Газов проточен бойлер на пропан бутан- дайте отзиви за предимства и недостатъци

• 20 474
  • 10
  •   1
Отговори
Решихме да си сложим проточен бойлер, но газов, защото сме на монофазен ток, а по-мощните проточни бойлери(електрическите) изискват трифазен ток. Става въпрос за бойлер, който ще работи на пропан-бутан. Искам да попитам тези от вас, които имат тавъв бойлер:
-достатъчно топла ли е водата
-добро ли е налягането (имам предид струята на водата, защото четох някъде, че струята е по-слаба)
-колко газ харчи
-каква марка, модел ползвате
Абе, с две думи доволни ли сте, препоръчвате ли, някакви недостатъци и т.н.

# 1
Ние сме с газов проточен бойлер Аристон.Градусите на водата си ги настройваш ти,нашият е настроен на 60 градуса.Налягането/струята на водата не се различава от тази при ползването на обикновен бойлер.Плащаме от 10 до 20 лв. за топла вода в зависимост от сезона.

# 2
Ние сме с газов проточен бойлер Аристон.Градусите на водата си ги настройваш ти,нашият е настроен на 60 градуса.Налягането/струята на водата не се различава от тази при ползването на обикновен бойлер.Плащаме от 10 до 20 лв. за топла вода в зависимост от сезона.
valq,за бойлер на пропан-бутан ли говориш или за бойлер на природна газ?
Благодаря ти, че се включваш!

# 3
Комбиниран котел за отопление и топла вода на природна газ.

# 4
Баба ми беше с такъв тип бойлер.-на пропан бутан
-да водата е достатъчно топла
-няма разлика в струята
-една бутилка от по-големите и стигаше за няколко месеца/предполагам в спецификацията на всеки уред е даден разход на час и от там смяташ колко дълго ще се къпеш/
-ще погледна като идем,но е стар модел и на дали го има по магазините
......
Моето мнение :погледни инструкциите за безопасност.Този,за който говоря изисква докато работи да има  постоянно отворен прозорец в помещението дето е,за да не се изчерпа кислорода.Също има един пламък,който е съвсем мъничък като не ползваш топла вода,но рязко се увеличава като пуснеш чешмата.Това ме плаши,защото ако излизам  или вечер преди да си легнем може да забравя да го изключа,а ако го държа изключен трябва да го паля за всяко миене на ръце примерно което при нас е доста често.Думата ми е ,че съществува риск да излезеш и да го забравиш включен/газта да е пусната и пламъка да гори/ .Това силно ме притеснява,макар цял живот да готвя на газ и да съм напълно наясно с всичко около това.Напълно е неподходящо за ползване от деца или по-възрастни хора.
Друго е ако говорим за газовите котли дето хем топлят къщата хем топлата вода,но те са напълно автоматизирани и най важното са извън жилището.А газовия бойлер според мен си е една голяма беля с високо ниво на риск и евентуалните последици биха били много тежки.
Такава е моята преценка.Не зависимо,че живея в къща и се налага да си топля водата съм избрала  като вариант електрически бойлери.И понеже потребяваме голямо количество вода ,сме изградили инсталацията така ,че последователно изчерпваме водата от три големи бойлера.Заема място,но спя спокойно.

# 5
mamamari, благодаря ти за включването!
Мисля, че новите модели имат някакви системи за безопасност- не съм много наясно точно какви. Тепърва ще разглеждаме, какво се предлага по магазините, но исках предварително да имам представа за нещата. Вместо да е отворена вратата не може ли да е включен към отдушник?
Старнно, че има толкова малко включвания по темата- явно тези бойлери не са много разпространени.

# 6
Комбиниран котел за отопление и топла вода на природна газ.
Мисля, че това е нещо съвсем различно. newsm78

# 7
mamamari, благодаря ти за включването!
Мисля, че новите модели имат някакви системи за безопасност- не съм много наясно точно какви. Тепърва ще разглеждаме, какво се предлага по магазините, но исках предварително да имам представа за нещата. Вместо да е отворена вратата не може ли да е включен към отдушник?
Старнно, че има толкова малко включвания по темата- явно тези бойлери не са много разпространени.
За отворен прозорец писах.При горенето пламъка постепенно ''изяжда'' кислорода от стаята.Като се изчерпа кислорода започваме да се оплакваме от умора и главоболие.Даже ако нама достатъчно кислород пламъка може да угасне.
На времето продаваха камини с жив пламък....на газ .След няколко смъртни случая/заспали хора на работеща камина и изчерпан кислород/  постепенно излязоха от употреба.

# 8
  • Благоевград
Цял живот сме били на такъв бойлер,в стария апартамент бутилката стоеше в тоалетната,извън банята и имаше отдушник.Беше ок.Но на новото място банята и тоалетната са в едно и ме беше страх и го махнахме.Иначе с една бутилка се издържа и до месец,зависи колко човека сте.Водата е мн топла и струята си е нормална.Но мен ме дразнеше и това,че трябваше преди всяко влизане в банята да се пали.

# 9
Благодаря ти!
Нашата бутилка също ще е извън банята- ако решим да купуваме такъв.

# 10
Момичета, ще се радвам на още мнения. Моля ви пишете, ако сте ползвали такъв бойлер.

Общи условия

Активация на акаунт