111 Американски Пилигримки и пилигримчета пият Мейфлауърска бира в Плимут, МА!

• 34 482
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Защо толкова ви е страх всички от стъргане на тиква бе хора  Simple Smile....аз в  фууд процесора и всичко се стърга без усилие -единствено само се боря с премахване на кората но това макс 5мин.

За канада точно това гледах по тв преди време,всичко добре но това чакане си е голям проблем.Ако имаш сериозно заболяване   и ти е нужен скенер примерно, ще си чакаш реда и в повечето случаи е месеци,показаха че хора които могат да си го позволят веднага летят на тук. Никъде няма перфектност и това си е!

# 481
  • Чикаго / София
Марлела, кофти за плановете, но пак ще измислите как приятно да изкарате почивните дни. Hug

Кюбит, права си за това кой от къде идва. Ама ние дойдохме от Бг, и тук ми се стори все едно се върнах 2 ери назад! Не ми се обяснява, за да не влизам в спорове. Rolling Eyes  Но аз съм родена и израснала в София, последните години живеех на 2 спирки от НДК.  Но много наши познати които дойдоха тук от провинцията/разбирайте по-малките градчета и селца/ бяха очаровани! Сега да не се засегне някой на провинция, моля! Laughing

И аз това съм чувала за здравеопазването там. Titina, радвам се, че тук ви харесва и дано успеете да намерите хубава работа за съпруга ти.

И аз тиквеника го правя като кюбит. Ако успея с времето ще се опитам да направя един за Коледа!

Приятен почивен ден на всички. Аз отивам дасе трудя! Tired

# 482
Ирка, съвсем правилно си ме разбрала.  Peace

Вики, фуд процесор нямам. Няма къде да го сложа.
Ако не ми настърже някой тиквата - няма тиквеник. Не помня майка ми някога в живота си да е стъргала тиква, това беше задача на баща ми.

# 483
пак сте сравнявали тикви с ябълки  Mr. Green ще се върна...

# 484
Клер, и аз съм анти-тиква  Sick
последните две страници сега ще използвам една любима дума на Джи ме хвърлят в потрес

и пуйка не ям и аз и кранбъри нещо си, изобщо аз празника, ако имах семейство в УСА, бих го харесала само заради семейния му аспект.

# 485
Знаех си, че мога да разчитам на теб по този хранителен въпрос да се потресем заедно  Laughing .

# 486
И аз не обичам тиква/тиквеник етц.
 Днес ми "наредиха" да направя баница с праз за партито.
 Ирка, селянка ли ме нарече???!  Laughing

# 487
.... Опитвах се да се самозаблудя, че тук ми харесва, но вече не мога  Tired .

ох, успокоих се, 4е не съм само аз дето не припада по Тексас(може би защото не беше по желание местенето ни) и уъркшипва Остин Rolling Eyes Но като няма работа другаде, а и предпо4итам тук 1000 пъти пред Уайоминг, Небраска или Дакотите.
-----
На мен ми е държава #3 и мое мнение, е 4е зависи къде и как се отива и до някъде от атитиюд(последното никак не ми помага в момента Wink) 4есто пъти да се преместиш в друга държава е да се върнеш назад (финансово, работа, място на живеене).  Смяната на град или щат може да донесе толкова промени, а какво остава 4ужда държава, където тепърва има дасе свиква с храни, системи, култура, на4ин на живот, намиране на приятели.
От щат до щат и от град до град има голяма разлика, както и хората, с които контактува 4овек, от това много зависи как и колко ще отнеме да се адаптира 4овек.
За да тръгнем вси4ки, озна4ава, 4е нещо не ни е харесало от там от където идваме, ако не беше така, (с малки изклю4ения)никой нямаше да тръгне да търси по-добро. Не казвам, 4е е тук и всеки го е намерил, но пък с глобализацията става все по-лесно Simple Smile

----------
На който 4увства днешния ден като празник с или без пуйка- 4естит Тенксгивинг!

# 488
Аз като с две леви ръце ще си поръчам тиквеник в българския магазин.  

П.С. Ние и двамата работи, аз от вкъщи- т.к. отказах да се местя във Вашингтон, където е офиса на фирмата, а съпруга ми работи за един за един от гигантите в неговата сфера, но им трябваше консултант, за офиса им в Денвер. Ние дойдохме с предварителна работа в САЩ.

Проблема тук като дойдохме например да градим отново кредитна история. Беше голямо търсене докато открием дупка в кредитната система и стигнем легално до кредитната си история в Канада. Проблем, ще е че трябва отново да купуваме къща ( в Канада беше изплатена). Но да сме живи и здрави, в Канада и САЩ системите са аналогични, така че нищо ново под слънцето

# 489
Кюбит, напълно си права като казваш, че зависи кой от къде е дошъл и как гледа на нещата.Аз да ви кажа, че ако не беше мъжът ми сигурно никога нямаше да дойда.Не, че Бг е по-добре от тук, но там оставих всички приятели,семейство.Завърших добро образование и имах поне 2 страхотни предложения за работа още преди 3 години.И както Ирка е казала- и аз идвам от София.Там има работа и не съм се сблъсквала с безработица както в по-малки градчета.Семейството ми, а и аз имахме вече изградени познанства, което е много важно за реализация.И тук,не само в Бг.
Сега тук едвам почнах работа и то не кой знае каква,нищо свързано с това, което учих.Че и парите като ги сравня са по-малко....но какво да се прави- любов....Wink

Edit: Честит празник момичета,аз днес се спасявм от готвене-свекито ще се развихри... Whistling

# 490
И аз идвам от София,от мой си апартамент,кола , много динамичен живот и т..н. но си ми беше супер гот като дойдох тук и все още ми е Mr. Green...наистина всеки явно си има собствена история... Сега като знам че децата ми тук ще имат толкова много шансове в живота съм още по благодарна (еййй това баш по днешната тематика) Laughing

Една приятелка живя дълго време в Johannesburg Африка и сега се прибраха за 5 години в БГ(София) (женена с 2 деца) -тя е супер отчаяна и казва че просто не знае как ще издържи 5 години ,каза че манталитета на българина не е помръднал,останалите неща също са само фасада....това е мнение на човек който не е имал някакъв супер прелестен живот в Африка...

ХАЙДЕ И ОТ МЕН ЧЕСТИТ ПУЙКИН ДЕН Simple Smile

# 491
  • WA, USA
Marlela zapovqdaite pri nas - hem razhodka, hem shte praznuvame. Tolkova hrana sgotvih che ne znam koga shte q izqdem.
Men puk mi haresva tuk, i sam kato hlebarkite - vireq navsqkade.

# 492
Вики, то4но това си говорех с една приятелка скоро, 4е хората, които си ходят 1-2-3-4 пъти в годината, не намират разлика, тъй като никога не са се откъснали изцяло.
За мен беше шок като си отидох миналата година, 5 години не си бях ходила и бях забравила за много неща, и хубави, и лоши.
Преди 12-13 години, когато отидох в Джоханесбург не можех да повярвам, колко е напред държавата, имаше и молове, и кина ,и хубави болници и вси4ко...абе гледах Shocked така първите 6 месеца...тогава в Б-я беше голямата инфлация.

Ех, как ми се ходи там за световното по футбол догодина...

# 493
Вики, то4но това си говорех с една приятелка скоро, 4е хората, които си ходят 1-2-3-4 пъти в годината, не намират разлика, тъй като никога не са се откъснали изцяло.

Тъкмо щях да пиша, че съм съгласна и като се замислих, хората, които си ходят толкова често го правят най-вече, защото в БГ им харесва и не искат да се откъсват изцяло  bowuu. Т.е. малко като кокошката и яйцето, не се знае кое причината, кое следствието.

За първоначалния експирънс мисля, че най-радушно ще се изкажат ония от вас, които са дошли като годеници/съпруги на ам. граждани. Чисто психологически аджъстмънт процеса е много по-лесен и Америка се свързва с 'любимия' - изобщо все хубави работи.

После са спечелилите зелена карта, после тези, които са дошли със семействата си.

И накрая тези, които са дошли сами. Да имигрантстват на 'временен' статут 5-6-8-10 години - при тях процента недоволни е значително по-висок  Wink Аз съм от последната категория, единствените ми хубави спомени от първите години бяха пътуванията до Маями.  Crazy

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 22:19 от Лeни

# 494
Лейдис, честит ви Пуйкин Ден, насладавайте се на почивката.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт