32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 142 092
  • 860
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не ми се спори, но се живее в някаква заблуда. Който е решил да кандидатства, ходи на школи и частни учители. Малко е спорен въпроса за изхода.
А и първо предстои кандидатстване след седми клас.

# 436
До колкото разбрах, Фандъкова го е казала това  Crazy, но нямам повече инфо, по какви показатели и т.н.
Иначе по повод подготовката, която дават - приеха ме в СУ без да съм ходила на никакви допълнителни уроци, курсове и т.н., след завършено 32-ро у-ще. И за протокола - завърших си  Mr. Green.
Е, не знам дали сега е все още толкова добра подготовката, все пак това е било доста годинки  Crazy, но и наполовина да е толкова добро, пак си заслужава.Аз поне не намерих по-добра алтернатива.

# 437
  • В Голямото село
Аз обаче не съм сигурна дали подготовката в началните класове е толкова решаваща за "изходните" резултати. Любовта към учението зависи на първо място от семейството и средата, а после и от учителите. Ако говорим за седми клас и нагоре, ок - там е важно в кое училище си. Обаче за първи, втори, трети клас?! А и в обикновените квартални училища има прекрасни учители, от които можеш да научиш много. Тук все пак става въпрос за първолаци, а не за кандидатгимназисти или кандидатстуденти - за тях има достатъчно профилирани и елитни гимназии.

# 438
С две ръце препоръчвам Силвия Русева за начален учител в 32-ро. За съжаление дъщеря ми нямаше късмета да е в нейния клас, но имам наблюдения върху работата и и отзиви от родителите на учениците и. Учител и педагог с призвание. Работи с такава любов и всеотдайност с децата, успява да ги мотива да учат с желание и за 4 години направи учениците си един сплотен колектив.

# 439
Ще ме извините, ако се повтарям, но бих искала да задам следните въпроси по отношение на 32-ро и 18-то. Аз съм подала документи и на 2-те места, но за 32-ро са ни малки шансовете.

По отношение на 32-ро ме интересува, кога може да се определи избор на учител и въобще имаш ли такъв в това конкретно училище. От разговори с две колежки, чиито деца учат там, децата ги разпределят в паралелките по критерии на училището и какъвто късмет имаш. Едната колежка е изключително доволна от обучението, което е доста сериозно, а другата счита, че детето и научава всичко в частната занималня.

За 18-то ме интересува какви са мненията за паралелките по френски и немски и по колко паралелки по тези езици има в първи клас. Също така, бих искала да разбера, кои са учителките, които ще поемат първи клас там и въобще ясно ли е това на този етап, защото за мен това е определящо, а не тоалетните (все пак не мога да не кажа, че съм възхитена от базата, но предполагам, че от държавно училище не може да се очакват чудеса. Също така, когато разглеждах училищата си направих експеримент и на всякъде се опитах да вляза ей така без да питам никой, за да видя дали някой ще ме спре и доколко охраната си върши работата. В 32-ро има пропускателен режим на входа, което ми хареса, но в 18-то си се разходих абсолютно необезпокоявана от никой. В този контекст ме интересува децата в 18-то в немските и френските паралелки на кой етаж са, отделени ли са по някакъв начин от големите и как се гарантира тяхната безопасност. Това, което видях е, че се хранят някъде в мазето, което също не ме очарова.

# 440
Пропусквателният режим в 32 е нещо, което всеки ден ми спира сърцето от ужас.Два пъти ми се налага да вадя деца изпод краката на съучениците им, докато чакат да влязат и се скупчват пред вратата. Има всички предпоставки децата да се изпотъпчат и то с помоща на дамите, изпълняващи функциите на портиер И охрана на входа, от който влизат децата до 4 клас.
От другият вход всеки може да влезе безпроблемно.

С изключение на децата на училищния персонал и тези с връзки, на другите /поне преди 4 години/ не се предоставя опцията да си изберат учител за детето.

Храната в стола беше доста гадничка.
В лафката се продават обичайните боклуци.
Дъщеря ми ползва тоалетните в училище само в изключително краен случай, казва, че я е гнус.
От друга страна имат електронни дъски в някои класни стаи.

Имайте предвид, че чуждите критерии за качеството на обучение на децата са доста различни, та в тази връзка за един учител можете да чуете различни отзиви, често противоположни.
Но в общи линии си трябва голяма помощ от родители, занимални и т.н., поне докато детето се научи да си организира само времето за самоподготавка след училище.

Ако сега трябваше да избирам училище за моето дете, нямаше да е нито едно от обсъжданите в тази тема, въпреки че това са кварталните ни училища.

# 441
  • София
По отношение на 32-ро ме интересува, кога може да се определи избор на учител и въобще имаш ли такъв в това конкретно училище. От разговори с две колежки, чиито деца учат там, децата ги разпределят в паралелките по критерии на училището и какъвто късмет имаш. Едната колежка е изключително доволна от обучението, което е доста сериозно, а другата счита, че детето и научава всичко в частната занималня.

С изключение на децата на училищния персонал и тези с връзки, на другите /поне преди 4 години/ не се предоставя опцията да си изберат учител за детето.

До известна степен и миналата година беше така. Все пак моя позната беше проучила добре въпроса с учителите поемащи първи клас и още при подаването на молбата за кандидатстване беше написала името на госпожата, при която иска да е детето и. "Любезните" служителки и се бяха скарали защо го е направила, но тя ги е отсвирила. И така, детето и в крайна сметка отиде в класа на проучената учителка.

# 442
  • София
Dany Yo, можеш ли да попиташ коя /къде е занималнята (частна) в близост до 32 СОУ, от която е доволна твоята колежка и горе - долу какви са условията, според нея, т.е с какво и как занимават децата и колко струва?

# 443
Точно до 32-ро частна занималня е на ЛОГО 3 - много са доволни родители от нея за нас обаче е малко скъпо  Sad
http://logo-3.com/study

# 444
  • софия
Да попитам за 18 СОУ. Това събеседване в каква насока е? Зависи ли от него приема?
Коя частна занималня е в близост?

# 445
  • София
За събеседването в 18 СОУ миналата година присъстващите споделиха, че е било пълна пародия (имаше мнения точно в тази тема в началото но юни 2011г.). За тази година аз бях много изненадана, че присъствието на детето на събеседването било по желание на родителя (потвърдиха ми го при подаването на документите). Чудя се дали ще избират деца или родители на това "събеседване" #Crazy

# 446
  • София
Пинко, мерси много!

# 447
Zdraveite
Ne znam dali e aktyalna oshte temata, no iskah da popitam neshto ; za parvolacite v 18 to ima li stol? Kak se spraviate s tozi vapros, kade se hraniat, ako niama koi da gi vzima.......

# 448
и в 18-то и 32-ро има стол и ги обслужва една фирма. Учителите водят децата в стола по график, за да няма блъсканица.
Вече има разлепени резултатите от външното оценяване на 4 клас. Ако за някой това е критерий при избор на училище може да ги види.

# 449
Целодневно ли ще е обучението за 1 клас в 32ро тази година?

Общи условия

Активация на акаунт