Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 012
  • 407
  •   1
Отговори
# 60
  • Сандански
повече за постите можете да прочетете тук http://www.pravoslavieto.com/1/calendar.htm

# 61
  • Сандански
аз започнах да ви чета отзад напред - а вие вече сте коментирали този сайт. Аз постя вече от 7-8 години и от както открих този сайт спазвам нещата които са писани там. Това не пречи да се консултирате с някой свещеник и той да ви даде наставления кое и как да го направите. Това има значение ако сте решили да постите когато сте вярващи, ако пък искате просто да се разтоварите и да смъкнете някое килце може и да не спазвате стриктно правилата които налага православната черква. И на последно място искам да кажа за онези от вас които искат да постят не защото искат да отслабнат - а защото искат да прочистят освен тялото и душата си и навярно когато приключи поста ще отидат да си вземат причастие - незабравяйте че причастие се взима след като сте се изповядали. Ако не го направите - все едно че не сте постили. Успех на всички в това начинание.

# 62
ДОБРО УТРО, момичета!!!
Днес заговяваме.
Кой с какво?    chef

# 63
Аз от няколко месеца месо не ям, ще ставаме лактовегетарианци,лакто понеже без сиренце и млечице не можем.Затова съм си замислила една хубава баница като за последно.Може просто да звучи, ама така ми се е прияла баница,че май цял ден това ще ям Laughing

# 64
Zdraveite momicheta az sashto iskam da postia no nikoga dosega ne sam.Uspeh na vsichki!  Hug

# 65
Аз ще наблегна на пилешкото и салатките Laughing
Днес ми е и началото на 90 дневната диета.Така че ще прескачам от тук там  bouquet
Успех на всички.Старите теми от готварския имат много добри рецепти, няма да се гладува Naughty

# 66
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
danina76, ами кажи моля те кои дни ще бъдат по време на тези пости, че си купих такова календарче за 2010 г., но за тая година нямам и не знам дали са същите дните Praynig
В моя календар е отбелязано,че само на никулден(06.12)е разрешено риба.

# 67
Ами  както виждам се очертава тези дето имаме някаква информация за рибата да си я ядем всяка според своя календар, т.к. при всички броя на дните бяха различни Peace А останалите момичета, дето ще постят за първи път и не са достатъчно информирани могат да избират  смело, т.к. всички сме посочили някаква църковна информация, ама явно всяка църква си ги определя сама, което за мен е много странно newsm78

# 68
Аз май нещо се обърках...
Постът от неделя вечерта ли започва, или от тази вечер?

# 69
Днес се яде блажно за последно, т.е като за последно -  Laughing , че после дълго няма!!!
Постът започва от утре.
Сега нямаме вода и за това правя гювечета, но само с кашкавал и сирене, тъй като съм "Разделничка".
Довечера обаче ще врътна свинско, обещала съм си ... Дали е е на пържола, дали ще е в йената, ще реша на място. Задължително ще уважа свинското с червено винце...  chef
Почнах да преглъщам. Явно съм гладна  Laughing

# 70
Аз пък съм на гости, но ги предупредих, че днес са Коледни заговезни и те обещаха да подготвят подходяща вечеря. Така че моят начин за заговяване ще е изненада за мен Hug

# 71
 Здравейте и от мен!!!
И аз се присъединявам към вас и от утре започвам да постя. Относно рибата аз ще ям само на 21.11 и на 6.12, а за морските дарове в темата за Великденските пости беше доста коментирана дали са или не са постна храна. В крайна сметка аз поне останах с впечатление, че се позволяват по време на пости Simple Smile
На мен най-трудно ми е лишението от шоколад и всякакви шоколадови изделия  Laughing Замествам ги с халва ( не е същото, но пак е сладичко  Grinning )
Успех на всички и леки пости!

# 72
Постът е преди всичко смирение и доброволно лишение!Няма нищо общо с модните теченя-Дюкан,Йога и пр.диети и режими.Най-важно е желанието!
Колкото до рибата - разрешено е само на Никулден!/справка православен календар 2009/

# 73
Нека всеки сам реши за се беси Hug
Дюкан учи да се четат етикетите PeaceЙога препоръчва растителните продукти. Всичко те променя и помага по някакъв начин.
  bouquet

# 74
az dnes napravih spageti sas sirena samo, za6toto kato cqlo nesam mn prevarjeni4ka na mesoto i moga da izdarja mogo vreme bez meso. no bez mlqko i sirene neznam kak 6te izdarja tolkova vreme. mai 6te trqbva da svikna sas vkusa na soevite produkti.

Общи условия

Активация на акаунт