Бял равнец - "избавление от всички беди"

• 492 788
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
С билките по време на бременност трябва да се внимава.Според мен е по-добре да се въздържиш от бял ръвнец,ако много искаш да пиеш чай-виж дали в Бг ДМ дали не продават чай за бременни или питай в някоя аптека.И все пак се консултирай с някой дали е подходяш за теб.При кървене в ранна бременност понякога не достига прогестерон-изследвала си  го?Също е добре да изследваш щитовидната жлежа-пълен профил,като причина за аборти могат да са повишени антитела.При 3 аботра би трябвало да се направят и други изслевания.
Успех следващият път!

# 571
С билките по време на бременност трябва да се внимава.Според мен е по-добре да се въздържиш от бял ръвнец,ако много искаш да пиеш чай-виж дали в Бг ДМ дали не продават чай за бременни или питай в някоя аптека.И все пак се консултирай с някой дали е подходяш за теб.При кървене в ранна бременност понякога не достига прогестерон-изследвала си  го?Също е добре да изследваш щитовидната жлежа-пълен профил,като причина за аборти могат да са повишени антитела.При 3 аботра би трябвало да се направят и други изслевания.
Успех следващият път!
Благодаря, правила съм изследвания, високи антитела имам и ми е назначена терапия при следваща бременност, просто не съм чувала белия равнец да е навредил, но пък явно наистина трябва да се внимава.

# 572
  • Пловдив
В повечето статии, които съм чела за белия равнец, пише, че е противопоказен при бременност, защото е маточен стимулант, който предизвиква аборт.  И защото е Emmenagogue, което е вещество, което стимулира / намаля менструалното кръвотечение.
Друго - белият равнец съдържа туйон (thujone), което дори и в незначителни количества предизвиква аборт.

В други пък (по-рядко се срещат) пише, че е полезен, но според мен много важна е дозата и въздействието, което има върху самия човек - убедих се, че всеки организъм е различен и билките имат различно действие, което зависи от много фактори. Затова, според мен, по-добре е да се избягва по време на бременност, освен ако нямаш опитен билкар, който да те наблюдава.

По-добре пий чай само до овулацията.

# 573
С билките по време на бременност трябва да се внимава.Според мен е по-добре да се въздържиш от бял ръвнец,ако много искаш да пиеш чай-виж дали в Бг ДМ дали не продават чай за бременни или питай в някоя аптека.И все пак се консултирай с някой дали е подходяш за теб.При кървене в ранна бременност понякога не достига прогестерон-изследвала си  го?Също е добре да изследваш щитовидната жлежа-пълен профил,като причина за аборти могат да са повишени антитела.При 3 аботра би трябвало да се направят и други изслевания.
Успех следващият път!
Благодаря, правила съм изследвания, високи антитела имам и ми е назначена терапия при следваща бременност, просто не съм чувала белия равнец да е навредил, но пък явно наистина трябва да се внимава.

Между другото попаднах на инфо,че тези антитела не били никак важни-че 60%(мисля че толкова бяха) от населението ги има и са генетично обусловени.Просто преди не са ги изследвали,а сега се прави масово,но това не означава абсолютно нищо и важна е функцията на жлезата.Oт голямо значение е  наличието на йод,за да функционира добре,а новата школа ендокринолози излизат с мотива,че при автоиминни заболявания не трябва да се взема йод,което изобщо не е така според професорите с дебели имена от старата школа.Те се обявяват против новите американски норми за ниско TSH ,като казват че смъкването на нормите е довело до епидемия от заболявания на ЩЖ и масово приемане на хормони.Особено важно внимание се отделя на вземането на йод по време на бременност,тъй като тогава той се отделя в повече от бъбреците,а е от изключително значение за развитието на детето и здравето на майката.Имат се впредвид естествени източници,а не изкуствен.Важен е също така и селена.И т.н.Извинете за отклонението,но реших да споделя инфото.

# 574
Дами здравейте Simple Smile
И аз да споделя впечатленията си от тази билка Simple Smile
Ходих на доста гинеколози за някаква инфекция, всички ме лекуваха с различни глобули. Разбира се, без изследвания. Преди десетина дни това гадно парене и сърбеж се появиха отново. Намерих си друг гинеколог и този път ми взеха секрет за микробиология. Само че, не ми изписаха нищо, за да подобрят състоянието ми или поне симптомите да се пономалят.
След 3 дни мъки започнах да психясвам. Та, единственото нещо, което ме вдигна на крак беше Триклобактера (промивки) и много чай от запарен бял равнец Simple Smile
Не знам дали действието е комплексно, но след като си изпия чая, все едно се пречиствам. Дискомфорта и сърбежа изчезнаха Simple Smile Сега чакам резултатите от микробиологията, но ги чакам като човек, а не като развалина, в каквато се бях превърнала Simple Smile
С две ръце ЗА белия равнец Simple Smile

# 575
И на мен ми действа така белият равнец. Усетя ли парене веднага започвам с чая и едновременно си правя вани на половината тяло. Облекчава много по-ефективно от глобули и лекарства!

# 576
  • Пловдив
Здравейте, момичета! 
Моля за съвет - ако си купя на Тошков таблетки Бял равнец и ги пия примерно 3*1т.,
мислите ли, че ще има някакъв ефект, който да се доближава до този на чая?
Принципно съм слушала, че на Тошков продуктите не съдържат никакви билки
и затова се колебая в избора.

# 577
  • Sofia
Защо да не съдържат билки?
Гледала съм преди години като показваше как ги правят хаповете...билките са фино смлени.

Аз съм пила и мога да кажа,че ми помогнаха за проблема, който имах.

# 578
  • Варна, Пловдив
Имам бял равнец, набран миналата година, въпросът ми е от коя част да си правя чая, защото като изсъхна и аз начупих всичко заедно  - клонките и цветовете, и сега са смесени, трябва ли да ги разделя горе-долу или може всичко заедно да се вари?

# 579
  • София
Всичко заедно.

# 580
Здравейте,

Много се радвам, че открих тази толкова подробна тема, понеже последните няколко месеца изхабих доста нерви по въпроса с нередовната менструация. Аз съм на 20 години и откакто се помня почти винаги ми закъснява , като съм имала и периоди на отсъствие в резултат от психическо и много високо физическо натоварване (5 години съм тренирала усилено лека атлетика). Но дори след като прекратих спортната си кариера нещата си останаха по старому. Миналото лято гинекологът ми изписа противозачатъчните Джаз за регулиране на МЦ. Всичко беше наред с изключение на зацапване което получавах в продължение на 2 седмици преди менструация. В резултат на което реших да преустановя приема след края на четвъртата опаковка и оттогава - край. От октомври до декември пълно отсъствие на менструация. След консултация гинеколожката ми изписа оргаметрил за предизвикване на и след това да започна прием на Белара - отново противозачатъчни, но доста по-силни а и сравнително нови на пазара ( което ме накара доста да се замисля и да не започвам приема). В резултат от оргаметрилът  цикълът ми дойде на 5 януари, но от тогава отново нищо. Като това нищо всеки път е съпроводено с много притеснения и дори безсъние  Simple Smile . След изчитане на почти цялата тема мисля да започна приема на бял равнец.. Бих се радвала изключително ако някой окаже support и ми вдъхне успокоение ..Мерси предварително  Hug  Peace

ПС.: Забравих да кажа, че правих и хормонални изследвания на ТHS, FSH, пролактин и тестостерон като всичко е в нормата. Но според доктора ми имам недостиг на прогестерон ...

# 581
Искам да ви попитам какъв чай бял равнец взимате?
http://www.bilec.net/product/93/chay-byal-ravnets-50-g.html Този става ли?

# 582
  • Някъде по Дунава
Искам да ви попитам какъв чай бял равнец взимате?
http://www.bilec.net/product/93/chay-byal-ravnets-50-g.html Този става ли?

Аз пия такъв, както е посочено на опаковката.

# 583
Да,и аз взех такъв.По колко пъти на ден го пиеш?

# 584
Здравейте,

Много се радвам, че открих тази толкова подробна тема, понеже последните няколко месеца изхабих доста нерви по въпроса с нередовната менструация. Аз съм на 20 години и откакто се помня почти винаги ми закъснява , като съм имала и периоди на отсъствие в резултат от психическо и много високо физическо натоварване (5 години съм тренирала усилено лека атлетика). Но дори след като прекратих спортната си кариера нещата си останаха по старому. Миналото лято гинекологът ми изписа противозачатъчните Джаз за регулиране на МЦ. Всичко беше наред с изключение на зацапване което получавах в продължение на 2 седмици преди менструация. В резултат на което реших да преустановя приема след края на четвъртата опаковка и оттогава - край. От октомври до декември пълно отсъствие на менструация. След консултация гинеколожката ми изписа оргаметрил за предизвикване на и след това да започна прием на Белара - отново противозачатъчни, но доста по-силни а и сравнително нови на пазара ( което ме накара доста да се замисля и да не започвам приема). В резултат от оргаметрилът  цикълът ми дойде на 5 януари, но от тогава отново нищо. Като това нищо всеки път е съпроводено с много притеснения и дори безсъние  Simple Smile . След изчитане на почти цялата тема мисля да започна приема на бял равнец.. Бих се радвала изключително ако някой окаже support и ми вдъхне успокоение ..Мерси предварително  Hug  Peace

ПС.: Забравих да кажа, че правих и хормонални изследвания на ТHS, FSH, пролактин и тестостерон като всичко е в нормата.
Но според доктора ми имам недостиг на прогестерон ...

Reny Koycheva проблема ти е сериозен и трябва да се подходи много сериозно /след време може да имаш проблеми със забременяването /, така че освен с белия равнец може да използваш и крем с растителен прогестерон - тук както и в блога на Деси Може да погледнеш и хранителните и добавки
Витекс 
Скрит текст:
[urlhttp://apteka.framar.bg/30047987/%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D1%83%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%83%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8-500-%D0%BC%D0%B3-100-gnc][/url]
или
Агнес / те съдържат в agnus-castus, която помага основно при нередовен менструален цикъл/

В бг мама има достатъчно по тази тема,  тези добавки и т.н. 
Успех !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт