Прическа и форма на косата за рядка и тънка коса.....

• 99 270
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
Нищо те разбрах от поста ти, мила....
Това ти ли си, или са чужди снимки? И ако са твои как така се "спираш " на твоята си прическа newsm78 Thinking
 А, лично аз не намерих абсолютно никаква разлика в снимките. Незнам кое за тебе късо и дълго на мен са ми еднакви всички.....

# 31
  • София
Ами сега ми е порастнала повече и се чудя дали да я скъся като при първата снимка или да я оставя до раменете. То и на мен не ми е ясно много, та нищо чудно, че такова впечатление оставям..... Embarassed
Оставям само три снимки, за да е по-ясно..... Simple Smile

# 32
Здравейте момичета, тъкмо снощи мислех да пускам подобна тема и открих вашата, затова 'нахълтвам'. Имам питане, но мога да дам и съвет, тъй като се 'радвам' на същия тип коса. От многогодишен и различен опит, най-доброто за обем при мен, са лепящите се ролки, защото:
1. Не увреждат косата;
2. Изглаждат по дължина  кичура и правят артистични вълни в краищата ;
3. И разбира се, дават обем в корените.
По отношение на дължината, ако косата е и рядка, освен тънка , дължини под раменете само усложняват проблема, докато по-късата и стъпаловидна прическа 'спасява' положението. Аз винаги търся динамика при прическата , а обикновено 'накълцания' и на една страна срешен и подстриган бретон отива  на почти всяко едно лице.
Продукти  за стилизиране използвам рядко и пестеливо, тъй като косата ми се омазнява и я мия на всеки 2 дена, подновявайки обема  по описания от мен начин. Ползвам шампоан и балсам за обем и понякога впръсквам малко лак върху ролките, преди да ги сваля.
Сега питането: Онзи ден бях на фризьор и понеже имах повод, разреших да ми направят малко скрити 'вафли'  за обем  (обикновено пазя косата си от прекалено изпъване и горене). Но там е работата, че много се харесах и прическата не се развали до следващото миене  , а в същото време изглеждаше младежка и непринудена. Затова моля момичетата с тънки коси, препоръчайте ми  марка и модел преса, от която сте доволни и не ви изгаря косата. Предварително ви благодаря.  bouquet

# 33
От къде си ги купуваш тия лепящи се ролки?

# 34
Има ги в почти всички магазини, аптеки и дрогерии , където се продават продукти за коса.Те са с различни диаметри, пластмасови с фини бодлички, които се залепват за косата. Ако кичурът е много тежък , може да се укрепят със щипка 'щъркел'. По-големите слагам на тила, а най-малките(от тези които аз имам) на бретона и слепоочието, т.е косите, които обрамчват лицето.

# 35
Хващаш кичур, топираш, пръскаш лак и така цялата коса. Има ефект.

# 36
  • София
Аз имам Babyliss с пАра. Не увержда, не гори, парата пречи на пресушаването. Ако съм по-търпелива(но не съм) и държа пресата повече от 5-секунди, вафлите издържат до следващото миене и се получава прилична плътност. Обем на права и тънка коса само с вафли не става кой знае какъв, но изглежда по-плътна, по-повдигната в корените, по-гъста. С малко държене на пресата вафлите почти не личат, а гъстота се постига.

# 37
  • в.преслав
Моята коса е същата.Използвам шампоан за обем,спреят за обем ва Вела(който има и фиксация),малко скрити вафли и леко топиране.Мия си косата през ден.Пресата ми е на Елит,но пак ми върши работа и ми държат вафлите до следващото миене.Иначе косата ми е дълга до раменете,постригана на етажи и с бретон на една страна.Сега я изравних отзад и е като по-дълга черта.Колкото и да искам дълга коса,не мога да я пусна,защото пък тогава ми се губи обема и става много зле.
   Ето една моя снимка с обем:http://img689.imageshack.us/img689/5428/img030w.jpg
  Ще видите,че наистина ми е много тънък косъма,все едно имам два косъма на главата си. Embarassed

# 38
  • на североизток от Рая
  Катрин,много си хубава!Косата ли е най-важното нещо?!И аз съм във вашия отбор,но всекидневните грижи за тънката ми коса са ме калили.Спасение няма,генът си е ген.На снимката косата ти е страхотна.И прическата много ти ходи!
    bouquet   bouquet   bouquet

# 39
Katrin, наистина косата ти не изглежда 'два косъма' , а напълно нормална и в  действителност си много хубава с 'точно тази коса'. Ако ефекта го постигаш с 'вафли' , значи супер! Да разбирам ли , че независимо от марката на пресата , косата не се уврежда от тази манипулация? Защото, преди много години, се навивах с маша и косата ми цъфтеше. А, ако се съсипе косъма в корена, би било доста неприятно. Слагате ли защитни продукти и какви?

# 40
Абе аз попитах, ма като не ми отговаряте ще питам пак Crossing Arms
 Не ви ли се отразяват топирането и вафлите на косата?? В смисъл не почва лида капе? Като се предполага че е тънка и рядка, не става ли по-зле като използвате крещящо нужните средства за обем smile3514

# 41
Имам същия проблем, утре ще ходя да се подсригвам, а още не знам как  ooooh!

Някой може ли да ме посъветва какъв тип прическа е подходящ за лицето ми, качвам снимка:

ПП: Косата ми е доста дълга и изтощена  Cry, аз самата съм и висока около 1.80. Все се чудя за бретон, ама вс ми казват, че няма да ми е добре, вие какво мислите?

Имаш високо чело, и точно един бритон много би ти отивал и пострижка на етажи  Peace

# 42
niama me,ако лицето ти е по-кръгло и бузесто,каре няма да ти отива.Ще ти предложа нещо стандартно-отпред косата да е някъде над/до средата на бюста,а отзад до средата на гърба,без етажи,за да не изглежда по-рядка и раздърпана.Тъмните цветове придават плътност,но ако черното ти е омръзнало,може да пробваш чисто кафяво или с по-светли кичури,ако прещениш,че ще ти отива.За прическата-термозащитната пяна на Нивея в корените и сешоар,пак само там,например?Или вълни с маша/ролки(пръчковидна форма)?
issues,според мен ще ти отива бретон на една стара,челото ти е високо.До лицето по-къси кичури,отзад по-дълга.Иначе,сегашната дължина определено трябва да се намали  Peace

Щом лицето на няма ме, е по бузесто и кръгло, точно прическата каре ще и подхожда- скосена отзад коса и издължена отпред. Даже колкото по дълга се остави отпред ,толкова повече оптически издалжава лицето. Давам за пример Виктория Бекам

# 43
  • София
Абе аз попитах, ма като не ми отговаряте ще питам пак Crossing Arms
 Не ви ли се отразяват топирането и вафлите на косата?? В смисъл не почва лида капе? Като се предполага че е тънка и рядка, не става ли по-зле като използвате крещящо нужните средства за обем smile3514
След топиране е много важно професионалното разресване за да се върне косата в нормално състояние. Не знам как се прави , но съм чувала от професионалист, че след снимки оправят и разресват топираната коса на сниманите.
За вафлите - има професионални продукти против изгаряне. Попитай в салон - там се продават.
Също и подхранване на косата при миене си оказва влияние.

# 44
Бе нещо не ми идват на една линия хем тънка хем с обем и хем здрава коса ама.....
даноо поне щетите не са големи... Confused

Общи условия

Активация на акаунт