Отговори
# 120
По име,ама нейното е Мая,та от там Майче. Grinning

# 121
По име,ама нейното е Мая,та от там Майче. Grinning

хехе,това ми хареса  Peace

# 122
  • Sofia
И мен ме карат да се обръщам към свеки с "майче". Така и викат синовете и все още. Това ми беше най трудното нещо в живота. Добре, че я виждам 2 пъти в годината...

# 123

Обръщение от рода "оная", "алоо ела,че те търсят..." за мен е неуважение.

Всеки си има мнение.
Аз  всяко друго обръщение го приемам: мамо, майко, мама, по име, скъпа,мила,г-жа...смятам го за уважение.

# 124

Всеки си има мнение.
Аз  всяко друго обръщение го приемам: мамо, майко, мама, по име, скъпа,мила,г-жа...смятам го за уважение.
Само за по име питах "оная" и "алооо" са признак за неуважение към когото и да се обърнеш с тях.
Ако кажа г-жо на свеки ще се пукне от смях. Laughing

# 125
  • София - Рим и обратно
Ами тя си има име. Никой не е очаквал от мен или от жената на брат му да я "мамосваме".

# 126
  • София
Всеки си има мнение.
Peace
Вече два пъти го написах по-напред, но като гледам колко съфорумки предпочитат начина на общуване без обръщение. То дори не е неуважение, а направо си е липса на възпитание, ще ме прощават! И като се започнат разни оправдания - "заслужила си го е", "нищо не е направила за нас"... Ми направила е това, че е родила мъжът, който обичаш примерно.
Не е казано, че свекървата непременно трябва да олицетворява Добрата фея от приказките  Grinning

# 127
  • на дъното
по име

# 128
Когато се оженихме с мъжа ми, свекърва ми се изхвърли пред мсички гости, че винаги е мечтала за дъщеря и сега е много щастлива, че млизам в дома й. Когат вече насаме и казах "майче", ми се сопна - нито съм ти майка, нито съм те раждала. Така ли - рекох си на акъл - я върви на майната си и бъди щастлива #2gunfire.
Вече 17 години никак не и казвам, казвала съм си на ум понякога да се обърна към нея като човек, ама пусто езика ми се вързал и душата ми не се отпуска да я нарека отново "мамо". Затова спрях да се насилвам и ми е добре.

# 129
Отживелица е, пък не аз живея при нея а съпругът ми живее в моята къща. Имам позната която казва на свекървата си 'мамо', но може би има влияние факта че е попадия.

# 130
Нямам нищо против да се казва на свекървата "майко", но ако така го чувстваш и ако тя те е предразположила да и го кажеш.Има много свекърви, които са като майки за снахите си.На тях с удоволствие можеш да им кажеш и даже да го почувстваш, но има и такива, на които и на артист да се правиш, пак не ти идва отвътре да им го кажеш.Жалкото е, че моята е от вторите. Tired

# 131
  • София
Kазвам й "майко" без проблем, не знам дали й е приятно, май не много, но на мен ми харесва Simple Smile.
 Тя започва изреченията си към мен обикновенно с " А бе Мария..."

# 132
Обръщам се към нея по име и не виждам как това може да я обижда.
Всеки човек си има име и се представя с него, а чак след това е майка, баба, съпруга и тн.

# 133
по име. още в началото им казах да не очакват от мен да ги "мамосвам" и "татосвам". има си синове те да  казват "мамо". естествено имаше муцки по въпроса ама не ми пука  Whistling

# 134
по име,все пак си имам майка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт