32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 142 100
  • 860
  •   1
Отговори
# 495
Формулата в държавните училища зависи единствено и само от директора. Сменят ли го - има два варианта: по-добре или по-зле (изключвам варианта запазване на положението, защото всеки нов идва със своите амбиции, възможности и контакти ...), така че всичко е и до късмет - да приемат децата ни в училище, коет според нашите критерии е най-доброто и то да се запази така, докато детете ни е там...

# 496
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
ок, сравняваме частни държавни училища на база на матури

по-обективно е обаче да сравняваме на база успехи от олимпиади по математика, български, физика, химия и т.н., там всяко дете е на чужд терен, не в собственото училище, има квестори напълно непознати с други специалности, различни от предмета на олимпиадата, събират се деца от всички училища - и държавни, и частни; тогава вече всеки може да си направи ясна преценка

# 497
  • София
Момичета, въпреки, че се изместваме от темата, коментирайки частните училища, ще споделя мнението ми на голямата ми дъщеря - завършваща университет в момента, която при големите ми колебания къде да учи сестра й, беше категорична, че децата от частните училища, които са й колеги, знаят много, ерудирани са и възпитани, но са ощетени от към справяне в различни натоварени ситуации, комуникация и др., т.е тя като един голям вече човек беше категорично против. Личното ми мнение, че 18 и 32 СОУ са един много добър вариант, съчетаващ добра среда от съученици, мотивирани и подготвени преподаватели, транспортна достъпност. 32 СОУ не ме интересува, предвид на факта, че не съм фенка на изучаването на иврит без да е ясно дали някога ще ни потрябва(най-вероятно - не).

# 498
etti, имаш предвид, че не те интересува 134, нали, а не 32-ро?

# 499
etti, в 32ро учат руски и английски.

# 500
  • София
Извинете ме за неточността - имам предвид, че 134 СОУ не ме интересува и никога не ме е интересувало.

# 501
Dany Yo, можеш ли да попиташ коя /къде е занималнята (частна) в близост до 32 СОУ, от която е доволна твоята колежка и горе - долу какви са условията, според нея, т.е с какво и как занимават децата и колко струва?

Детето първо е било в занималня Смарти в Банишора - 300 лева, но на майката и е било далече. Сега ходи при една учителка от училището с още едно дете и ги занимават за същите пари. Името на учителката не ми казаха по разбираеми съображения.

# 502
Здравейте! Знае ли някой дали са излезли списъците в 134-то, че не мога да влезна в сайта? И още един въпрос знае ли се кога ще бъде събеседването или каквото ще бъде в 18-то?

# 503
  • София
Здравейте! Знае ли някой дали са излезли списъците в 134-то, че не мога да влезна в сайта?

http://www.hebrewschool-bg.org/news.php?n=316&v=1&PHPSES … 9327d7d6509d5d5eb

Ето списъка на приетите в 134-то. Стискам палци да са приети дечицата, които кандидатстваха!

# 504
Ние не сме от приетите в 134 -то и съм много щастлива   Grinning .Това е училището,което ми беше като резервен вариант.Все пак има ли приети форумски деца?

# 505
И ние не сме приети. Баткото много се зарадва, защото щял да остане в кварталното училище при приятелите си. Grinning

# 506
vas, събеседването в 18-то е на 1 юни, но тези дни ще излязат списъци кое дете в колко часа ще отиде

# 507
  • софия
Мина събеседването ни в 32- запознаване на родителите с училището и уч. план, бяхме в една зала. Сега чакаме вече класирането.

# 508
И ние днес минахме на събеседване в 32 СОУ. Подали сме заявление и за 22 СОУ, но фаворит ми е 32 СОУ и се надявам малкият добре да се е представил.

# 509
  • София
tsveti_77 iniici бихте ли споделили как протече събеседването?
Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт