Моля за помощ

• 3 181
  • 48
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам нужда от вашите съвети и помощ, въпреки че не съм мама Simple Smile Знам, че това е най-големия женски форум Simple Smile

Имам сериозна връзка от 9 години - аз самата съм на 29, с гаджето ми се запознахме в университета. Живеем заедно от 5 години и досега той винаги е бил много добър, сладък с мен, внимателен и никога не ми е  давал повод да го подозирам в изневяра - той по принцип си е един от най-честните хора, които познавам!
Всичко това не се е променило, но в живота ни има намесена друга жена. От няколко месеца.
Както ви казах, понеже винаги съм му имала доверие, никога не съм го спирала да ходи с приятели на сбирки "по мъжки". Когато - макар и на няколко месеца веднъж си ходи от София до родния град, за да види родителите си, аз почти никога не го придружавам.
Въпросното момиче е именно от там - запознали се покрай общи приятели в някаква кръчма. Не са правили секс, нито пък той поддържа връзка с нея - обаче са се целували. Знам това от негов и мой мн. добър приятел, който е приятел и на нея. Това, което ме наранява обаче е, че тя присъства на всичките му сбирки с приятели като част от компанията. Държат се за ръчичка, той я прегръща. Последният път и казал, че не може нищо да се получи между тях, защото обича приятелката си, т.е. мен. Само една седмица по-късно обаче, с девойката го ударили на толкова страстни танци в една кръчма, че и се скъсало тоалетчето, а тя само махнала с ръчичка и казала, че си заслужава една рокля заради него...
Страх ме е ужасно и не знам какво да правя. Истината е, че ме е страх ужасно. Тя е с 5 години по-млада от мен - тъжната истина е, че не мога да си кривя душата и да кажа, че не е хубава - хубава е, и то много. Всички там я обичат, защото е сладка, много умее да се държи с мъжете, купонджийка, имала чувство за хумор и пр.....Твърди, че го обича и че го иска...
Моля ви, кажете - това според вас изневяра ли е? Дали има шанс да ме зареже? Как да спася връзката си?

# 1
Нищо реално не можеш да направиш ... Ако е решил да те зареже , ще го направи ...
Но аз бих му казала директно , че знам какво се случва с това момиче и дори бих му казала , ако много държи да си събира парцалите и да изчезва при нея ... Но това съм аз ... и по принцип съм известна с нетолерантостта и крайните решения . Не те съветвам да постъпваш като мен , защото не познавам приятеля ти .
Но и бурните танци и държането за ръчичка биха ме накарали да го спукам от бъзици ... честно .

# 2
Не сте малки вече. Аз лично бих му казала, че знам, че не ми е приятно и сега веднага на момента да вземе решение. Или да се изнася или да си наляга парцалите. Като при вторият вариант ще очаквам и промяна в някои навици. Бих рискувала да си тръгне, но сега ще е по-малко болезнено, отколкото по-късно.
Но както каза Pipinka  това съм аз, ти трябва да вземеш решението. Успех  Hug

# 3
  • по пътя на светлината
Много е ,,честен,,...
За мен подобни взаимоотношения не се вписват с искрено приятелство,като държи на теб защо се впуска в подобни авантюри!?
Вземи мерки ,докато е време,после може и да си изпуснала влака без да се усетиш.

# 4
Наистина много кофти ситуация, особено когато обичаш и държиш на този човек. Единственият ми съвет е, вие двамата открито да поговорите, да анализирате ситуацията, аджеба защо нещата стигат до тук или както се казва "да разкриете всички карти на масата". Само така, ще достигнеш до отговорите на всички въпроси, които те терзаят. Кажи му, че знаеш за другото момиче и го подкани, той сам да разкаже. Също от полза ще е да си дадете малко време, за да може да преосмисли връзката. Или по точно казано - да вникне дълбоко в сърцето си и да направи своето предпочитание - ТИ или тя.
Все пак каквото и да се случи - горе главата и ако има нещо да става - то рано или късно ще стане. Искрено и от сърце успех ти желая. Дано успеете да запазите любовта си, и да продължите напред.  Hug

# 5
Може да ти стане тъжно от това, което ще напиша, но според мен трябва да прекратите връзката си  Peace Щом постъпва така сега, ще го прави и после, със същата, с друга - няма голямо значение...Чудя се как изобщо може да питаш дали е изневяра?
Интересно ми е, ако ти се събираш с колежки по женски и се държиш за ръчичка с някое момче и  се целувате, той как ли ще реагира?
Аз бих изпробвала реакцията му в една такава ситуация, да речем , отивате на купон и ти започваш да флиртуваш неудържимо пред очите му с някое момче... Ако ти направи забележка, просто му припомни неговите "приключения" с "купонджийката"... Ако каже , че е било просто забавление и нищо сериозно, кажи :" Ами и аз така..." Whistling
Ако след това не се усети и не спре, направо се разделете...

# 6
ох и ти търпиш всичко това ooooh!наистина мила завиждам ти на търпението неможе така седни и поговори с него докато нещата не са стигнали и по-далеч тогава ще боли повече
искрено се надявам и ти пожелавам всичко да се нареди Hug

# 7
Ами, придружавай го всеки път в посещенията при родителското тяло.

# 8
  • София
 Ако само излизаха в една компания- добре, но прегръдки, целувки, натискане, скъсани рокли...просто изневярата е въпрос на време. Дори и да се въздържа в момента, той явно я желае и трудно може да устои дълго на нейните предизвикателства и тръпката.
 Като начало и аз мисля, че трябва да му кажеш, че си наясно и да видиш реакцията. После започни да ходиш с него на купоните, за да предотвратиш евентуална импулсна изневяра, а ако започне да се крие, за да се среща с нея, не си заслужава да продължаваш. Друг вариант е да започнеш да излизаш и се веселиш със своя компания, като си позволяваш и леки флиртчета. Или ще си го върнеш или ще ускориш раздялата, но поне няма да бъде толкова мъчителна.

# 9
 След като казваш, че е много честен към теб и сте близки, защо не ти е споделил? Издава ли нещо в поведението му, че има друга жена? Тоест от поста ти не разбирам тази ситуация разкрита ли е между вас или той не знае, че ти знаеш?
 Мисля, че най-добрият вариант е да говориш с него при всички положения. Не питай нас има ли от какво да се страхуваш, питай него. Смятам, че щом е толкова добър и честен, колкото го описваш, ще ти каже всичко, което се случва в главата му, а и не само там.

# 10
  • Varna
За честния да ти кажа, нали така каза, че бил честен де Wink
Дали ти е казал за тези щури танци, цунки-мунки и държането за ръчица newsm78
Или ти е казава, че то само майтап. Обаче мойтУ мъж на това казва- Майтап, майтап ама майтап на голУ не става.
Честността му мисля се е позагубила някъде по пътя. Незнам на него дали ще му е гот ти да го вършиш със някой друг това което той върши със онова момиче. Че и някоя рокличка да поскъсаш дори smile3503

# 11
  • ВАРНА
... Знам това от негов и мой мн. добър приятел, който е приятел и на нея. ...

Този приятел много ме смущава. Можеш ли на сто процента да му имаш доверие. Защото, доколкото разбрах, засега проблема ти е само в неговите разкази  newsm78

# 12
Вземи го вържи, че принципите му не стигат сам да пази връзката ви. Това в преносен смисъл естествено, но явно "честният" младеж има нужда от перманентен контрол и доверие не може да му се има. Това е начинът да си спасиш връзката - нула доверие и постоянен мониторинг.
Мене ако питаш от таква връзка душата сладост не може да усети, но пък има жени, на които им пасва на житейската философия.

Но съм силно впечатлена как една 20+ годишна се спича от друга 20+ годишна. Като станеш на 40+ и него го изпере кризата на средната възраст, на успокоителни ли ще живееш? Явно знае, че си мека мара и ще му мине номерът, затова и не се старае да се крие усърдно. Покажи малко твърдост и го изненадай.

# 13
Ако наистина прави такива неща, най-вероятно ще прекрачи границата и тогава ще е късно да направиш каквото и да било.
На твое място бих поговорила с него, бих му обяснила как се чувствам и какво очаквам.
Ако не желае да промени поведението си, значи просто не е човек, с който ще градя семейство.
Не съм толерантна нито към целувчици, нито към страстни танци, нито към скъсани роклички, нито към флиртове.

# 14
  • София
Верифицирай информацията и от друго място. Обикновено мъжете, особено добрите приятели, не се дънят един друг без причина.

Общи условия

Активация на акаунт