.

# 8
  • София
И от Делчево имам снимки. То е на място с покъртителна гледка към долината. Чувството за разруха не  е чак толкова силно. Има построени две тоалетни по програма Фар или Сапард, на фона на полупадналите къщи изглеждат леко абсурдно.

# 9
Имелда Маркос Невероятни снимки и коментари. Възбуди любопитството ми.  Иска ми се да видя преди да е изчезнало съвсем, но църквата наистина е невероятна. 

# 10
  • София
Благодаря ви!

това са фрагменти от с. Делчево, другите снимки не са в компютъра, от който пиша в момента.

# 11
Благодаря и аз за споделените снимки...
Такива места много ме натъжават, а разказът ти за стреца от черквата, за съжаление показва отношението ни към собственото ни минало. Tired

# 12
Много ви благодаря за отзивите, особено за снимките. Ориентирах се горе-долу, но и малко съм притеснена. Собственикът каза, че пътя бил добър и нямало проблеми през зимата, но сега не знам какво да мисля. Къщата на снимки изглежда доста прилично, пък ние ще бъдем 3 семейства с 3 малки деца - ако има проблеми с тока направо не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт