111 Американски Пилигримки и пилигримчета пият Мейфлауърска бира в Плимут, МА!

• 34 469
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
лени, честито! завиждам пък  Crossing Arms, искам и аз на топло! клер, какво му е на далас, пропуснала съм.

# 541
лени, 4естито! все така да ти харесва и да е за дълго!
Ноли е голяма работа Heart Eyes Пращай бабата насам, плийз.

Клер, spoko мъжа ти какво мисли по въпроса за преместване?
При нас и за двамата е така, мъжа ми търси работа и при първото добро предложение се местим.

# 542
Ние с броенето и цветовете сме много добре,казва ги и на английски и на български.
С буквите на български знае поне 20 букви,на нглийски също знае но пончкога се обърква.
И аз искам да се местя от това пусто Чикаго,искам някъде на топличко и близо до море,ама за сега май ще стоим тук.

# 543
Вече забравих кой какво ме попита, дано да не пропусна нещо, че много ми е избушена главата  Laughing

Агент не беше чак толкова лошо пътешествието, ако човек има 1 седмица за губене и се чуди какво да я прави е идеален вариант. Маршрута, който взехме определено не беше най-добрият, но беше единственият, който що-годе отговаряше на желанията ни и не беше разпродаден за периода, в който можехме да пътуваме. Имахме и доста дни в морето без да спираме никъде, което стана досадно в един момент. След 3-4 ден вече копнеех да приключва и да се прибираме  Joy . Сигурна съм, че в Доминиканската република има много прекрасни местенца, но там, където ние спряхме си беше пълна скръб  Confused - някакво малко селце, просяци навсякъде, буклуци на купчинки по улиците. Това спиране си беше тотално отбиване на номера. Вирджинските острови си струваха, беше много по-цивилизовано, голяма красота, много гледки-хареса ми. И последно спряхме на техния частен остров, където беше ужасно-наблъскаха ни като сардини ан един плаж, издържах точно 1 час и се върнах на кораба. Освен това се разболях, а и имах и други грижи, което несъмнено повлия на настройката ми към преживяването. Мъжа ми е по-доволен от мен, значи не е било чак толкова лошо  Grinning . Има една тема за круизи в подфорума за пътешествията и там чета, че има хора, които тръгват от Бг, за да направят такъв круиз из Карибите. Това не го разбирам и според мен не си струва изобщо да биеш толкова път и да потрошиш една торба с пари.

Стела Даллас е едно безкрайно тъпо място  Rolling Eyes . Несъмнено има и позитиви животът тук- къщите и апартаментите са огромни и на доста сносни цени, като цяло животът е по-евтин и има работа ( вече няма де, защото половината държава се пресели тук  ooooh! ) . Транспорт почти няма, където живея аз няма изобщо. Разстоянията са огромни и безбрежни, ако нямах кола щях да съм по-зле от в затвора. За да отида до магазина, в който пазарувам карам поне половин час по магастралата. Трафикът е един от най-отвратителните поради липсата на транспорт. Няма какво да се прави, просто няма нищо. Най-големите забавления са да отидеш в мола или в Старбкс. Има едно градче, където можеш да ходиш по тротоари и има магазинчета и ние все там ходим, но там можеш да се разходиш за 15-ина минути и вече си го обиколил. За уикенда никъде не може да се отиде, караш с часове и все си в Тексас...или в най-добрия случай в Южна Оклахома, където хептен нищо няма  hahaha . Първия месец-два ми беше интересно, обиколих разни музеи и интересни места, но те бързо се изчерпаха и няма наистина къде да се отиде. Да не говорим за Джизъс и неговата популярност тук, църквите са най-всякакви, коя от коя по-измислени и са буквално, ама буквално на всяка крачка. Аз такова чудо в другите щати не видях.

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 04:31 от Clairette

# 544
Здравейте американски мами, имам едно въпросче. Трябва ли да си изкарам международна книжка за да мога да шофирам в Щатите? И ако да, в България ли трябва да стане това или на място там? Благодаря, чакам отговорите ви  Hug

# 545
Разбрах, Клер! Наистина и аз не бих издържала с дни в морето, но и направо се учудвам, че са ви стоварили на място, което не е туристическо и излъскано, да не ме разберете погрешно, не съм голям фен на туристическите места, обичам да обикалям много, но за нас мизерия не е равно на екзотика, та дори и Карибска да е  Mr. Green
(спомням си колко се потресох от мърсотията в Будапеща, която иначе е приказен град и спорих с едни мацки от NJ че това е соцреализъм и не е никаква екзотика  Mr. Green Mr. Green )

Хайде към СА, а може и при Лени в Маями  Grinning

# 546
Клеър, те крузовете наистина не са за всички, и за мене 3 дни е достатъчно. Ходихме с Дисни, и техните частни острови са от добрите. Крузовете са вариант когато човек няма много време.

Аз съм винаги с око за местене, но го има и момента с "тревата е по-зелена."  Да, може и да е по-зелена е, но понякога се оказва, че е по-зелена защото е астротърф.  За мене беше изненадващо как със сходни работни позиции може да има такива драматични разлики в качеството на здравеопазването между различни щати или в образованието (това са моите две бигиз). Ако се местя някъде, климат е последното  което ще гледам.

# 547
  • Boston, MA
Лени, добре дошла на местна почва!

Абе аз уж все за климат искам да се местя, но като се замисля, важните неща наистина са ми училищата и тротоара, дето вика Агентът. Проблемът с двата малки гардероба сигурно ще се реши с нестандартни места за складиране в по-голям апартамент в квартал с хубаво училище... в Бостънска голяма община  Laughing. Трябва по-често да си мисля за моите приятели, които живеят с две малки момченца в едностаен апартамент в Манахтън щастливо, просто нямат един куп боклуци...

За здравеопазването пък хич не съм се замисляла, но както се оказа, че сме супер разглезени тук...

...  Да, може и да е по-зелена е, но понякога се оказва, че е по-зелена защото е астротърф.  ...

Това ми хареса.  Grinning

# 548
  • София-Варна
Моята дъщеря,преди година,ползва БГ-книжката си за 6мес.и не е имала проблеми,но не зная как е сега има ли промени.
Нека се вкючи някой с по-актуални новини!

# 549
Здравейте американски мами, имам едно въпросче. Трябва ли да си изкарам международна книжка за да мога да шофирам в Щатите? И ако да, в България ли трябва да стане това или на място там? Благодаря, чакам отговорите ви  Hug
В България трябва да си изкараш тази международна книжка.Mисля че 6 месеца може да караш с БГ книжка,поне в илиноис е така,за другите щати не съм сигурна колко е.
Тук  без SSN не можеш да си изкараш us книжка.

# 550
Клерс, кофти така, при нас макар семейството да е супер и нямаме никакъв проблем да живеем близо, всъщност ме4таем за това, никога не е било при4ина. Дано намерите разрешение Hug

Абе евтини са къщите, но пропърти таксите убиват(нашите приятели плащат $1000+ на месец). За това ренталите са по-скъпи от другите места, където сме живяли.

Това ми е проблема с Тексас, огромен, бе Laughing . Искам да отида ей до това уникално място, но е н-броя 4аса каране, само за едната архитектура, Прада и един супер хотел.

Аз искам в Бостън  Heart Eyes Харесва ми Финекс, ама първата ми любов, не я заменям, дори и заради климата.

Уф, смениха у4ителката в Джъмоборито и на Ейдж никак не му е интересно ве4е, нито слуша, нито у4аства в дейностите,а само, за да играе...бая скъп плейграунд...

# 551
Момичета, днес се рових във фейса и се оказа, че имам само няколко от вас.Много ще ми бъде приятно да добавя и останалите, които ги няма.Ако някои има желание да драсне едно ЛС как да го потърся....

edit:3 гости, 4 скрити и никoй не пише, а на мен ми е скучна и умирам от глад...чакам свекито да свуши с вечерята.... Thinking

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 01:18 от mickey_82

# 552
  • USA
Лени, добре дошла на американска земя. Дано все да ти харесва.

Аз съм доволна от ЛА. Липсват ми тротоарите на някои места, но знам къде да ги намеря. Единствено не ми харесва, че е страшно далече от Европа и билетите са много скъпи, че и часовата разлика е голяма.  Бих поживяла и на други места за малко, но тук се чувствам на мястото си.

# 553
Ех Клер, чак ми стана жал за тебе.  Hug
Аз например много харесвам Тексас, но наистина съм в чуденка дали бих искала да живея там  newsm78

Иначе аз обичам Маями не толкова заради климата, а заради прекрасното отворено пространство (високите сгради в НЙ много ме подтискат), латино-културата, приятелите ни тука, лейдбак атмосферата, чистотата навсякъде и изобщо всичко тук е толкова красиво - хора, сгради, коли, къщи, небе, море... ю нейм ит, карам и тейквам ин тази красота, и колата ми не върви, а лети 10 см над пътя.

Агентке, оправи ли се онова сладкото в подписа ти?  Heart Eyes

# 554
Лени, ха добре дошла в тропика, нека винаги звучиш така доволна !!!

Хъх, то верно, че не съм в Маями, ама на мен тук във ФЛ ми липсват високите сгради и планините, прекалено равно и двуизмерно ми е... Природата е уникална и не мога да спра да и се наслаждавам ежедневно, обаче културно- исторически- географски се чувствам като, ха да не казвам къде... инак градчето ни е сравнително спокойно... курортно  Laughing... Може да обмислим ваканция с любимия в НЙ или Аляска  newsm78- ей така, за разнообразие...

Мой Данни, дето скоро стана на 3, разпознава написани числата до 20, но никак не умее да пише и рисува, а буквите не го влекат, нещо... На картата на Европа знае кое е Румъния, България и Италия, но може и да е забравил вече  Laughing...

Общи условия

Активация на акаунт