111 Американски Пилигримки и пилигримчета пият Мейфлауърска бира в Плимут, МА!

• 34 485
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
50 000 евро за Анджи са дарени "лично" , а не от банка .

Тъкмо щях да ви кажа, че банката това го прави за ПР и видях, че дарението е лично. Това е наистина щедрост, без задни мисли. Не че съм против задните мисли, парите не миришат (как си личи, че набирането на дарения ми е професия).

Рая, в темата пише, че човекът иска да е анонимен. Хич няма да ми е трудно да открия кой е председателят на надзорния съвет на тая банка. Мисля, че трябва да се уважава желанието на донора.

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 20:10 от Hear Again

# 256
....парите не миришат (как си личи, че набирането на дарения ми е професия).

Абе миришат си те, че и понякога доста, добре че вече не работиш за онези дето вземаха пари от Мадоф или пък, че ние не вземаме от Том Петерс ... Simple Smile

# 257
да си миришат колкото си щат докато отиват за лечение на дете!
(хубаво ми стана, не вярвах, че толкова бързо и без катаклизми ще се съберат!)

# 258
Винаги ми е било интересно как процедират ортанизациите за набиране на средства в такива случаи ( имам предвид ако знаят, че нещо не е наред с парите, които вземат), отказват ли ги или как?
В смисъл кой поема отговорността примерно в една такава ситуация, дори и да знаеш, че са незаконно придобити, но животът на едно дете зависи от това...отказват ли се на принцип? newsm78

# 259
чудна малка Агентура!

# 260
Рая, помня твоите притеснения и тези на Тандури, не знам на вас какво ви е било, но на мене ми се беше свило сърцето - дори и за няколко часа да минаваш през подобен ад е достатъчно за цял човешки живот  Stop

гледам в темата за Анджи са пуснати други линкове за нуждаещи се деца, в които никой не пише. Опитвам се да се обясня защо в някои случаи има страхотна подкрепа в събирането на пари, а в други никакво внимание  Thinking
За себе си съм решила да донейтвам вече в Ст Джуд, харесва ми, че парите се ползват общо там, жалко че няма подобна организация в БГ в помощ а всички онкоболни българчета.
Междувпрочем научих, че Ст Джуд дневната издръжка на болницата била 1.4М долара и те са почти изцяло от дарения. Направо е смайващо за какви суми става въпрос. 

# 261
Оххх не знам ,аз пък точно по темата гледах снощи "my sister's keeper" ,ужасно тежък филм.Как може родител да оцелее след такава трагедия. Sad

# 262
Сестра ми забрани да гледам този филм, 4е аз съм от мн. 4увствителните на подобни теми и ме държи за мн. време.

Ст. Джуд са велики! Аз доста подробно разгледах сайта им като разбрах за Анджи. Приемат всеки, без зна4ение от къде са, имат или не пари, застраховки и с каква религия са, стига да имат места.

# 263
Филмът не ми хареса хич,много пикнато оттук у оттам,дори и тежък не бих го нарекла..книгата обаче е хубава,аз харесвам Пикулт като цяло (с малки поносими изключения), изчела съм и всичко до момента и макар еднообразно като стил ми държи интереса като фабула и социална значимост..инак и аз имам същата чуденка като Джена

# 264
  • Boston, MA
Като заговорихте за Ст. Джуд, моля, ако имате желание, този идния уикенд съм на walk:
https://waystohelp.stjude.org/sjVPortal/public/displayUserPage.d … amp;userId=411005

В тези времена, трудно е за всички да събират дарения, аз имам много близко дете, лекувано и спасено от Ст. Джуд, и то не в Щатите (между другото те имат international outreach на няколко места по света). Невероятни са.

чудна малка Агентура!

Повтарям! Много е задобрял големият Агент на снимките!

# 265
St Jude имат страхотно фъндрейзване, невероятно са организирани за събиране на пари, а и аз много ги харесвам като организация, но това със сигурност не е кауза нумеро уно в света... Изобщо фиксацията на хората с рака не я разбирам, когато като проблем в общественото здравеопазване е на много ниско ниво, но вероятно понеже толкова се набива в очите, най-много за рак се чува и говори. А като вземем едни прости сърдечно съдови заболявания и като сметнем, че те са номер едно заболяване и килър в света и като и сметнем, каква малка част от парите давани за ракови изследвания са нужни за превенция на ССЗ, започва да се замисля човек, как точно да си дава парите. Да не говорим за съвсем забравения им братовчед диабета... Същата е ситуацията и с маларията и спин  вс. ССЗ в развиващите се страни, но за първите се тръби и говори нон стоп, а за вторите тук-там някой казва "проблем е" и с това си остава...

Тандури, няма точно, как да знаеш когато ти ги дават парите, да не зависиш от такива хора, както много нонпрофити фалираха след като или те имаха пари инвестирани, или имаха големи дарители инвестирали в схемите на Мадоф. Дивесрификация е отговора, но и трябва да се внимава и да имаш идея от къде ти идват парите, за да не си загубиш нонпрофит статута в един момент от много искане, че си взел пари с терористичен произход. Пример ми е как Хилари Клинтън върна парите на вдовицата на един бивш бг мафиот преди доста години, разбирайки за "бизнеса" и връзките на дарителката.

И аз не харесах хич My sister's keeper....

# 266

И аз не харесах хич My sister's keeper....

Оооо не в никакъв случай не съм го харесала,то няма какво да му харесаш на филма както и да го погледнеш.Много конфронтиращи теми са събрани накуп и няма как да се развържат за 1.30 мин но ядрото на проблемите си беше рака на момичето и филма неизбежно си имаше своите сърцераздиращи моменти.

# 267
Прочетохте ли сега за Велко Кънев се събират пари за лечението му в Германия.Къде по дяволите е държавата ?

# 268
Анет, мое мнение, никой не задължавам с него, но...
има толкова много хора по света, които имат нужда от помощ, не може за всяка акция,  за която 4уем да даваме пари, особено във финансовата криза, в която сме. Както и някои хора предпо4итат да даряват на едно място, а не на 10 места по $10.

Също зависи кой води кампанията. Има разторпани хора, хора с правилни конакти и знаещи какво и как да правят, за да се даде гласност. Нормално е тези кампании да се събират парите по-бързо.
Имам близка, която  се занимава от 3 години със събиране на пари за Уганда и е си е нон стоп работа. Тя оба4е е нахакана, за нея няма не и ве4е няколко пъти намира дарители с големи възможности.

Отделно доста българи си напатиха от всякакви фалшиви акции. Като се запо4не от краденето на формула, вафли и дрехи дарени на Детските ни домове, та до сериозни суми...

Биз, мое наблюдение, хората най-4есто подкрепят дадена кауза, ако имат 4лен на семейството, приятел, близък засегнат от съответната болест.
Например семейството на мъжа ми подкрепя ресър4 за рак от години, защото трима от 4 баби и дядовци са по4инали от рак.

--
цоне, е как къде е? какво ги интересува, 4е гражданин на държавата има нужда от помощ, нали не са те...да не по4вам пак Laughing... още не ми е добре, откакто разбрах, 4е са отказали пари на Анджи.

ПС.не съм трила, допълних се Wink

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 01:18 от benson10

# 269
Прочетохте ли сега за Велко Кънев се събират пари за лечението му в Германия.Къде по дяволите е държавата ?

Еее... Ето я. От тук, от там, все държавници помагат...
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2569431

"Държавата има фонд за лечение в чужбина..." не е за простосмъртни като Анджи, но когато решат бъркат в джоба.

Общи условия

Активация на акаунт