Отговори
# 210
Ех, за някои отживелица, за други - пак, но си го правят...

# 211
Много ми е чудно защо мъжете не казват на нашите родители "мамо и татко",а "баба и дядо" И АЗ ТАКА МОГА!

# 212
  • София
Деянова, тези обръщения "бабо и дядо" откъде ти хрумнаха? Не ми казвай, че има и такава традиция  Rolling Eyes Ако мъжът ми каже на майка ми "бабо", ще му извия вратлето  Mr. Green Откъде накъде - майка ми е набор със свекървата и са ни раждали на по 20 години... Баба ще вика на баба си  Crossing Arms
П.П. За протокола - мъжът ми се обръща към майка ми с галеното й име  Peace

# 213
Деянова, тези обръщения "бабо и дядо" откъде ти хрумнаха? Не ми казвай, че има и такава традиция  Rolling Eyes Ако мъжът ми каже на майка ми "бабо", ще му извия вратлето  Mr. Green Откъде накъде - майка ми е набор със свекървата и са ни раждали на по 20 години... Баба ще вика на баба си  Crossing Arms
П.П. За протокола - мъжът ми се обръща към майка ми с галеното й име  Peace
Колкото и  Shocked наистна има такава традиция на майката и бащата на съпругата да се вика "бабо" и "дядо".Аз не разбирам нито това,нито на свекито да се обръщам с "майко".
п.с.да не говорим ,че майак мии баща мис а с няколко години по млади от свекитата...та кой на кого бабо и дядо Simple Smile

# 214
  • София
и според мен е отживелица. Обръщам се по име, а и в крайна сметка аз си имам майка, така че не е нужно  Simple Smile

# 215
Казах на моята "майко" само на годежа.От тогава не съм апък тя се ми вика хубаво ще ми е да ми каеш и т.н. Е хубу де ама моята майка почина преди 10 години и аз толкова време като не съм викала майко ся как да си извъртя езика да и кажа.Апък тя може да ми е баба - на 60 и няколко години.

# 216
Да - смятам го за отживелица. Никога няма да кажа мамо на друга жена освен на майка ми.

# 217
Де да знам ,може и да е отживелица обаче познавам много момичета които казват така на свекървите си. В началото и аз казвах така, но отскоро нищо не казвам , направо почвам (аз с тази опция и гласувах).Не мога да казвам така на човек ,който за последните години много ме е наранил и не я чувствам като майка.Пък тя като иска да се сърди-все ми е тая.
Някой по-нагоре го беше написал, аз си имах една майка и от както я загубих не смятам на никого да казвам така.

# 218
Действително се използва и "бабо и дядо" и е наистина традиция в някои краища.

# 219
  • София
Моята свекърва не държи да й казвам майко, но и аз не бих го направила.
Имах  майка, една единствена.Вече я няма и сега още по-малко бих казала на друга майко.

# 220
  • Варна
Ако пък мъжът ми беше решил да казва бабо и дядо на нашите, бих го скастрила жестоко. Това е най-голямото безумие сред обръщенията, което мога да си представя. Дори и в някои краища на страната да е било прието това, било е преди 100 години, сега го намирам за абсолютно недопустимо.

# 221
  • Бургас
Ако пък мъжът ми беше решил да казва бабо и дядо на нашите, бих го скастрила жестоко. Това е най-голямото безумие сред обръщенията, което мога да си представя. Дори и в някои краища на страната да е било прието това, било е преди 100 години, сега го намирам за абсолютно недопустимо.
Да,определно не звучи добре,съгласна съм.Моя съпруг се обръща към майка ми по име!

# 222
  • софия
да,аз казвам "майко" и то от самото начало и това не ме притеснява.Пък и аз много се разбирам със моята свекърва и не го правя по задължение,а с желание.Аз наистина я чувствам като втора майка.

# 223
Ние сме само сгодени още, но скоро се разбрахме да викаме майко и татко на родителите на другия. Иначе досега се обръщах към бъдещата свекърва на име, а към свекъра не ми се извърташе езика.

# 224
Не го смятам за отживелица, а за пълна селяндурщина. Свекърва ми, която обичам и уважам безкрайно е на същото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт