Май-129

• 30 681
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Аман от хора, които си мислят, че като станат министри трябва оправят света.
Като гледам моя син какво същинско бебе е направо ми иде да ги гръмна тия от министерството.

# 466
Това официално ли е прието? От това, което прочетох разбрах, че има много неясноти.
Предучилищната трябва ли да е задължително към училището, към което сме се насочили?

# 467
  • София
Това официално ли е прието? От това, което прочетох разбрах, че има много неясноти.
Предучилищната трябва ли да е задължително към училището, към което сме се насочили?

по Нова след малко ще видя по новините, аз от анонса преди малко го чух, че е решено.

# 468
Е стига де. Нищо не разбирам от това писание - от септември задължително предучилищна - ама къде? Айде дали ще го поема държавата това остави, но какво 2 години ли предучилищна ще карат? И ако мога да си го взема на обяд.... А какво става с варианта предучилищна в избраното училище, за който се кандидатства обикновено от февруари за да стартираш септември - трябва ли сега да се затърча да проучвам нещо, което мислех да правя догодина или той и догодина пак ще е предучилищна?  Twisted Evil .

Мерка това училището ще ти каже, а не министерството.

# 469
едно е ясно, че нищо не е ясно още Joy
доколото разбрах от статията, може да си останат децата по градините, там ще ги обучават по новому. Дали отсега в предучилищна към училище - вижда ми се трудно за организация и реализация, но може и да ни изненадат... не се стряскайте, има време  Mr. Green

# 470
  • София
http://www.vsekiden.com/?p=54356

тук поне по-ясно са го написали

сега гледах и репортажа по Нова, категорично казаха, че от есента влиза в сила предучилищната за 5-годишните.

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 15:35 от Гуш

# 471
Но не казаха нищо повече.... В общи линии  тук в по-стар материал има повече пояснения за реализирането

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 15:47 от Tia

# 472
  • Варна
При нас във Варна в голяма част от училищата са  по две училища в сграда. Всички стаи са плътно заети. Къде ще ги дяват тия ученици.
Има една народна мъдрост Първо рипни, пък после окни.
Е това при нас нещо са го забравили и си карат от краката към главата.

# 473
Айде, честито, решено е вече - нашите бебета от септември ще се предучилищна
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=160494

направо нямам думи  Shocked

# 474
Поредната неяснота в нашата мила държава  Shocked

# 475
Ужас горките деца!Нямат детство!

# 476
Ами, да ви кажа честно, аз отдавна очаквам това да бъде въведено и в България. Не мога да твърдя със 100% увереност, но мисля, че само в България децата на тръгват на училище в първи клас на 7 години. Поне за Гърция и Испания знам, че тръгват на 6 години, а някои и на 5, в зависимост от месеци и т.н.
Поправете ме, ако греша, но и досега предучилищмната си беше задължителна, само че от 6 годишна възраст и повечето деца си я караха в градината.
Сега просто децата, които не посещават градина, ще бъдат дадени задължително, за да могат да изкарат предучилищна. Аз лично мисля, че това е за добро, защото наистина адаптацията за дете, което не е ходило на градина и тръгва директно в първи клас, е коренно различна и със сигурност по-трудна.
Така че аз за себе си не виждам нищо толкова стряскащо, за мен е за предпочитане да кара 2 години предучилищна, която си е жива градина, просто материалът е по-различен (както досега, само че една година повече) и после да започне първи клас в целодневна форма, която по-плавно ще го въведе в училището, а не като досега. Кара няква предучилищна в градината, която не го подготвя реално за това, което го очаква в училище и после на 7 години - бапс в училище, да трябва да си го завел до 7:20, учебници с академично съдържание, чинове, коренно различна обстановка и ако нямаш пари за занималня и трябва да четеш с него, и си на работа, направо изживяваш истински ужас  Peace
Иначе моят син, вярвам, няма да има проблем-чете повечето букви, пише ги, и като цяло мисля, че наближава момента интересът му към заниманията в градината да се изчерпи, така че добре дошло по-ранното тръгване на училище, ако въведат такова за нашия набор.Това още не е заявено официално, сега се говори само за предучилищната, но аз мисля, че това е подготвителен етап към въвеждане на по-ранно тръгване на училище. Но аз по начало съм с по-различни виждания по тези въпроси, затова и навремето Никола тръгна на ясла на година и пет месеца, за което изобщо не съжалявам, сега е толкова активен и контактен, приспособява се лесно навсякъде, което е само в негова полза. В никакъв случай не искам да кажа, че моето дете е много по-развито от останалите, но като цяло, вече си е голямо детенце, личи му по много неща.

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 14:08 от Avgusta

# 477
И без това много се чудех на колко години да пуснем Миша на училище - на 6 и половина или на 7 и половина и по-скоро клонях към първото. Аз съм тръгнала на училище от 6, мъжът ми също и за мен това въобще не е някакъв проблем. Никога не ми е тежало по никакъв начин, даже напротив. Но все си мисля, че трябваше да се остави възможността за избор на родителите. Peace

Августе, аз знам също, че в другите държави тръгват по-рано, но доколкото знам, там програмите им са съвсем различни и съвсем не ги бухват в смятането писането и четенето от самото начало.

# 478
извинете за офф-а, но ми се струва важно:
В А Ж Н О !!!
О П А С Н О С Т!!!

МОЛЯ, ПРЕПРАТЕТЕ ТОВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ НА ТВОИТЕ ПРИЯТЕЛИ, СЕМЕЙСТВО И КОНТАКТИ!!!
През следващите дни трябва да внимавате: Не отваряйте никакви съобщения с прикачен документ: "Актуализация на Windows live" (Windows live actualization), независимо кой Ви го изпраща. Това е вирус, който поврежда целия твърд диск. Този вирус ще дойде от познат, който Ви има в списъка си с адреси. Затова е добре да изпратите това писмо до всички свои контакти.
Ако получите съобщение озаглавено: "Актуализация на Windows live" (Windows live actualization), дори и да е изпратено от приятел, не го отваряйте и изключете незабавно компютъра си.
Това е най-лошият обявен от CNN вирус. Microsoft го характеризира като най-унищожителният вирус, който е съществувал. Вчера след обяд вирусът беше разпознат от Mc Afee (антивирусна програма). Все още няма противодействие за него. Той просто разрушава нулевия сектор (Sector Zero) на твърдия диск.
ЗАПОМНЕТЕ: АКО РАЗПРАТИТЕ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ, ПОМАГАТЕ НА ВСИЧКИ НАС!

# 479
  • Bristol
За много години и от мен!  Heart Eyes

Avgusta , права си, но зависи как ще протича обучението. Нали Ели ми е ученичка вече, а е само на 4. Но то си е почти като детска градина при нея, много игра, много играчки, повече междучасия, нямат чинове, на които да седят задължително. По всяко време могат да помолят да отидат до тоалетната или да пият вода. Класът им е 30 деца, но имат 2 учителки плюс още 2-3 помощник учители. Работят почти индивидуално с децата, защото на тези години някои могат да се концентрират по-дълго време, други по-кратко. Едни деца боравят без проблем с цифрите и буквите, за други са проблем. Моята Ели вече знае буквите, но не може да ги свързва в срички, например. Докато има деца, които дори вече пишат кратки думички сами, преди време бях писала за това. Сега са започнали да изучават цифрите до 20, но има деца, които са напред с материала, те ще изучават цифрите до 50  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт