111 Американски Пилигримки и пилигримчета пият Мейфлауърска бира в Плимут, МА!

• 34 482
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • USA
Биз, и аз имам същите наблюдения за качеството. В някои магазини спрях да влизам, защото и сегашните модели въобще не ми харесват. От Зара имам детски неща подаръци от Европа - много са хубави.

Честит рожден ден на Марти и от мен! Да е много здрав и весел!   bouquet

Честито и на Пети! Да твори още много вкуснотии!   bouquet

Титина, и аз имам приятели, които дойдоха от Канада и много им харесва тук (ЛА). Подозирам, че климатът е основната причина. В Калифорния е пълно с азиатци, много прави впечатление като идват хората от други щати.

# 466
ЧРД на Марти,много здраве за него и семейството му .Честит празник Биз....лети си времето с пълна сила...

# 467
някой има ли да хвърли една  изпитана рецепта за баница със тиква,купила съм в консерва обаче...ако това има значение
мерси

# 468
Честит празник на Биз  bouquet

newsm59 на Пети

Марлела, що така?

Thanksgiving-а тази година ще го караме съвсем камерен състав двамата вкъщи. Планирам 4 дневно мързелуване с книжка на дивана, с малко прекъсване за една сватба в събота. Нито ми се готви, нито ми се яде маратонно, нито ми се излиза някъде, изобщо - пуйкино настроение хич нямам тази година Stop.

# 469
Ауу, Кюбит, не знаех, 4е си имала толкова проблеми с тях.  С право си ги бан-нала Wink

Викс, за баница с тиква от консерва, не знам дали става. Как си ти? Загуби се?

-----
Аз изпекох тиквения пай, така хубаво мирише, все си мисля, 4е няма да го до4акаме до утре.

Аз в Гап, не съм влизала от както сме се преместили. Нямаме на удобно място, пък не е магазин, да си заслужава да карам специално за него.

# 470
Вики, ето ти на Тандури рецептата стъпка по стъпка, ако искаш нещо по фенси.
http://food.anniesartbook.com/search/label/desserts

Аз го правя по-прозаично - мъжът ми бели тиквата и я настъргва,  Mr. Green аз си нарязвам орехите през това време.  Simple Smile
Ръся тиква, захар, орехи, канела върху намазаните с масло кори и завивам по 2 кори. Навивам на руло и слагам в средата на тавата. Следващата завивам около нея и така докато я напълня тавичката. Пека в предварително загряна на 375 градуса фурна.

Бенс, ти американски тиквен пай ли правиш?

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 06:06 от Кюбит

# 471
Зара шият доста неща в България, така че не всичко е буклук. Купувала съм от тях във Франция и съм доволна, за тук не знам не са много популярни.

Да не пропусна Марти, жив и здрав да е. Може майка му да ни зарадва с един фотос, от доста време не сме го виждали.

Тенксгивинг за мен е просто почивен ден, за сега не мога да го възприема като празник, пък и пуйки не ям... та съвсем  Joy
Бе само аз ли ненавиждам тиква в тоя форум  Joy бррр  Sick

# 472
Кюбит много мерси ,точно такова търсех(мерси много и на Тандури)
Исках със истинска тиква (бътърскуош) но забравих да купя а ми се прияде зверски и си имам една консерва та затова по мързеливия начин,сигурна съм че няма да е баш вкуса който търся но ще се залъжа поне.

бенс...тук съм ,мерси че питаш всичко е ОК. Точно днес бях и на доктор,бебката върви много добре Simple Smile. Ако знаеш как ми замириса на тиквен пай само като те прочетох.....мммммм. Simple Smile

ванхорн
...значи си имаш едно гладно зверче  Heart Eyes ,интересно ми е да те чета,пиши по-често ,ако ти е възможно. Hug

# 473
Кюбит, да, американски, ако не ме мързеше можеше и тиква да настържа, ама айде няма да ставам ТопШеф на Остин, я Laughing

Аз дойдох в Америка за първи път, средата на Ноември, то4но преди празниците, които прекарахме със семейството на мъжа ми. Много ми харесва Тенксгивинг, не заради коли4еството храна, но времето със семейството. Сега го оценявам и пове4е, като живеем дале4е и се местим като катунари.

Ли4и си, 4е мъжа ми гледа ма4, нали Laughing

# 474
  • Чикаго / София
Стела, гладни ще сме със сигурност! Simple Smile

Марлела, що така ви се провалиха плановете?

Титина, я кажи нали в Канадско здравеопазването е безплатно,  какво не му е хубавото?  Интересно ми е, не го приемай като заяждане.

Наскоро наши познати отидаха в Канада от Бг. Направо са очаровани! Че им давали и някакви детски за децата разбрах , и жената си стои в къщи и си ги гледа, всичко било много евтино и какви ли още не суперлативи. Аз малко учудена останах, защото от хора които са ходили там от САЩ съм чувала други впечатления, та къде е истината не знам!

Честит Рожден Ден на Марти!  newsm59  ura

Да расте здраво, умно, щастливо и обичано дете!

Биз, честит ви празник!  bouquet

# 475
Забравих да кажа на Титина. Ако можете да си намерите работа там, където сте хич не ви и трябва да се местите в Тексас. Разбирам, че е специфична сферата на работа, но ако имате начин на твое място бих опитала да остана в Колорадо. Опитвах се да се самозаблудя, че тук ми харесва, но вече не мога  Tired .

# 476
Ирка, според мен много е важно кой от къде идва и каква торба с опит има. Наши приятели, които дойдоха тук направо от България, бяха и са очаровани. Ние, идвайки от Германия доста кусури намерихме. Те много ни се чудеха как може да не ни дразни факта, че в даден район интернет доставчика е този и само този и нямаш избор - ми ей на така - дразни, аз все още не го проумявам... Давам този пример, но той е "лек", ако мога да се изразя така.
Но в крайна сметка е важно къде човек се чувства добре не само поради плюсовете, но и въпреки минусите.

Клер, елате ни на гости поне.  spoko

# 477
Ами щяхме да гостуваме на приятели в Индиана с нова къща и жената рожденичка - поводи колкото искаш. Децата им обаче лепнаха вируси и стафилококи, приятелката пък не може да си вземе почивни дни... Днес дружно решихме да отложим. Тъпо ми е заради последния момент, виновни няма разбира се. Мен ако питате бих си полежала у дома и аз, но на половинката толкова рядко му се събират почивни дни, че искаме да излезем от града за повече от един ден.

Точно толкова прозаично правя и аз тиквеника, колкото Кюбит. Без канела или доста малко.  Simple Smile Обаче сигурно ще пропусна, нямам нерви за стъргане на тиквата този път. Аз като в онзи виц за камилчето, което се засмяло на вица на зайчето (в смисъл, че темата вече сте я обсъждали), ма да си кажа - докато ходех в колежа да уча английски правехме парти след всяко ниво. Аз правих и баница и тиквеник, и баклава. Баклавата я гледаха с недоверие, но баницата и тиквеника се харесаха много от интернационалния ми клас. Аз се впечатлих от едни колумбийски ястия, но не помня имената им.

Да ви пожелая и аз весел празник и другата седмица да ви заваря пак здрави и щастливи!  Hug

# 478
Марлела, идете до някой близък парк/резерват нещо от сорта... Пък дори и само за един ден.  Hug Някаква малка екскурзийка.

# 479
benson10 В Хюстън ще отиден когато съпруга ми вземе работа там. За сега нищо няма, няма проекти, съкращават хора в индустрията. Има 2 мега проекта, но хора ще се наемат средата на другата година. Проблем с работата нямаме тук, идваме от Канада, лицензирани сме.

Ирка, ако трябва да опиша здравеопазването в Канада най общо казано социалистически тип. Реално погледнато нямаш достъп до нищо. За специалист чакаш мин 6 месеца, аз чаках доста повече и си грабнах багажа и отидох в Германия. Обяснението беше - всички европейки се оплакват от това. Лекуване от сорта - в Интернет има много информация за проблема и само един въпрос на преглед не ме удовлетворяват.
В САЩ в спешна помощ не можах да си попълня името си и ме грабнаха, в Канада се чака мин 6 часа ( опит на бременна приятелка 6 месец). Тук имам достъп до различни лекари. Дори и до личната си информация имам достъп онлайн. В Канада за да си получа копие от личните изследвания плащах по 5 долара  на страница и подписах декларация, че няма да ги ползвам в съда.

А иначе за Хюстън. Това е града където са хед офисите на компаниите в оил индустрията. Там имаме приятели. А ни харесва и климата. Даже сме си избрали и квартала, където ще вземем къща.

Общи условия

Активация на акаунт