За "селските" имена и още нещо

• 149 122
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Провинция
Цитат
Грациела Височкова Слабинкова
Е т`ва последното направо.... ooooh!...Вярно ли има такваз жена....или се базикаш...Щото баща и трябва да се казва Височко.... newsm78....по моите изчисления,пък и какъв мъж си е намерила,че да и подхожда на името...направо със свещ го е търсила вярвам... Laughing...И сега ,ако кажеш,че е и грациозна и висока и слаба...направо....ама хич няма да повярвам,хич! Naughty Laughing
Не се бъзикам за името на жената! Николай се казва мъжът и а фамилията му е традиционна Колев. И наистина е висока и слаба даже и след 10 години. Mr. Green Мога да ти постна профила и от един друг сайт.
И за други познати се сещам с по рядко срещани имена: майката Господинка, синът и Лозко а снахата Грозделина.

Тази майка Господинка ми напомни за един мой комшия...Мъж на около 40 се казва Господин Госпосдинов Господинов....Явно целия им род се Господин-човци са ....

# 1 096
  • забравих си мисълта...
Баща ми имаше приятел, който се казваше Господин. Като бил войник, било е някъде 1945-1946 година, взводният го попитал как се казва и той естествено отговорил - Господин Иванов. Взводния на свой ред пак го попитал как се казва, а не дали е господин или не, а той отново отговорил - Господин Иванов (то тогава нали всички се превърнали в другари). Така че си отнесъл един зад врата от взводния, докато се разберат, че това е името му. Аз все се чудех, този взводен как не е прочел списъка с имената на войниците си или това  е просто измислица, но баща ми и неговия приятел все разказваха този случай и се смееха.

# 1 097
Аз имах състудентка на име Череша, чийто брат се казва Господин.

Майка ми и баща ми, когато са работели заедно са имали колега на име Вълчо и е бил от село Мечка. Всички задължително го наричали Вълчо от село Мечка  Joy.

А баща ми е имал колежка Кенефка  smile3550.

# 1 098
Нали по- напред се пишеше, че трябва да има хармония между име, бащино и фамилия. Намирам, че това е постигнато в случая с Грациела Височкова Слабинкова. Какво не му одобрявате?

# 1 099
Имам въпросче : синовете ми се казват Рад и Нено.Имената им са избирани с цел да са лесни за произнасяне навред по света и да са БЪЛГАРСКИ (от български именник са взети).Моля споделете дали са "селски" или не според най-последния писък на модата, предварително благодаря  bowuu
Моите наблюдения показват, че чужденците много харесват имената им, запомнят ги лесно и дори един французин си беше харесал Нено (той го произнасяше НенО) за третото си детенце.Но се оказва, че българите имат проблем с тях, запомнят ги трудно, бъркат ги и непрекъснато ме питат как са им целите имена (щот нали трябва да има разни финтифлюжки от сорта на Радослав, Роуилко, Радимир и прочеее).Често ме питат и дали това са български имена.Най-много се ядосвам, че тези въпроси ми ги задават хора, чийто дечица се казват Симона, Алекс, Крис (ей не съм се сетила да я питам как му е цялото! може да е Кристофърчо).
Като дете познавах една Силвия, кръстена на баба си Стоянка.Бабата не можеше да го произнесе и викаше след нея "Сивлеее, Сивле ела да вечеряш!"

# 1 100
Георгица е популярно име сред власите. Моята баба е Георгина и малко съжалявам, че не са ме кръстили точно така. Намирам го красиво.
Георгина е много разпространено име в нашия край. Но всички, които го носят са над 60г. Масово внучките им са Гергани и Габриели. На мен лично Георгина много повече ми харесва.
Други характерни имена са: Джена, Геркиня, Санта, Морфа, Райка, Дойка, Ангела, Марула.
От мъжките - Кирязо, Янаки,Стамат, Купен, Продан.

# 1 101
Никога не съм чувала за Рад, но вероятно от него произлиза женското Рада/Радка. Харесва ми как звучи Рад. Нено съм чувала, то ми е някак архаично, като за възрастен мъж ми приляга. Е, произнесено НенО звучи съвсем друго и дори е интересно, звучи модерно.
След като не живееш в България и вероятно и децата ти няма да живеят тук, какво значение има дали се харесва тук. Звучи нормално, това е достатъчно.

# 1 102
  • гр. Шумен
Нали по- напред се пишеше, че трябва да има хармония между име, бащино и фамилия. Намирам, че това е постигнато в случая с Грациела Височкова Слабинкова. Какво не му одобрявате?
А ако въпросната персона е нисичка и пълничка, хармонията отива по дяволите.
Това в рамките на майтапа! Laughing

# 1 103
Абе името й ще е хармонично, пък сега и на нея да подхожда.... как да го предвидят  Simple Smile

# 1 104
  • Провинция
Първият батко ,в който се влюбих се казва Нино...Доста странно ми беше-мислех,че ме бодалка нещо,но уви-Нино си се казва....

# 1 105
Прадядо ми се е казвал Нино.На мен си ми харесва.
Ако се загледаме в имената на пра-пра родителите - повечето са прости, кратки, звучат земно и обикновенно. После при поколението на бабите идва една кичозна мода с умалителните - Марийка, Даринка, Ненко,Димитринко и т.н. които не ми звучат добре.По наше време навлизат чуждите имена от по-близък периметър -Владимир, Александър,Олга.А сега вече е пъла мистерия кое от къде и как, тия сериали объркаха работата!

# 1 106
Вкрая на '80те се запознах с момиченце казвощо се Запренка,та сега тя трябва да е 26-27 годишна жена.И преди и сега ми е направо "селско"това име.

# 1 107
Моето име също е старо. За някой може и селско да е. Но не се притеснявам, защото съм кръстена на баба си, която много обичах, така че слабо ме вълнува дали някой не го харесва.
Относно новите имена с американско звучене  Mr. Green- лично на мен не ми допадат. Но и не мога да обвиня някой, че е кръстил детето си с модерно име, всеки сам си решава.

samuraika имах гадже, което се казваше Нено (голям сладур) Flutter Винаги много съм му се радвала на името.

# 1 108
аман от селски граждани понякога се чудя някой като си пишат децата  с американски имена каква фамилия ще имат напр. МАЙК какво бащино име ще даде какво лошо са имената ИВАН , ГЕОРГИ, НИКОЛАЙ, има и модерни имена но поне да звучат добре  моята дъщеря се каза АНИТА 

# 1 109
  • Пловдив
Като студентка преподавах за 1месец математика на 9клас. Та казвам аз ....за домашна работа 5звезда така се обозначават задачите с повишена трудност в учебника. Става едно момиче изправя се и казва .....да какво има какво съм направила. Оказва се че тя се казвала Звезда. Чула недочула думата звезда и станала .

Общи условия

Активация на акаунт