Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 007
  • 407
  •   1
Отговори
# 375
Повлияна от една друга тема в която бях, не мога и на Вас днес да не запея заедно с Любо

"О-о-о
Страхотен ден, а там долу е мрак,
страхотен ден избрах си пак,
страхотен ден виж погледни
страхотен ден ти избери"

ПОЖЕЛАВАМ Ви страхотен ден!!!

Изберете си деня ви да е СТРАХОТЕН!!!

newsm51

# 376
Здравейте! Вчера видях, че си разменяте рецепти за торта , на 23 или 24 страница бях пуснала една много хубава постна бисквитена торта. Опитайте я , струва си!!! Даже и непостещите я оцениха по достойнство!

# 377
  • под дъгата
katelinka, твоята рецепта и тази на гери са идентични-според мен и по всяка вероятност еднакво вкусни Laughing Разликата е в технологията  и въображението Peace Наточила и съм се на тази торта,явно е голяма вкусотия  smile3508 Определено ще се опита!
Лека и мека от мен  Hug

# 378
Минавам и аз да кажа - НЕ ОСТАНА Grinning
Аз напоследък съм май на строгите пости - не ми остава време да хапна като хората пък било то и постно.Та да питам - някой ще спазва ли строгия пост newsm78
Сега ще се опитам да спретна някакви коледни постни сладки / е ,ще има и за блажните Wink /.
Хайде дръжте фронта,за да имаме удоволствието да се поздравим с успешно свършена работа  bouquet

# 379
Та да питам - някой ще спазва ли строгия пост newsm78
Сега ще се опитам да спретна някакви коледни постни сладки / е ,ще има и за блажните Wink /.
ВяраВики, последната седмица без мазнина ли ще правиш newsm78, в смисъл колко строг пост, може и аз да се наканя с теб  Hug
Дайте идеи за постни  коледни сладки, веднъж направих, уж три седмици по-рано за да поомекнат до празника-нищо подобно, май даже още се втвърдиха, иначе правя едни меденки, понякога се получават hahaha

# 380
  • под дъгата
Привет момичета  Hug Не остана-само седмица(Елинор,изземам ти функцията със статиската,губиш се)
Jedira, наскоро открих ето тези рецепти  http://www.mandja.com/menu-recepti-za/142-menu-recepti-za-postni-deserti Виж,може да се спреш на нещо.Така и не ми е останало време да пробвам нещо от тук.Има едни курабийки с бадем и едни сусамови сладки,които изглеждат доста добре(дано не е само на вид   newsm62 ) и може да минат и за коледни сладки.

# 381
Аз си спазвам строгия пост повече от строго..
Риба ядох само на Никулден.. и то така лошо ми стана след това, че не искам скоро да погледна  Rolling Eyes
За капак сме болни всички вкъщи.. и на никой нищо не му се яде.. та ръфам само едни зелета и моркови  Crazy

# 382
Здравейте! Хубаво е последните дни от поста, който може да не яде и олио. Но това е в случай, че след това сте решили да се изповядате и причастите в църква както си му е реда. На някой може да му се стори тъпо това което казвам, но то точно това е идеята на постите в крайна сметка. Иначе си е просто една от многото диети Simple Smile.

# 383
Дам.. за олиото аз се опитвам да го спазвам и в сряда и петък.. но не винаги успявам  Blush
Иначе за последните дни определено..
Другата седмица минавам на суровоядство  Peace

# 384
  • под дъгата
katelinka, напълно те подкрепям!Именно това е идеята на постите.Аз никога не съм разглеждала поста като диета.За мен е не толкова фичзическо,колкото духовно пречистване.Само дето рядко след пости ходя да си взема причастие и  то е защото съм разочарована от поповете.Сега ще ви споделя защо.След едни коледни пости реших да си взема причастие-отивам на Коледа в църквата,но се оказа,че службата е приключила току що.Намирам попа и питам -мога ли да взема причастие,макар,че вече службата е приключила.Погледна ме много строго(чак се почуствах виновна),след което каза"клякай".Клекнах,покри ме с плащеницата,прочете или изпя нещо за много кратко след което ми заби една лъжица с вино пред муцуната и каза"лапай".Е няма да ви казвам как се почувствах! Повече не съм вземала причастие,не знам дали и ще го направя скоро.За себе си съм взела решение след пости да ходя и да си вземам нафора на сутрешната литургия на гладно.Но в крайна сметка е въпрос на вътрешно усещане и решение всеки сам за себе си  Peace

# 385
Здравейте!
Да ви кажа какво ядем без олио у дома тези дни. Разбира се най-често готвената гозба зрял фасул Laughing, но без олио. Печени чушки, само със сол и оцет, боза, варено жито с канела и лимонова кора и плодове. Това си е наистина хубава засищаща храна Слава Богу. Леки пости Hug

# 386
Ето една рецепта и от мен за постен кекс със сладко:
1 бурканче сладко /не от бебешките, а средните от лютеница/ се гаси с ½ супена лъж. сода бикарбонат. Прибавя се 250 гр. хладка вода и олио като за кекс, до 1 чаша смлени орехи и брашно за по- гъсто тесто. Поръсва се тавичката с брашно и се пече. Отгоре се наръсва с пудра захар.

# 387
Съвсем се обърках вече.Пак погледнах в сайта на църквата и пише само растителна и олио - за седмицата от понеделник. newsm78
Вие какво ще кажете.
Относно причастието и аз съм на същото мнение.Обикновено вземам само нафора.Все пак мисля ,че не съм от най-съвестните постещи.Постя само откъм храна.А духовното - все ми се налага да викна на детето.
Приятен уикенд на всички и много усмивки на лицата  Laughing

# 388
Хей, статистиците, започвайте с обратното броене. НЕ ОСТАНА!!!
ПРИЯТЕН ДЕН днес!!!
  bouquet

# 389
Хихи главната статистичка е на линия и почва обратното броене  Wink
Днес моето майче има РД и снощи забърках ето това  Peace

http://prikachi.com/users/elinor80/83c.jpg
http://prikachi.com/users/elinor80/81l.jpg
http://prikachi.com/users/elinor80/84t.jpg

Преди малко омесих питката, сега си втасва в тавата и чака да я опека, а за мен довечера варени картофки с лучец, а за другите пържолка, пикантна наденичка, пилешки бутчета и руска салата, ама който както се нареди  Joy

Общи условия

Активация на акаунт