Кърмене и атопичен дерматит

• 3 421
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте мами, моето бебече е на 3 месеца и е изциало на кърма, но от един месец има обрив по гърдичките и крачетата. доктора каза че е атопичен дерматит и да овлажнявам кожата с балсама на Д-р Тайс. След първите мазания обрива по крачетата изчезна, но по гърдичките остана и не минава, един ден е по-добре един по- зле, но винаги си го има. Моля Ви кажете ако сте имали същия проблем пазихте ли някаква диета, с какво мажехте и кога и от какво мина. Къпя я с съпуна на Адерма и пера със Сано Максима. Извинявам се ако е писано по въпроса, аз срещнах теми за АД, но при не кърмени бебета затова пускам темата. Благодаря Ви.

# 1
Не го къпи цялото всеки ден ами само дупето и то с водичка. Сапунът изсушава кожата и отмива защитния и слой. Сега не е толкова топло, бебо не се поти та да се налага къпане.  Ако има в аптеките нещо, което да се слага в банята и замества сапуна - съдържащо парафин, помага. Поздрави!

# 2
Синът ми също е с АД, на годинка е. Моят съвет е-използвай колкото се може по-малко химия. Къпем го с водичка, един път седмично му мием косата и тялото с измиващо средство на А-дерма. Мажа го със зехтин. По съвет на хомеопат не приемам нищо, съдържащо кофеин, както и мента. Засега сме закрепили положението. Имай предвид, че като боледува детето, се обостря дерматита.

# 3
Ние също бяхме с АД. Моят съвет, като минали през това - опитай се да намериш причината. И аз пера със Сано, но вече всички дрехи на бебо минават през допълнителна програма за плакнене.

# 4
Благодаря Ви за отговорите, много е трудно да намеря причината. Аз също плакна дрехите допълнително. Сменихме и съпуна, не яде нищо освен кърма, незнам от какво друго може да е и задължително ли е да бъде някаква алергия, не може ли да е кожно заболяване?

# 5
То е кожно заболяване, което се предава по наследство също и много често е съпроводено с алергии. Вид екзема. Аз съм имала като дете. Появи се пак след като родих - от стрес и умора. Но нямам алергии. Не се притеснявай толкова. Най-доброто, което можеш да направиш е да кърмиш докато можеш. На моята дъщеря и изчезнаха обриви и рани към 3-та и година. Обаче кожата и е чувствителна /като моята/към боцкащи материи, корави етикети зашити по дрехите, алергична е към космати животни - не всички, понякога няма никаква реакция, и май че към орехи. Направи и някаква неприятна реакция към амоксициклин, който си е пеницилин /майка ми беше алергична към разни -мицини.../. С това се живее, човек се учи да избягва дразнителите. Пиша ги тези неща не за да те плаша, а като пример за различно развитие на картинката. Много често си изчезва съвсем, както се казва у нази Simple Smile - израства се. Внимавайте при захранване като се въвеждат нови храни. Поздрави и целувки на бебока   Simple Smile.

# 6
Мама Вики, би могла да пробваш с диета-възможно е обривите да се повлияят, възможно е и да не се повлияят. Строгият вариант на диетата изключва страшно много храни-бобови, яйца, млечни, мъхести, риба, ядки, всички консерванти. Не ги помня всички вече, аз не можех да я спазвам, понеже хапвам доста по принцип Embarassed. Минималното е въздържането от млечни храни. При всички положения резултат от такава диета може да има след 2-3 седмици.
Аз съм пробвала всичко, положението се оправи постепенно и сега рядко има обрив.Най-много като че ли се повлиява от хомеопатията, но сигурно има и други фактори, които са допринесли. Най-важното е да кърмиш детето, да се храниш здравословно, да го захранваш бавно и с чиста храна и с времето нещата ще отшумят.

# 7
Преди години моето бебе-кърмаче имаше АД. Доста попрочетох, няколко лекари посетих, но проблема решихме с хомеопатия. Без диети от моя страна, без скъпи и специални мазила.
След време захраних с всичко по-бавно и постепенно. Рецидив не е имало.

# 8
Преди години моето бебе-кърмаче имаше АД. Доста попрочетох, няколко лекари посетих, но проблема решихме с хомеопатия.

И детето, и аз имаме проблеми с атопичен дерматит и алергии. Едвам смогвам да спазвам строга диета, а с това кърмене съм непрекъснато гладна. Можеш ли да ни насочиш към някой хомеопат?

# 9
vikkie,
писах ти на лични. но смятам, че всики класически хомеопот може да помогне  Peace

Общи условия

Активация на акаунт