Отговори
# 75
Привет момичета.
Гледам заглавието - какви гърнета ви гонят на таз възраст бе? Или аз нещо не съм в час. За гърне ще почна да мисля след като Алекс стане поне на година и половина. Нито аз искам да си късам нервите, нито това малко дете може да осъзнае за какво става въпрос. Няма да ви казвам, че онзи ден в бебешката стая в мола видях дете към 6 години с памперс.  Shocked
Каква е тази попара, дето ги захранвате? Хляб и мляко ли, що ли? Дали индийците дават на децата си къри тогава, много ми е интересно. Явно захранването се обуславя от кулинарните традиции на страната.
Вчера нямах форум, дали само на мен ми се случва?
Ralichkou, много се смях с тази тема.И се сетих нещо, за което моите приятели още ме бъзикат. "И майка ми, нали е жена...." е ква да е - мъж (по повод, че се е облякла с пола) Embarassed
Минолта, много хубав този Бо, и колко коса има и от хляб разбира явно  Simple Smile
Малачинка, стискам палци. Дано всичко да се оправи с бебенцето и твоята приятелка.
Вчера ходих да разглеждам болниците. Ако евентуално ми трябва, да знам, къде искам да раждам. Едната много ми хареса, едно такова домашно, с едни ерденца, лампички, чисто, чисто, че и ме нахраниха накрая, че бях точно по обедно време. Другата - бе става, но някакси много болнично ми изглеждаше. И нищо не ми дадоха, избрах си първата  Laughing
За косата - моята падаше в началото, но вече спря. Не съм пила нищо, само плодове и зеленчуци.
Зъбите - нямам никакви поражения, ходих на зъболекар веднага, след като Алекс се роди (може би 10тина дни след това). Те не че са много здрави, но поне фасадата е добра.
Idar, като казваш пелени - от тези новите, гащички за многократна употреба ли позлваш, или просто пелени - такива, с каквито и ние сме отгледани. Ние преди Алекс да се роди гледахме от тези гащички за  многократна употреба, но като го сметнах, един комплект излизаше около 900 долара. Отделно пране (ние тук сме си с наша си вода, така, че водата е ценна), препарати, белина (ние не може да използваме препарати, които съдържат белина, иначе системата ни за пречистване няма да работи), изобщо  - още по-голяма разправия. Отделно говорих с майки и те си признаха, че всичко им се мокри, не може да сменят само подложката в гащичките, трябва да се сменя всичко. И решението беше взето. Пък и тези еднократните памперси изобщо не са скъпи - 33 долара за голяма кутия (90 броя), така, че ще продължавам с тях.
Хайде, сполай Ви

# 76
Това с гърнето май по-скоро има рима отколкото е възможно наяве,моя човек още е съвсем невинно бебе и пишка само в памперса и върху мама докато го преобува Laughing

# 77
  • София/Варна
Докато ви изчета, докато се нарадвам на снимките на хубавите бебета и ей го, станало 2 часа.

Всички болни бебочета да се оправят, че не си е работа да имаш болно детенце.

А аз трудно боравя със словото и затова разказът ми може би ще е доста суховат Simple Smile
Пътуването беше много приятно, първата нощ спахме в хотел в Чанаккале, много приятно градче на Дарданелите (от азиатската страна). Сутринта се отбихме да разгледаме предполагаемата Троя, която се намира на 30км от Чанаккале. Пътувахме почти цял ден, като спирахме само за обяд. Към 16ч се отбихме да разгледаме Ефес, където бяхме налазени от ято комари-стръвници (дори и на Елица не и се разминаха 1-2 ухапвания). За съжаление се стъмни и не ни остана време да разгледаме близкият град Селджук (или Селчук). По тъмно пристигнахме в Памуккале, където планирахме да нощуваме. Сутринта от тераската ми се откри най-приказната гледка (като кача снимките в нета, ще можете да се убедите). След закуска се качихме да разгледаме руините на Хиераполис, древен град, който се оказа доста по-голям отколкото предполагахме. Шест часа разглеждахме старини и чудни природни образувания. Малките човечета се чувстваха прекрасно - Ого-Бого търчеше като невидял, а малката пръжка си дремеше в количката, като се будеше само за хранене.
Към 7-8 вечерта се добрахме до хотела ни, който беше в Лара, курортно селище до Анталия (нещо като Златните за Варна Wink). Настанихме се и се проснахме да спим веднага след вечерята и душа.
Като цяло децата понесоха много добре пътуването. Най-големите ми опасения, че Огнян ще си опикае дрехите и столчето за кола не се сбъднаха - спирали сме на всеки час и половина-два да си върши човека работата.
Иначе за самата почивка няма какво да пиша - 5* хотел, храна на корем, преди обяд басейн, следобеден сън и след това разходки край морето. Не предполагах колко освежаващо ще ми се отразяват 2-3 часа сън следобед и останах приятно изненадана от резултата (опната кожа на лицето, изчезнаха сенките под очите, бузите и устните се пооцветиха). Ако не се бяхме поизтръшкали от някакъв местен вирус, всичко щеше да е перфектно. Но и това отмина за 3-4 дни, само Елица си влачи още една сочна кашличка, но всеки ден се подобряват нещата.

Мога да пиша още много, но предполагам, че ще бъде досадно. До няколко дни ще пусна и снимки (ако не ми мине котка път Wink). А може и да разкажа за болницата, в която водихме децата, за да ги видят какво точно им е.

# 78
  • софия
Добро утро!
Тази сутрин предлагам по-лека закусчица.

Ели,дано се оправят бързо момчетата ти! Praynig

# 79
  • Велико Търново
Добро утро! Grinning

Днес е свети Мина и Мина празнува!Пожелавам си да ни расте здраво и щастливо дете!Черпя ви виртуално кой с каквото желае Crazy

Моля се за малкото бебе да се пребори и много сили на майка му  Praynig

Ели,дано Гого и Алекс бързо да се повлияят от лечението.Много сили и за тебе Hug

Деси,добре си се завърнала.С интерес ще чакам снимките и разказа ти за турската болница Crazy

animaed,теб те четох в кърмаческия-радвам се,че Елена е по-добре вече LaughingПоздрави на Камелия като я чуеш или видиш.

Кати,попарата е сирене,хляб/сухар,малко масло и вода/чай.Попари,гърнете и други такива след годинката или поне като си покаже детето,че е готово.Божидара точно на годинката беше без дневен памперс,но нощния го махнахме като родих Мина/беше на 3г./

Имах още за писане,но двете циганета дават зор-всяко има майка си Mr. Green
Желая ви хубав ден!Тук е слънчево и спокойно Hug

# 80
Добро утро на всички!!

Честит имен ден на Мина .Много усмивки и щастие и пожелавам  newsm18

Искам да почерпя и за моя именник Виктор защото освен Свети Мина днес е празник и за всички Викторовци и Виктории  Flutter

Ели ,надявам се скоро да се оправят малките човечета  Praynig

# 81
Добро утро!
Честити именни дни на Мина и Виктор! Много здрави и късметлии да са малките сладури!
Ели дано бързо се оправят малките  Praynig
smehorana мерси за закуската!

Ние с малък Тоши се борим за компа  Joy много иска и той да си пише с вас  hahaha

# 82
Добро утро! Честит празник на всички, които имат повод днес и специално на Виктор и Мина!!! Дечицата да растат здрави и щастливи, а в семействата винаги да има любов, уважение и разбирателство (нали св. Мина закриля семейството).

# 83
  • Русе
Добро утро и от нас!

Честит имен ден на Мина и Виктор! Да са много здрави, усмихнати и доволни и много да ви радват!

Смехорана, благодаря за закуската!

KayRenn, добре завърнала се! Чакаме снимки!

Разгледах снимките, които сте пускали - много, много сладки бебчета си имаме. Минолтичка, Бо направо ти е взел главата, сладур!

За памперсите - преди година, година и половина не мисля да опитвам. Както е казала Сиска, то детето си показва.

А за попарата - още сме далеч, първо и месни ще включим и тогава. Но я кажете - какъв сухар ползвате? Аз доколкото знам в сухарите слагат захар, сол... сигурно и други. Стандартен ли давате или има някакъв специален за бебета? То, всъщност като се стигне до попарата може би вече не е проблем, че има подправки, щом е захранено с доста други храни  newsm78.

И при нас е слънчево и топло, ще се наразхождаме хубаво!

Дано днес да има само добри новини за оздравяващи бебчета и мами!

Хубав ден!

# 84
Честит имен ден на малката Мина!

Честит имен ден на всички с име Виктор и Виктория!
И понеже и моето синче е Виктор, заповядайте:

# 85
Кати,попарата е сирене,хляб/сухар,малко масло и вода/чай.
Вие ме убихте, като сиренето е производно на млякото, а млякото е доказан алерген, как така се въвежда сега? Че и хляб, че и масло? Дай и малко захар да турнем и ето - най-здравословното ядене на света. Извинявайте, ако обидя някого, аз не бих яла такова нещо, пък какво ли да дам на детето си. Дълбоко ме хвърлиха в размисъл тези, които ви го препоръчват.
Честит Имен Ден на Сискината малка мома   Laughing Да ти е жива и здрава. Няма друга Мина в темата ни, за това съм сигурна.
Честит имен ден и на Викторовците, братовчедка ми е бременна, термина и мина и замина, и понеже са си избрали Виктор за име на бебето, та се хилим, че ще се роди днес. Да видим.
Взеха ми кръв, правих още един тест с урина - положителен. Вече не знам какво да мисля, луда ли съм, що ли?
KayRenn, и аз съм била в турска болница - в Измир. Подхлъзнах се и така си навехнах крака, че си мислех, че е счупен. Голям зор ми беше комуникацията, мислех, че ще се оправя сама, но накрая помолих едно момче да дойде да ми превежда, ми не ме разбираха бе. Хубаво и чисто беше. Но аз май ползвах тогава някаква специална болница от застраховката.
Очаквам мъжа ми да се прибере тази вечер. Три дни без него - хем не ми беше хубаво, хем ми беше хубаво. Само аз и Алекс, не се чудя кой какво ще яде, лягам си, ставам си... ех, като в ергенските години.

# 86
Честит имен ден на прекрасната Мина, Виктор на Лианка и Виктор на Елфичка! Да растат здрави и весели дечица!

Сърдечни поздравления и за вече порасналите половингодишни човечета!

Момичета, благодаря за споделения опит за приспиването. При нас обаче оставянето в леглото с играчка или с музикалната въртележка не работи. Разбужда се, започва да плаче силно и друго освен и Виктория да се събуди не се случва  Crazy Интересно ми е другите каки и батковци будят ли се от бебетата, или само при нас е така?

Минолтичка, Бо е страхотен и как хубаво стабилно седи! Снимките са чудни, както винаги  Hug
Ели, дано Гого и батко му Алекс бързо оздравеят! Много ти се насъбра на тебе, бъди силна!
Малачика, стискам палци и за бебенцето на приятелката ти! Дай Боже скоро лекарите да я зарадват с добра новина!
KayRenn, радвам се че пътуването е минало леко и без произшествия. Като те четях чак и на мен ми се прииска да се натоварим на колата и да потеглим, ама не ми се рискува  Blush И на мен ще ми е интересно да разгледам снимките и да прочета за приключението ви в турската болница.

Защо кашите трябва да се въведат преди месото? Виктория се запозна с тях мнооого късно, вече бях въвела месата.

Картинка няма да слагам, но чувствайте се почерпени за здравето и на моето голямо момиченце  Heart Eyes

Хубав ден

П.С. Попарката Виктория започна да я яде миналата година  Crazy Добре че беше баба й да й я направи и предложи  Laughing Оттогава отвреме на време тя сама се сеща и си иска за закуска.

# 87
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МАЛКАТА МИНА   bouquet ДА РАСТЕ ЗДРАВО, ЩАСТЛИВО И УСМИХНАТО ДЕТЕ.
Честито и на всички именници, да са живи и здрави   bouquet
И аз да почерпя кой с каквото желае, че Дара днес става на 6 месеца  Grinning
Хубав ден на всички  Hug

# 88
  • Елин Пелин
Добро утро!
Честит имен ден на  Мина, Виктор на Лианка, Виктор на Елфичка и Виктория на Nijntje да си носят със здраве имената ,да растат весели и щастливи и много да слушкат! Честито и на всички други именници днес!   bouquet  bouquet  bouquet
KayRenn добре си се завърнала! чакаме снимките Simple Smile радвам се че сте се излекували и вие!  Simple Smile
Честита половин годинка на бебката на MARMORANA   bouquet

# 89
  • гр.Стара Загора
Честит Имен Ден на Мина,Виктор и Виктория!!!Да са живи и здрави и много щастливи деца !
katilias  вероятно визираш мен за попарата,да аз я давам и днес е втори ден в който й направих и така хубаво си я яде че не мога и да си помисля отново да си тормозя детето с АМ при все че не го иска и с 300 зора изпива 80-100мл.Това си е мое мнение и не желая да доминирам с него над някой  Peace
А пък относно това какво има в сухарите и че съм давала сирене с масло моля моля,повечето от нас са им опитали вкуса още на 3-4 месеца но както и да е,не мисля да споря  Stop А сигурно като видя снимката на Бо с филийкта хляб си останала  Shocked ей така.Не го приемай лично но не смятам че давам на детето си нещо чак толкова вредно  smile3506
Деси добре дошли нямам търпение да разгледам снимките  smile3509
Честита 6-та месечинка на Дара !
Чакам Евитака да се събуди и ще я храня и обличам и отиваме на ортопед профилактично да видим как е  Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт