ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 420

аз напоследък имам чувството че гърдите са ми по-меки и сега нямам коластра а в 5 и началото на 7 месец мокрех блузите .Дали са нормални тези неща?  newsm78  

Аз пък никога не съм имала коластра.Нито  през първата,нито през втората бременност.Чесно казано не се протеснявам за това,защото съм чела че това не е предпоставка да нямаш кърма след раждането.Вярно е,че гърдите ми бяха съвсем пресушени още на първия месец след  раждането ми,но мисля че тогава всичко беше от стрес.Искренно се надявам сега да мога да кърмя.

# 421
За кърменето след секцио - в болницата като ми го донесоха бебето, сама си го взимах от количката и си го слагах да го кърмя. Малко е трудно в началото (особено като беше 4 кила), но използвах възглавницата, за да го повдигна и да не се навеждам, че кръста боли иначе. После открих, че легнала е по-удобно и така кърмех повечето време.

Относно кърменето и на мен, както е казала Мяу, ми беше най-удобно легнала. Отначало се мъчех да държа мъника, но много ме болеше гърбът, докато легнала ми беше супер удобно.  Peace
Аз в петък съм на преглед при доктора, който ще ми прави секциото, да видим какво ще каже той. Да си призная досега така и не са ми правили гинекологичен преглед, но пък и се чувствам много добре и коремът ми е напълно спокоен, изобщо не съм имала контракции. Мисля да ходя на работа и другата седмица и стига толкова, все пак сега съм на половин ден. На всички майчета желая леко бременеене и да устискат до януари.  Hug

# 422
Добро утро, дами!

Как е днес настроението? Как спахте?Работещите мами зачеркнаха ли още един ден от календара, дните на работа станах с 1 по-малко - не е зле нали?

Какво да се оплача......Хапчетата, които ги пия помагат за едно, но вредят на друго....Получих ужасно щипане, което много е болезнено и се замислям дали да не спра за малко хапчетата...Но пусто чудо от тях толкова добре се чувствам........Някой да сподели опит с щипане? А имате ли течение? Кога смятате да си правите изследване за гадини, че да сте спокойни за вагиналното раждане, че там е опасно ако има нещо недоизлекувано........

Продължавам да спа относително добре, не мога да се оплача, на моменти получавам зверски апетит, а в следващия момент - нищо не ми се яде........Как сте с апетита?

Желая ви един хубав и прекрасен ден! - http://vbox7.com/play:f36943c7

# 423
  • София
Мамо Це, това с щипането отскоро го изпитах. 7 дни с Аугментин ми докараха някакъв дерматит, та вчера накарах лекарката ми да вземе секрет за гадини. След прегледа се оказа, че гадинки няма, но ми изписа Цинкова Маз - най-обикновена цинкова паста - за да облекчи това неприятно щипане.

Покрай многото струпали ми се напоследък болежки вчера успях да си видя бебката. Станала е 1700гр, а това значи, че няма да гони батко си по размери. newsm44 newsm44 newsm44 На крака все още е 2 седмици напред, та ще трябва да свикна, че ще е голямокрака като майка си.  Mr. Green
Бебка е полегнала в малкия таз и е в тази поза от доста дълго време - затова и ритничетата и са толкова ниско под пъпа. Натоварването на таза ми е голямо и едва ходя. Всяка крачка е придружена от болка, а като легна в едно положение трудно сменям позата...

Момичета, вчера докторката ми сподели, че Вита са закупили 5Д апарат от Дженерал Електрик. Няма грешка 5D. Известно време са правили тестове на него, докато го настроят, но в момента са го дали на д-р Марков за оглед и ако го хареса да си поръча и той. Според лекарката ми всички, които ще раждат във Вита или им се води  ЖК там ще имаме честа да го  изтестваме по някое време скоро.

Относно кърменето - предния път не ми разрешаваха докторите да вдигам бебето (беше над 5кг, шевът ми бе огромен и не исках да рискувам да се отвори). Затова в началтоо докато майка ми бе на линия се редуваха с мъжа ми кой да го подава и взема, а след това кърмех легнала. Голямо удобство. Този път хич няма да се тормозя да търся удобна поза за кърмене седнала.
Обезболяването след секцио - беше с инжекции аналгин, които ама хич не ми действаха. Виех си от болка 2-3 дена. Хич не ми се искаше второ секцио, но просто с моята макулна дегенерация на очните дъна офталмоложката ми не разрешава нормално раждане. Направо завиждах на момичетата, които раждаха нормално. Влизат с болка в родилното и излизат с усмивка, след 2-3 часа обикалят болницата, сякаш нищо не им се е случило,  а аз три дена след секциото не можех да си поема въздух от болките, през нощите хич не спях. След това всичко се забравя, но се налага пазане известно време. Просто си разсъждавам на глас - моля не започвайте препирани секцио/нормално раждане.  Peace

# 424
  • Варна
Добро утро! Споделям, че не можах да спя, да съм заспала към 2 часа, спах неспокойно и към 6 часа се кукнах. И всичко това заради мъжът ми, много му се ядосах вчера, а бързо не ми минава. След малко съм на консултация, а едвам гледам, очите ми са червени, хич не съм за пред хора. Дано поне на консултацията ме зарадват, че бебка е добре и се надявам доктора ми да ми даде малко да се разтъпча навън, че ми писна да лежа. Искам да купя още някои неща за бебето, ако може да е днес, ще е идеално.
Мануела, лежане му е майката. Още малко остава, трябва да устискаме до края. Стискам палци всичко да е наред!
Мамо Це, всякакви други болежки имам, но щипане не и не мога да дам съвет как да премине. Дано все пак намериш лек  Hug
Хайде, оплаках ви се, тръгвам за консултацията и после ще пиша как е минала.
Лек ден на всички!

# 425

А като на неука някой да ми обЯсни що е това 5Д........3Д - триизмерно, 4Д - в движение, а 5Д -  newsm78....бебето изнася лекция на доктора ли?

# 426
Кърменето след секцио: Е, аз не съм секцио, но гласувам с две ръце за кърменето легнал - това е най-удобната поза за за мама. Първото раждане имах разкъсване към перинеума и 4 шева, които така опъваха, че не можех да си намеря масто на коя кълка да седна, така че откритието кърмене легнал е незаменимо, а и добра подготовка за нощните изпълнения по-нататък Simple Smile))!!!!!

Герганчето, изобщо не се притеснявай. АЗ чак тази трета бременност разбрах що е истински ритници. Момичетата бяха кротки и внимателни бебета, случвало се е с дни да не ги усещам и дори съм прибягвала до шоколада с надежда да ги поразмърдам..... Мисля, че отново темпераментът на децата си е от значение - сегашният ще е футболист, чак не мога да повярвам, че такова ритане е нормално, след като бях свикнала да приемам за нормално почти неусещащите се бебета Simple Smile.

Аз съм от майките с наднормено тегло, но болежката, която ме измъчва и трите бременности след 7-ми месец, особено първа и трета, е тази в пубисната кост. Онзи ден чак куцах като ходя, така ме болеше, но е на периоди. Иначе нямам оплаквания като крака, кръст и пр....

# 427
А като на неука някой да ми обЯсни що е това 5Д........3Д - триизмерно, 4Д - в движение, а 5Д -  newsm78....бебето изнася лекция на доктора ли?
Е, развесели ме, усмихнах се за първи път таз сутрин  Joy
MTV, липсва ни твоето кафенце сутрин. Да не забегна на почивка някъде или поднови обиколката на пиано барове  newsm78
.:Little Miss:., какво стана с ФМ, как е бебчо, а бъбречетата?
Роси, снощи си мислих за твоя младеж, как е крачето? С какво толкова те ядоса твоят мил съпруг, няма с какво, а??? В това нашето състояние и един поглед ни влудява.
Стефанийка, ако нямаш кураж за покупки, само ми свирни следващия път като имаш път към Пловдив, ще дойда и аз, че при мен пък няма кой да ме изтърпи да се мотая толкова време в един магазин. Да си пазаруваме по женски за малки мъже  Grinning

# 428
  • София

Мамо Це, надявам се на следващата консултация да могат да тестват апарата с мен и Веселинка та да разпитам по-подробно. Случайно стана дума като си тръгвах и колкото и да ми беше любопитно не посмях да разпитам докторката, че коридора беше пълен с пациентки...

# 429
Здравейте!
Стоя си тук и си ми тече работното време. Разглеждам си сайтове за разни джаджи и така ме сърбят ръцете  Simple Smile Но трябва да издържда до декември, оттогава ще съм по майчинство и ще имам време ако няма виелици и снегове. Да ви попитам, полага ли ми се влагалищен секрет по каса в 8 месец, или кога изобщо, защото съм за нормално раждане и трябва де се подготвя, пък имах някакви гъбички по едно време  newsm78 Вие кога си пуснахте последните изследвания, кръв, урина и кога се взимаха всички документи от наблюдаващия лекар. Задавам въпроси все едно ми е за първи път, но наистина нищо се си спомням  Embarassed

# 430
Здравейте, момичета
много отдавна не съм писала, но успях вчера да ви изчета докрая и сега квото сте доизписали от снощи, и сега да се отчета малко и аз. Яд ме е, че ми пропадна втори час за ЖК заради тая пуста епидемия - първо имах час миналата седмица, отмениха го, след това имах за вчера - звънях да питам, пак отпадна....И така живот и здраве съм се записала за пореден път за следващата седмица, дано вече да си има консултации, че ми писна, а и искам да разбера кво става с бебето. Доколкото разбрах тоя път трябва вече да ми правят и гинекологичен преглед за микробиология, че от началото на бременността не са ме преглеждали така. Добре че ме подсетихте и за сърдечните тонове - трябва да видя къде да ги следя и дали моя лекар ще се навие да ми ги прави /той досега всеки път си ме е гледал на УЗ без да ми иска допълнително пари/.
За беба с покупките сме доникъде. Купила съм само 1 гащеризонче и 2 бодита и ми подариха още 2, това са ни съкровищата за момента Simple Smile Като ви слушам почвам да си мисля, че окъснявам с пазаруването Grinning Тея големите неща /легло, количка/ остават за декември..
Иначе с тоя грип го позакъсахме и ние - мъжът ми си докара бронхит, а пък аз също от 2-3 дни съм с хрема, гърлото го оправих, нямам температура уж макар че все ми е ужасно топло, но тва трябва да е по-скоро от самата бременност тая горещина. Пих оксилококцинум и витамини, но ми е отпаднало Tired
Разгеле с беба нямам особени болежки, спя добре като цяло, кръстът отдавна не ме  е болял, гърдите и аз имам чувството, че са ми поомекнали и нямам никаква коластра все още, пия си по 1 магнерот дневно /даже чат-пат го пропускам като забравя/ и така.  Е, нощно време само понякога е гадно като се обръщам, трудничко става тая работа и дори наболява малко, но е само това слава богу Wink
Айде стига ви надувах главите Grinning Успешен ден на всички от мен и   bouquet

# 431
  • Стара Загора
Купила съм само 1 гащеризонче и 2 бодита ...
И аз днес за сефте купих на бебо един гащеризон, терлички и ританки с блузка. Blush
Имам много дрешки от Ивка и за най-бебешкия период не ми трябват много, та затуй не се впускам в покупки. От по-едрите неща ще купувам плот за повиване, спален к-т и комплект за изписване. Ама има време  Laughing

Оф, блазе на тия дето са излезли в болничен вече - хич не ми се работи, пък имам цяяял месец още.

За кърменето ме е страх да пиша. Първия път претърпях провал. Сега със страх си помислям за този момент и незная какво ще се получи. Едното ми зърно хлътва и бебето трудно засуква, пък и за мен е доста болезнено.Ще пробвам пък каквото такова Tired

# 432
здравейте на всички мами,
да се пооплача малко, вчера бях на някаква пародия на ЖК, първо че всички които бяхме, бяхме супер нелегално, и ни вкарваха по 2 в кабинета. Единственото, което правиха е да чуят тоновете на бебето, и да ми премерят кръвното (поне се поуспокоих, че пулсът на бебка е добре 158 ). След едночасово висене пред кабинета, този преглед продължи около 6 минути, не повече, и ме върнаха за другата седмица за 26, когато ще ми пуснат и болничният. Тогава щели да пуснат всички изследвания и да ме видят на ехогарф (сега не ме и видяха на УЗ). Направо полудях вчера.
Искам да ви питам някой може ли да ми каже цената на 4 Д във Вита или в Тина Киркова, благодаря предварително.

# 433
  • Mediterraneo
Сега се връщам от преглед. След като вече за втори път ми отменят консултацията заради епидемията, реших да си платя един ехограф. Бебето е добре, отговаря си на седмиците( уж знам, ама като чух 34 г.с. от докторката направо... ми то не остана!), главично е разположено, все още не му е пораснала пишка  Mr. Green Другата седмица ще си взема болничния.

В осми месец се полага микробиология, така че другата седмица и това ми предстои. Кръв и урина се давали в десети лунарен месец, демек като наближи терминът.
Аз нали досега все преносвам, та това ми е болната тема. Все ме вкарваха в патологията на седмия ден да чакам  Tired Условията обаче се били променили- ако не родиш до 5 дни след термин, на 6-я отиваш сутринта за раждане  Simple Smile 2 таблетки Простин и си готова. Което, честно казано, доста ме успокоява- каката я "преносих" 18 дни  Rolling Eyes

# 434
Гледам, че обсъждате кърменето след секцио и на повечето ви е било по-удобно в легнало положение - на една страна ли имате предвид? Аз пробвах, но нещо неможах да се наместя Crazy Някой кърмил ли е по-гръб и според вас големината на гърдите имат ли значение за кърменето в легнало положение Rolling Eyes

Сиер, задължително си купи силиконови зърна, ако не сипробвала Thinking

Мале....това преносване 18 дни си е сериозна работа Shocked

Общи условия

Активация на акаунт