КУХНИТЕ - 28-ма тема

• 113 270
  • 870
  •   1
Отговори
# 120
Момичета искам да ви попитам нещо. Преди около две години си направихме кухнята като аз имах не благоразумието да си направя долните шкафове венге. Кухнята е от ПДЧ. Имам две малки деца които естествено не се сещат до хващат дръжките на шкафовете. в началото няколко пъти се опитах да ги мия с различни препарати, но някои отпечатъци и петна си останаха. Сега бърша само с микрофибарна кърпа и то се маха ако е веднага след нацапването.
Кажете ми някакъв препарат с които да успея да си почистя кухнята, че вече е много грозно.

Аз съм смесила равни количества вода и оцет четох го в някакъв форум,пръскам и бърша без много търкане всички пръстчета се махат. Hug

# 121
   Да се включа в темата с въпрос. Някой ползвал ли е обезмаслител за да почисти кухня от ПДЧ?

# 122
# 123
за почистване на ПДЧ съм ползвала препарат за стъкла

# 124
   Да се включа в темата с въпрос. Някой ползвал ли е обезмаслител за да почисти кухня от ПДЧ?
Аз почиствам моята кухня с обезмаслител LEX.  Всичко изчиства.  Peace

# 125
   Благодаря ви за отговорите. Ще пробвам и разтвора с вода и оцет. Досега винаги я щадях и я почиствах само с микрофибър с вода и малко веро.

Зачетох се и назад в темата и видях, че разисквате височината на горните шкафчета. Нашите са на 60см. Удобни са ми. Аз съм нисичка и прецених, че ако са високи няма как да стигам най-горната част и няма да я използвам. Вече 3 години не съм съжалила за избора си. Шкафчетата ми стигат, а това беше най-голямата причина, с която всички ме разубеждаваха да не правя толкова малки горни шкафчета. Другата беше, че ще е грозно. На мен ми харесва. Скоро ще снимам кухнята и ще пусна няколко снимки.

# 126
Аз от опит да кажа по темата за пръстите - на сиво бежово зебрано на егер  нищо не личи - от август ползвам новата кухня и се поддържа много лесно .Даже гърба на кухнята е зебрано . Никакви петна и пръсти няма .  Не така стоят нещата с горните ми шкафове които са млечно бял лак ,но ще го преживея .За другата кухня ще знам Simple Smile

# 127
eva7el,moje li snimki na kuhnqta  Wink

# 128
  • Където е сърцето
Имам пак питанка относно смесителите за кухнята.Това е тя макар и много недовършена извинявам се за лошото качество на снимките.
http://mmrrrr.snimka.bg/other/hol-kuhnq.328120.15963569
http://mmrrrr.snimka.bg/other/hol-kuhnq.328120.15963578
Мивката ми е на ФАТ доста дълбока и се чудя какъв вид  смесител да сложа този
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000535&ca … D0%B5%D0%BB%D0%B8
или този
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000637&ca … D0%B5%D0%BB%D0%B8
 от тези типове де не точно тези ама ме притеснява дали от високия модел няма да пръска много ,а котлоните са доста близко.Дайте съвет.А дали мога да почистя и горните шкафове който са лак с АМВ?

# 129
  • софия
амв не е ли разредител newsm78, как ще чистиш шкафове от лак с това Shocked. от какво са толкова мръсни, нали е нова кухнята? за смесителите, нашата мивка е дълбока 20см и ми е удобен ниския смесител. и аз мисля, че от високия ще пръска.
честита кухня, много е хубава!

# 130
Mdr, аз също се чудя какъв смесител да си сложа, защото исках по-голяма и по-дълбока мивка, но ако сложа нисък смесител няма да мога спокойно да измия една тава напримел. От друга страна ако всичко ще се мие в съдомиялна, по-добре да е нисък смесителя, защото високите пръскат особено на плитка мивка. В кухненски бокс в офиса имаме от втория вид, който си показала и само чаша да измия всичко се мокри... (хем мивката никак не е малка)... трябва да се използва по-слаба струя вода... В къщи например сме със стария вид смесители от стената и макар да е извит и висок толкова не пръска... може би защото е центриран, а не излиза от едната страна както е при стоящите смесители???

# 131
  • Абсурдистан
Имам дълбока и голяма мивка, гранитна, на Франке.
Смесителят ми е висок, тип душ.
Не пръска нищо, много удобно е.

# 132
  • София

аз съм ползвала, но дърводелеца като ме видя и каза, че не било хубаво с такива препарати да се чисти, защото били на водна основа.
Аз не виждам проблем, след като веднага се бърше и не остава течнистта да попива.

Моите шкафове (лак) се изчиствам с микрофибър. Понякога със сух, понякога с леко влажен парцал.

# 133
абсолютно правилно, водата не пречи, ако се подсушава веднага. най-безболезнено се почиства с вода и сапун +подсушаване. амв е слаб разредител, коресилин и лакочистител са силни разтворители - избягвайте ги, защото в мебелостроенето се използват различни материали и не се знае на какъв ще попаднете. просто някои издържат, други - не, поне правете проба предварително на места, които не се виждат! Simple Smile

# 134
  • София
mdr, аз имам първия смесител. Мивката ми е дълбока 18 см, изобщо не пръска, много е удобен. Като купувах смесител много умувах и мерих сантиметри - дълбочина, височина, не съжалявам за избора. Колкото по-висок, толкова по-лесно се мие всичко.

Общи условия

Активация на акаунт