Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 007
  • 407
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Момичета, ако е в готварския, ще бъде само откъм рецепти, а затова си има толкова много готварски книги. Има ли такива, които ще постят откъм алкохол и секс? Аз постя отдавна откъм храна и това не ме впечатлява, но за другото ще ми е за първи път и много ми се иска да имам подкрепа Peace

# 32
Хей, останаха два дни, но за мен и без това от известно време петъците са си постни, та ще тренирам Laughing
Аз алкохол няма да пия, поне не твърд. Най-вероятно ще се излъжа с някоя чаша червено вино, защото предстоят банкети. 
Не мога да лиша мъжа си от секс. Постите са си мое решение, не негово, за това че, това със секса отпада.
Аз знам, че човек решава от какво ще се лишава и като го е решил трябва да го реализира.
Аз ще се опитам да не допускам лоши мисли в главата си и да бъда малко по-добра. Знам, че това трябва да го правя постоянно, а не по време на пости, но сега е най-подходящото време и стимулиращо. Идва толкова хубав празник - "РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО".

Хубаво ми е да пиша, но трябва да се оправям за работа.
ЛЕК ДЕН на всички.

# 33
 Аз съм с вас  Hug,но ще съчетая постите с 90 дневната диета защото иначе наблягам на хляба Laughing
Започвам да ходя и на йога -  след седмица че ремонтират залата и мисля това да ми помогне на духовно ниво Praynig
Търсих за себеси някакво ново начало и го намерих в постите. Преди години ги правех редовно .Сега сякаш имам истинска нужда от това Heart Eyes
Станала съм сприхава и заядлива и не се харесвамтака-искам да си изчистя съзнанието Hug
Нека  сме по-добри newsm51

# 34
Sejana ,а протеиновият ден с какво ще го заместиш по време на пости?и аз си мислих за подобна комбинация,че прекалявам с хляба,картофите..
искам да се пречистя духовно и физически,ще ми се да посваля някой кг,да стана по-добра,по-смирена,по-...
не пия никакъв алкохол и това не е проблем.
хубав ден,момичета!

# 35
Sejana ,а протеиновият ден с какво ще го заместиш по време на пости?

В тези пости се разрешава доста риба, така че в протеиновия ден може да е риба.

И аз съм се настроила да постя.

# 36
свещеникът ми каза,че само 2 дена се разрешава риба.но пък всеки решава сам за себе си.

# 37
Ина 15 ,мисля да включа соеви продукти и най-вече тофу Hug
Странни са на вкус но се свиква.И мисля да вземам допълнително калций заради липсата на млечни Peace

# 38
свещеникът ми каза,че само 2 дена се разрешава риба.но пък всеки решава сам за себе си.

Явно не е бил наясно  Grinning

ето тука е посочено кое кога

# 39
не желая да споря.вярвам на него(направих справка с няколко),а не на инфото в нет-а.всеки си решава сам.
Sejana ,благодаря.забравих ги тези соевите.. Hug

# 40

Явно не е бил наясно  Grinning

ето тука е посочено кое кога

Ами тук пише, че през цялото време от 23 ноември до 19 декември се разрешава риба. Ама мисля, че не е точно така, а само в определени дни. И аз категорично знам, че не са само два, а повече, но не съм наясно точно кои newsm78
Някой друг има ли информация относно дните с риба?
Колкото до секса, много се спореше в предишните теми относно секс, пости и семейство и се прие мнението, че за семейните не е задължително  Peace. Аз обаче съм вдовица, е имам си приятел, но не съм към семейните, така че бих искала да пробвам Simple Smile

# 41
   Здравейте и от мен,
никога през живота си не съм постила, но тази година незнам как така се реших...
Просто се събудих един ден с мисълта, че трябва да постя... незнам от къде ми дойде Wink
Та се порових и аз за инфо в нета, и освен цитирания по-горе сайт, попаднах и на ето този
http://www.tropinka.orthodoxy.ru/box/rogp/Main.htm
Руски сайт, в който се казва, че Понеделник, Сряда и Петък се яде само сухоежбина и то след вечерня, Вторник, Четвъртък, Събота и Неделя - храна с растително масло, като в Събота, Неделя и великите празници (напр. Въведение Богородично) се разрешава риба (ако празниците се падат във вторник или четвъртък и олио и вино ако са в сряда или петък).
Самите пости пък започват с т.нар. тримерене (три гладни дни), през което не се приема дори вода.

Аз лично това е което смятам да спазвам. Дано издържа!
Пожелавам успех и на вас!

P.S. Ето и едно линкче с инфо от сайта на Русенска епархия
http://www.diocese-ruse.org/news.html

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 14:01 от Nicolette

# 42
Здравейте момичета Hug да ви кажа че и аз и Ели(по-нагоре я има) ще съчетаем постите с 90-дневната диета и точно това обсъждахме ,че в белтъчния ден ще наблягаме на зеленчуците и на соевите продукти аз лично хапвам соева майонеза (много ми е вкусна и соев сос преди няколко дена пробвах и соево кисело мляко обикновенно и соево кисело мляко плодово и останах очудена,защото мислих ,че ще е гадно ,но напротив хубави са Hug на соевата ми майонеза и на соевия сос пише че не са генно модифицирани за другите не знам.Относно от какво друго ще се въздържам освен от храна newsm78 аз алкохол не пия по принцип така че това няма да ми е проблем Naughty относно другото не знам ще видим Whistling лек ден и повече усмивки newsm51

# 43
Nicolette, тримиренето се прави само при Великденските пости, трите дни след Сирни заговезни.

# 44
Taка, питах леля ми, която винаги спазва много строго постите и тя ми написа следните дни, в които е разрешена рибата:
Ноември: 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30.
Дек: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 17, 19.
Има разминавания с таблицата, която е публикувана в сайта.
Приемам нейните дни за верни.

Общи условия

Активация на акаунт