За "селските" имена и още нещо

• 149 255
  • 1 904
  •   1
Отговори
# 1 335
  • Варна
Ама защо името Росен тук се спрегна като "селско"?...
Или въпроса е в това, че всеки има различна представа за това кое име е "селско" и кое не...
или може би наистина го асоциират с някой кофти човек ли...
На мен не ми звучи селско...

# 1 336
Цитат
Трябва ли тогава да смятаме Есмералдите и Касандрите сред малцинствата за нормално наименование на момиченцата след пускането на едноименните сериали Smile

Преди няколко години ,ходих с приятелката ми в детската градина да вземем детето и,на стената илмаше списък с иментата на децата от групата.Всичките не си ги спомням ,но някои от тях Деивид,Ким,Ричард,Нелина,Ивана,Лаура,Теодор,Здравко и Стоян.Е все пак има три деца с български имена,казах аз.А приятелката ми отговори да,Теодор е нашия Теди,а Здравко и Стоян са от малцинствата ConfusedАз съм останала с впечетлението че малцинставата си кръщават децата с Бг имена Confused

Росен е много хубаво име. 

# 1 337
Според мен децата ВИНАГИ ще се подиграват едно на друго за нещо,ако не е за дрехи,ще е за телефон или за местоработата на родителите или за това кой какво яде,или колко пари му дават,или как му е името.....
Общо взето са едни малки изродчета......  Mr. Green

# 1 338
  • гр. Шумен
Касандра и Изаура биха могли да бъдат красиви имена, ако не се даваха винаги за пример в такъв тип разговори. Касандра е много близко до Сандра, ОК, може тук Сандрите да не са особено много, но това е едно съвсем нормално име. Изаура също. Но има много съвсем нормални и възприети тук имена, които са героини от сериал, значи ли че не бива да кръщаваме децата си Валентина, примерно, защото имало такава героиня от сериал?
Изаура наистина го свързвам САМО с героиня от сериал (за латиноамериканците може и да не е баш така), ама Касандра не беше ли древна пророчица, дъщеря на Приам, която предсказала, че "Троя ке падне" Laughing (мътните го взели, отдавна не съм препрочитала "Илиада").

# 1 339
  • Пловдив
Точно така си е. Но това не пречи името да е популяризирано със сериала Wink Както и Есмералда - колко хора знаят, че е героина на Юго? Simple Smile Изаура аз също единствено в сериала съм го чувала.

# 1 340
Росен ми харесва, не съм срещала дете с такова име, сигурно от 20 години...
Аз имам приятел с това име, но и той е над 20, даже над 30  Laughing

Дедко? А? Ама кога пазнуват Росеновците и Росиците?
Сега се сетих , че май няма такъв светец

# 1 341
  • София
На Цветница празнуват   bouquet

# 1 342
  • Далечният изток
На Цветница сигурно.

Тристана ме изпревари.

# 1 343
  • Пловдив
Има цвете(билка) росен:
http://margaritta.dir.bg/2uni/01rosen.htm
А Росиците празнували, защото росата била по цветята Simple Smile

# 1 344
  • Winterfell
Росен ми харесва, не съм срещала дете с такова име, сигурно от 20 години...
Аз имам приятел с това име, но и той е над 20, даже над 30  Laughing

Дедко? А? Ама кога пазнуват Росеновците и Росиците?
Сега се сетих , че май няма такъв светец
на Цветница(росна неделя)
И аз съм на мнение,че децата винаги ще се подиграват.

# 1 345
Добре, де, защо да се подиграват?!
В смисъл - ако няма някой, който да ги научи или да им каже, че едно име е грозно/селско, то няма как да бъде такова в техните очи.
Друг е въпросът, когато името звучи смешно или забавно в очите на едно дете. Но това е много по-различно от обиждане и нелепи подигравки и може да се случи с всяко едно име...
Така е и с възрастните.
Ако ти сам не си мислиш, че Грудка е селско, грозно, а го приемаш, както човека насреща ти, няма как друг да ти втълпи това.
(Пенка от село Плашитрътково си е глупава и проста жена, заради постъпките си, примерно, а не, защото са я кръстили Пенка и т.н.)

# 1 346
  • Winterfell
Добре, де, защо да се подиграват?!
В смисъл - ако няма някой, който да ги научи или да им каже, че едно име е грозно/селско, то няма как да бъде такова в техните очи.
Друг е въпросът, когато името звучи смешно или забавно в очите на едно дете. Но това е много по-различно от обиждане и нелепи подигравки и може да се случи с всяко едно име...
Така е и с възрастните.
Ако ти сам не си мислиш, че Грудка е селско, грозно, а го приемаш, както човека насреща ти, няма как друг да ти втълпи това.
(Пенка от село Плашитрътково си е глупава и проста жена, заради постъпките си, примерно, а не, защото са я кръстили Пенка и т.н.)
именно Peace
хора всякакви(родители всякакви)За някои Давид(ко) е ''селско'',затова Дейвид Sickчестно

# 1 347
И коя е тая билка , простете невежите.......
Т. е. какво представлява?

# 1 348
В тая тема всеки твърди, че името му, и тия на децата му не са селски. Също твърди, че имената на всички останали са селски.
Аз пък на 50+ видях, че имам имен ден, и той минал наскоро. Така че, след близо година ще ви почерпя ... виртуално.

# 1 349
Според мен децата ВИНАГИ ще се подиграват едно на друго за нещо,ако не е за дрехи,ще е за телефон или за местоработата на родителите или за това кой какво яде,или колко пари му дават,или как му е името.....
Общо взето са едни малки изродчета......  Mr. Green
Ха-ха,точно така!Малки пиявици,които ежедневно ни изсмукват силиците Laughing

Общи условия

Активация на акаунт