Спешно - новородено на седмица, кърмата не слиза!!!

• 3 711
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Съвети вече са ти дали доста, а по-добре по-опитни от мен да се изкажат. Аз просто ще споделя как беше при мен и дъщеря ми - тъй като имах горчив опит с едно неуспешно кърмене - на сина ми - с второто дете бях решила, че ще се справя!
Та в болницата я дохранвах с АМ, което ми носеха, но реших, че в къщи адаптирано мляко няма да внасям, така и направих - слагах я да суче всеки път като покажеше признаци на глад или нервност, сега също правя така. Имаше периоди, в които бях на границата да дохраня, но устоях, прекарвала съм по 12 часа с бебе на гърда - почти постоянно. Първите 2 месеца беше все така, имаше и леки дни с по 4-5 часа непрекъснато и по 1-2 часа сън. Но пък резултата си струваше и сега си я кърмя успешно. Така че не си единствен такъв случай, не се измъчвай, опитай да наблегнеш на сън при всяка възможност, пий лактогонни чайове, много вода и силна храна Simple Smile
Пожелавам ти успех Simple Smile

# 16
Благодаря ви много за бързите отговори. Надявам се да имам успех!

# 17
  • В друго измерение
Станислава здравей! Поздравления за това, че искаш да кърмиш и не се отказваш! Доста по-опитни момичета са те посъветвали какво да направиш, но да ти разкажа и моята история:

Живея в Канада и родих август месец момиченце, един ден преди термин. Тъй като имах задържана плацента, загубих доста кръв и кърмата ми закъсня 1 седмица. През това време, АМ не давах, за 2-та дни престой в болницата ме караха само да я слагам на гърда, тук са фанатици на тема кърмене. След изписването, тъй като кърмата още я нямаше, а малката ненаддаваше, посетих клиника по кърмене, където ме посъветваха да кърмя на 3 часа, по 20 мин на гърда, след което да цедя, пак по 20 мин на гърда и да додавам изцеденото количество. Общо взето само се кърмехме. За мен тази първа седмица беше много стресираща, бебето ми беше гладно, не наддаваше, а губеше тегло, не пишкаше, аз бях полудяла от притеснения, но устисках да не дам изобщо АМ. И не съжалявам, защото може би нямаше да имам стимул да кърмя. След 4 дни усилна стимулация кърмата ми дойде, бебка почна да наддава и да пълни памперсите. Кърмим се до ден днешен и съм много щастлива.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт