Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 53-та тема

• 115 289
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Искам да попитам за рецепта за картофени кюфтета, аз моите все ги правя и те се пръскат? дайте савет моля, мерси много  bouquet
Сваряваш картофите с обелките.
Обелваш,смачкваш ги и добавяш наситно нарязан лук,1-2 яйца,чубрица ,сол,млян черен пипер,по желание сирене.Объркваш хубаво сместта.
Оформяш кюфтета,които овалваш в брашно,потапяш в рабито яйце(така не поемат мазнина) и слагаш в силно сгорещено олио в тигана.Като порозовее от едната страна,обръщаш без да набождаш да порозовее и от другата страна.
След изваждането слагаш върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

Ето така трябва да изглеждат

п.п. Снимката не е моя,а взета от нета само за да илюстрирам как да изглеждат кюфтетата.Да не ме биете Laughing
Взета е от тук
http://images.google.bg/imgres?imgurl=https://cdn.bg-mamma.com/2 … art%3D20%26um%3D1

# 391
 О,Мастерче!Моята майка прави картофени кюфтета по същия начин,само че прибавя и ситно нарязан лук към сместа.
 Както и ги пържи в казанче с много олио,все едно във фритюрник и ги прави на топки,като понички....
 Всъщност,вкъщи ги начираме картофени понички. Simple Smile

# 392
О,Мастерче!Моята майка прави картофени кюфтета по същия начин,само че прибавя и ситно нарязан лук към сместа.
 Както и ги пържи в казанче с много олио,все едно във фритюрник и ги прави на топки,като понички....
Ми и аз съм писала ,че слагам лук  hahaha hahaha hahaha
 Hug Hug Hug Hug Hug
Пак виждам...е еднакви неща май сме израснали Hug

# 393
otiwam da podgrqwam tiganite, az po skoro wse prawq panirano kartofeno pure, wmesto hubawi kartofeni ku6teta
mersi mnogo, i sorry za ezika

# 394
Ми и аз съм писала ,че слагам лук  hahaha hahaha hahaha

doh #Silly
     Ми....какво да кажа..... Embarassed
     Извинявай,Мастерче! Hug  Laughing

# 395
  • Някъде на път....
TheNMaster, страхотни кюфтета! Радвам се да те видя отново!  Hug

# 396
Еси, Пепика, както винаги оригинални и вкусни.
Венета, чуден сладкиш.
Роца, тази супичка изглежда интересна, вкусна ли е? Аз много обичам крем супи, но наскоро правих крем супа от брюкселско зеле, но нещо не останах очарована. Сега като се  прибера ще пробвам доматената супа на Луис, но ако може и рецептичката на тази.
А някой дали ще може да ми даде рецепта на сиреновата супа? Сестра ми иска да сготви за малката. Аз още няколко дена и се прибирам отново у нас и се развихрям да правя нови кулинарни експерименти.
Хляба италианския на Лабрекц ще е първи в списъка, мерси за рецептичката  Hug
Лек и плодотворен ден на всички

# 397
otiwam da podgrqwam tiganite, az po skoro wse prawq panirano kartofeno pure, wmesto hubawi kartofeni ku6teta
mersi mnogo, i sorry za ezika

azals, пробвай по-нататък и рецептата на  Petiа картофени кюфтета на фурна, също е лесна и сполучлива.

# 398
А някой дали ще може да ми даде рецепта на сиреновата супа? Сестра ми иска да сготви за малката.

tracy_t, ето един вариант на сиренява супа.  bouquet

# 399
Една много бърза и лесна разядка от турската тена на Редсея

Махамара 

Пепика,чудесни предложения  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 10:42 от nordina

# 400
TheNMaster, страхотни кюфтета! Радвам се да те видя отново!  Hug
Hug Hug Hug Hug
Ама аз съм си тук(в Готварския)...Само дето не съм писала никога във вашата тема,защото нямам фотоапарат и не мога да участвам в красотите дето ги създавате...Иначе ви чета редовно  Laughing  Hug Hug Hug Hug Hug

# 401
Страхотни ястия!А аз сега съм на диета....не сте честни!  Sad

# 402
ето малко снимки от вчерашният рожден ден  Peace
това е тортата в градината.
  това е в къщи
и вече със запалени свещички!

# 403

ice , да ти е жива и здрава красивата принцеса!

# 404
Страхотни ястия!А аз сега съм на диета....не сте честни!  Sad
     Що не сме?
     Ако показваме снимките в "диети и отслабване",тогава разбирам!
     ЧЕСТНИ СМЕ!  Crossing Arms 
     Hug  Peace

Само дето не съм писала никога във вашата тема,защото нямам фотоапарат
   Поръчай го на Дядо Коледа! Wink  Hug

Общи условия

Активация на акаунт