Отговори
# 165
само и единствено по име за мен маиками е наи скапиат ми цовек и немога да нарицхам никои друг така

# 166
  • ...на безопасно
По име. Майка ми е една друга жена.

# 167
Отживелица е, по име от самото начало.

# 168
Никога не бих нарекла МАМО някой друг освен своята си майка...
Свекърва за съжаление нямам...Предполагам че щях да измисля нещо нежно и закачливо за нея,но не и МАМО...

# 169
След,като е майка на съпруга ми,следователно......Аз и казвах Мамо,тя заслужаваше!
За мен не е отживелица.Обръщението "мамо" и "дъще" трябва да се заслужи.

# 170
Ако й викам майко,значи не влагам достатъчно уважение към нея. По простата причина,че ще е по задължение. Тази жена не ми е майка и не мога да й викам така.
Мисля,че името е най-логично,и тя усеща,уважението,което имам към нея Simple Smile

# 171
за мен това не е отживелица, но всеки си има принципи в тоя живот така че всеки избира как да се обръща.например аз отначало и виках мама свеки и тя не се обиждаше дори го приемаше като на шега  и сега дори по някога и казвам така но по принцип и викам майко.но този въпрос с нея го изяснихме още от началото че дори да и казвам "майко" тя никога няма да ми бъде майка нито аз на нея дъщеря.

# 172
За мен е отживелица; преди е било редно, тъй като младата снаха влиза в дома на свекърва си, и тя я поема под крилото си; в много случаи я е учила на всичко; земята е била обща, домакинството, работата, парите, стаите... всичко е било общо. Сега младите жени в доста случаи са самостоятелни доста преди да се омъжат, много от тях не делят един дом със свекървите си, и са на практика пълноценни "майки" на новите семейства от първия ден. За това за мен е отживелица задължителното обръщение "майко".
Ако в конкретната ситуация младата съпруга чувства желание и необходимост да се обръща така към свекърва си - мисля че е много мило. Това обръщение наистина трябва да се ползва с обич и уважение, и да означава нещо истинско!
Моето е мама Венчи.

# 173
Отживелица, превземка, насилено интимничене, глуповато, простовато, пък даже и непряка обида към майка ми.

# 174
Обръщам се към свекърва си с майко,а не с мамо. Simple Smile

# 175
Обръщам се по име Peace.
Каква майка може да ми е тя...

# 176
По име, но не бих имала нищо против да и казвам и майко. То е както свикне човек в началото. Много зависи и от свекървата. Аз моята много уважавам, бившата ми обаче изобщо не обичах и за нищо на света не бих я нарекла мама.

# 177
Майче и казвам по две причини- разбрах, че тя много се радва, пък и съпругът ми казва на родителите ми майко и татко /сам го реши, не го е карал никой/.

# 178
  • В градината...
Изобщо не се обръщам към нея. Не съм я виждала от години и на нея не й пука за мен.

# 179
пълна отживелица, имам си една майка

Общи условия

Активация на акаунт