розов Девин

• 2 196
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Преварявах вода от чешмата и предлагах, не че Сами пиеше. После, след около месец ми писна само да изварявам шишета и да преварявам и спрях да предлагам.
stela_samyilova, вода не е нужна на бебетата докато не почне да се предлага различна храна от млякото, при положение, че бебето е изключително кърмено и е на поискване, т.е. когато неговите нужди се удовлетворяват от кърмата. Както са ти казали момичетата по-горе кърмата в голям процент е вода - има предно и задно мляко – предното мляко има за цел да удовлетвори жаждата
Въпреки това, според мен, предлагане на неподсладена вода и ако детето желае да я пие, ако не е в голямо количество -1-2 глътки, не е проблем.
Проблем е когато водата е повечко, пълни коремчето и е за сметка на храната, която е жизнено важна за бебчовците
В началото доста се чудих, как така водата не е нужна, нали всички пием вода, особенно след като и педиатърката ме натискаше да давам даже със захар ooooh!.
След това прочетох в блога на Хедра, и с това ми отпаднаха всички съмнения, че тъй като кърмата е с съвършенно балансиран състав за бебекия организъм, тя по никакъв начин не натоварва бъбреците и следователно, няма нужда от вода, за да се изчистват те.
Успех!

# 16
нямам честа да кърмя  Confused

# 17
Ако бебенцето пие давай.Какво казва педито за девин-а?

# 18
  • София
ами понеже си пуснала в този форум темата и автоматично решихме, че кърмиш. Щом е на АМ, мисля, че е наложително даването на вода.

# 19
аз давам преварена вода с ам независимо да ли е розов девин или друга изворна вода, единствено водата на хип не съм  преварявала

# 20
имам приятелки даващи АМ и съответно от тях знам, че режима при него е твърд на три часа мисля и през тези три часа и ако детето има нужда му предлагат...но пък наскоро четох мнението на съфорумка от щатите мисля, че и АМ там го дават на поискване...така, че се информирай по-добре в другия подфорум... Hug

# 21
  • София
Нашата лекарка също каза, че мога да давам изворна вода, защото чешмяната при нас понякога е мътна. Давала съмя и преварена, и непреварена. Но мисля, че ако водата от чешмата е хубава няма нужда от изворна.

# 22
Много ми е интересно как с преваряване се вдига минирализацията на водата  ???
Ще ми е интересно да го науча как става това ?
Особено при преваряване с кана, където водата ври няколко секунди, най-много минута.
Много по-опасно е ако водата е замърсена въпреки строгите хигиенни изисквания !

# 23
  • На бял кон в Pierrefonds
До 6 м кърменото бебе не се нуждае от вода. След това може направо от чешмата (зависи от водоизточника) или непреварен розов девин. Ако все пак си решила да даваш - най-добре преварена под капак поне 5 мин. чешмяна вода.

Ако бебето е на АМ най-много източници съм срещала с препоръки водата да се преварява до 4 м. Това да се преварява до годинката ми звучи направо смешно при положение, че бебето тогава яде почти всичко и пълзи или ходи, яде от земята и т.н.

Ел. каната НЕ преварява водата, точно защото тя завира само за секунди. Преварена е водата, която ври поне няколко (3-5) минути. Освен това в ел. каната неминуемо се натрупват утайки.

# 24
Аз мисля, че изворната също се преварява, аз поне така правя, защото чешмяната е прекалено гадна на вкус...
Беба е на 4м. и 21 дни. Hug

# 25
Аз знам, че и за бебета на АМ не се препоръчва даването на вода по света.  newsm78 Може би наистина в другият форум ще те посъветват по-адекватно.
Лично аз не съм преварявала, тъй като предложих  вода на  6,5 месеца.
За минерализацията на водата- логично е под действието на температура да протичат реакции във водаен р-р (справка химия).

# 26
...аз бих ти препоръчала да не и пълниш корема с тъй наречените празни калории...водата само издува корема, без да му дава нищо на бебето...

Това изказване направо ме уби #Crazy

Бих давала преварена чешмяна вода, поне до 6-ти - 7-ми месец.

# 27
  • Карлово
...аз бих ти препоръчала да не и пълниш корема с тъй наречените празни калории...водата само издува корема, без да му дава нищо на бебето...

И кое точно те уби в изказването? Водата нищо не дава на бебето. Но виж, на джипитата, със сигурност от Девин им дават нещо, за да рекламират водата им.

# 28
  • Пловдив

И кое точно те уби в изказването? Водата нищо не дава на бебето. Но виж, на джипитата, със сигурност от Девин им дават нещо, за да рекламират водата им.
Щото няма калории във водата, затовя я е убило Simple Smile Водата не е калорична. Празните калории са ако има захар, само калории без нищо друго полезно.

# 29
  • На бял кон в Pierrefonds
Аз знам, че и за бебета на АМ не се препоръчва даването на вода по света.

Логично е, че АМ се приготвя с вода и неминуемо ще се наложи употребата на някаква вода, най-добре преварена до 4 м. Иначе на бебетата на АМ е допустимо да се дава вода, дори преди да са захранени.

Общи условия

Активация на акаунт