Хайде заедно да направим КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ

• 19 211
  • 407
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм  майстор  chef  днес вкъщи.
Първо осигурих семейството с манджичка пиле с картофи, а после и мен с постно прясно зеленце, та чак направих и салата целе, моркови и кервиз / Embarassed за морковите и кервиза любимия помогна/

# 301
 newsm44 Imam 6........  bouquet Za zakuska kafe,za obqd marulka s riba ton i malko zalen4uci na skara

# 302
  • под дъгата
Бравооооо   smile3501  Честито Ети!!!  smile3525

# 303
newsm44 Imam 6........  bouquet Za zakuska kafe,za obqd marulka s riba ton i malko zalen4uci na skara
smile3501
Аз по време на сесии си лапах всичко попаднало пред погледа ми Embarassed

# 304
  • под дъгата
Цял следобед се вихря в кухнята и не мога да не се похваля с резултата-ябълковия сладкиш стана божествен!После захванах едни постни мъфини с кокос. Ето ги http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347203.new#new (макар че мартинче май даде линк за тях). Станаха страхотни!И нямам нито една жертва newsm44 Мнооого ще се подсладя днес-не знам дали изобщо ще вечерям нещо.
Хубава вечер момичета !

# 305
Ети, браво!!! С толкова положителна енергия около теб, нямаше как да не го вземеш.  smile3501
Сега пак отивам в кухнята - ще правя на любимия мляко с грис, че си е поръчал, а за мен, някой ми напомни за някакви трюфели!!! 

# 306
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, при вас настроението е много добро. Чета ви и взимам някои идейки за интересни гозби.Аз продължавам с поста и нищо не ми липсва, много леко минава този път, чак се чудя дали не бъркам някъде Thinking Grinning Приятен ден на всички, радвайте се на слънцето.

# 307
ей тази супичка правих и много ми хареса,но без кнор.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=449986.0
ети,браво и от мен!  bouquet

# 308
  bouquet Благодая на всички и сега почвам да се стягам за следващия и последен за този семестър изпит,днес малко прекалих но бахме на гости на мамчето иииии няма да ви казвам ...

# 309
eti_88 newsm10  и не се притеснявай и моят кандидат-зет сега учи за изпит и изяжда невероятни количества храна, освен това НЕ постна. Ти си герой, успех на изпита и леки пости Peace

# 310
Нова седмица, нов късмет!!!
Пожелавам Ви много усмивки!!!    smile3525

# 311
  Привет на всички!Браво на покоряващите студентски и житейски сесии! Честит имен ден на именниците- да са живи и здрави!Да ви предложа една гозбичка: 2 стръка праз,2-3 не много големи картофа, 1 пиперка, 2-3 моркова, 500 гр. броколи(може и повече ,може и по-малко, а може и хич), 2-3 скилидки чесън, 1-2 тиквички, 1чаща грах-от консерва или замръзен- всичко се нарязва, прибавят се всякакви подправки и треви по ваш вкус,сол,2-3 с. лъжици соев протеин на прах,2-3 лъжици зехтин или олио,300-350 мл.вода, около 20-30 мл. ябълков оцет или лимонов сок.Всичко се обярква слага се в йенски съд, глинен гювеч или какъвто съд имате,захлюпвате го и го печете във фурната за около час на 200 градуса.Сипвате си 1 безалкохолна бира(заради постите) и да ви е сладко! cook Ако към тази смес прибавите 2-3 л. вода в една тенджера ще стане страхотна съпа, която може и да пасирете след като се свари.Ако някой от зеленчуците не го обичате - не го слагайте, може да прибавите и др. по ваш вкус!Опитайте-ще ви хареса! smile3503

# 312
mariyanavi, аз често си правя подобни манджички, но не съм се сещала да е в пръстен гювеч и на фурна. Идеята е чудесна, благодаря   bouquet
Реванширам се с една рецепта за сач. Понеже сача ми е малък, слагам зеленчуците на части и после пресипвам в йенска тенджерка за да се задушават заедно. Слагам задължително много лук, нарязан на полумесеци, пресни пиперки, които все още се намират на пазара, тиквички, патладжан, гъби, нарязани на зарчета, по същия начин и доматите. Може да се сложат и по-твърди зеленчуци, но предварително трябва да са бланширани, ако са пресни или пък от замразените. Става - да си оближеш пръстите Peace

# 313
  Ох, че вкусно!Ще го пробвам ,непременно!:cook2:

# 314
Ето ме и мен отново на хоризонта Stop
Сутринта сготвих - ориз със зеле,но сложим  и настърган морков и доматки.На обяд като си хапна пак ще докладвам.А снощи пълних чушки с булгур,гъбки и морковче и зелен лук.
Хайде облизвайте се Wink

Общи условия

Активация на акаунт