Топла есен пак дойде, а ти расти расти мъничко дете!

• 31 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Алекс казва само "мама", "тата" и "тля тля". Всичко останало е "аааа" и "ъъъъ".
"аааа" = "дай"
"ъъъъ" = "заповядай"

# 391
AnMary ... :а на колко мес. започна със сричките?

# 392
  • София,
Ваня не се притеснявай щом все пак издава звуци всичко е наред. Моята си е що годе доносена, само дето е хипотроф, и почна да бърбори чак на десет месеца, имате време още, споко Peace

Хелче   Hug бързо да се оправяте, кофти че може и при вас да се стигне до флексотида Embarassed, обади се и на хомеопатката и я води и при нея ако можеш. Peace

Аз да ви разкажа или по точно да ВИ се жалвам за днешното ни ходене на ясла.  Embarassed Съответно Вероника стана точно в 7 часа - сам сама и без никой да я буди Mr. Green, даже нямаше търпение. Оправихме се и отидохме там и какво мислите стана  - Старшата сестра ни ВЪРНА #Cussing out бясна съм #Cussing out, но тя жената не е виновна. Оказа се, че ни липсва едно чревно изследване за някакви си бактерии за дизинтерия и Еш. коли newsm78. Някъде се изгуби нишката, но къде никой не знае, та съм силно казано бясна - иде ми да ги гръмна и личната, и лаборатнката в предишната лаборатория, и директорката на ДГ. Личната забравила да ми каже, че се пуска и такова нещо, и ми вика днес ама аз нали ВИ написах отзад на направлението какво точно да ВИ пуснат, да ама нищо не беше написала, тъпата лаборантка пък незнаела, но мислела че са тези изследванията. Директорката пък и тя - овца нищо неразбира - ме накара да правя кръв и урина повторно, а се оказа, че те важели един месец, за разлика обаче от чревните -- от които едното изобщо го нямаме, лошото е че когато ходих миналата седмица немижах да се видя със ст. сестра та да ги погледне жената изследванията, много ме е яд. ТА така с нашите неволи, днес пуснах и това изследване и дано да стане, че иначе изтичат другите чревни и ще го закъсам тотално - защото ще трябва и тях да правя наново Sick абе думи нямам просто и всичко си платих като поп, щото направления нямало за тях, ще се побъркам. ДА не ВИ казвам Вероника колко беше разочарована - тя се гласеше да влиза вътре, а аз си я прибрах обратно  Crossing Arms
Имам чувството, че нарочно го правят това само и само да не я вземат в яслата, нарочили са си да ни вземат мястото явно и това е, всячески се опитват да ме накарат да се откажа #Crazy, даже ме питаха онзи ден "КАк съм мислила да ми гледат това проблемно и болнаво дете, което било и с ТЕЛК в яслата #Crazy, ако ми направят още веднъж някой номер и ще им закарам някоя телевизия, да видят те, как ще ми игнорират детето. Naughty

# 393
  • София
Мале Дани, милата Вероничка, как са я разочаровали. А кога ще станат новите изследвания? Направо си им вдигни един скандал следващия път... Ама много ме е яд, защо всичко трябва да става със скандали и телевизии... А иначе тя си е добре, нали?
Тя и Лора днес пък е в много добро настроение, като се беше заиграла следобяда с един мечо, разнася го, води го на работа, после го храни, изпишква. Идва по едно време и ми вика да й дам хартийка, че да избършела мечо дето бил акал  Joy много беше смешна.
А пък аз точно това реших след днес, след Нова година направо отиваме при хомеопатката. А иначе ни смени Сингулера от този на хапчетата.

Ваня, не се притеснявай толкова, щом все пак издава звуци... а и аз си мисля че е рано още, ти недей да сравняваш с други деца. Аз въобще не помня кога с апочнали да правят срички, може би чак към годинката някакви смислени, т.е. да влагат смисъл в тях а не просто да викат.

# 394
  • София
Ваня не помня кога Алекс започна да казва срички, но беше късно. В "тата" влага смисъл (някакъв). В "тля тля" също (тля тля е котаракът).
Разбрах, че в руският език има "тля" и означава вредител по розите. Котаракът в "вредител" Simple Smile И кучетата са "тля тля".
"Мама" скоро не съм го чула да казва.

Дани, големи перипетии в яслата. Предполагам, че и педиатърката и лаборантката са наясно какви са изследванията за постъпване в ясла.
И странно, аз никога не съм имала проблем в Рамус. Само веднъж машината им нещо се била скапала и кръвната картина на Дияна беше излезнала без някои от стойностите. Но беше март, сняг, бях с Алекс и бързах, изобщо не обърнах внимание.
А и тази кръвна картина я пуснах, защото Дияна беше болна, а не се знаеше от какво. И на листче сама бях написала какво да изследват, и се оказа, че съм писала две еднакви неща, но с различно име  hahaha Нали не съм лекар Simple Smile

Моя разбойник днес е в стихията си. Бяхме забравили Харитон в кухнята. Чух го, че врещи и се опитва да си отвори. Е, отворил си. И Алекс налазил кухнята. Беше успял да преподреди шкафа с препаратите. Май ще се наложи да сложа ключалка.
След това и в банята влезе и облизвал шампоана си. Толкова беше разочарован, че изтръгнах Бюбхена от ръцете му. Но поне устата му миришеше хубаво  Joy

# 395
Най накрая ПРИВЕТ и от мен !!! Hug

Бързам с добрите новини - преди 3 дена си прибрахме Ева у дома Simple Smile Simple Smile Simple Smile,май я бяха поразболяли в дома та се наложи 7 дневен престой в болница,но  сега сме си добре,само едни пусти сополи ни мъчат ....пу пу .Извикаха ме в болницата да си се гледаме,няма да  задълбочавам ама такова притеснение беше първите 2 дена докато се поопознаем,а аз като от паднала от Марс - гледам и  нито едно адекватно действие !!!Посвикнахме вече,ама като съм се вторачила в милата душичка - половината лекари на визитацията все ме питаха това бебе с хидроцефалната главичка какво ще го правим -много голяма била,много сплескана от това лежане толкова време в кувиоз- на всеки върви и обяснявай и показвай изследванията от скенера,че на този момент там са наред нещата  Praynig Praynig Praynig Ама все си повтарям каквото е рекъл Господ !!!
Анжела искат да я изписват от Първа градска тази седмица ! При нея както бях писала не дават някакви определени прогнози,а и е твърде рано за такива! Мили борбени момиченца !!!
Мили майки имайте много вяра и много търпение , чудеса се слу4ват и се моля по- скоро да гушкате у дома така до болка чаканите дечица...Комикс,Кики Рики,Девил  Hug Hug Hug Господ да е с вашите дечица !!! Sorry ако съм попуснала някого !
На всички прекрасни хора ,който срещнах тук Благодаря за милите думи и непрестанната подкрепа ! Бог да пази  вас ,вашите дечица и семейства  Hug Hug Hug

Е да не прозвучи прощално някакси , влизам да чета със пълна сила и да отбележа - вече съм на линия!!!
Прегръщам ви много, много силно и да вметна, доста се поразвълнувах -  като завръщане у дома ми е нещо с този пост  !!! Hug Hug Hug

# 396
  • София
Предполагам какви емоции бушуват в теб сега Simple Smile Да нагушкаш Ева, и късмет на Анжела.
На Коледа се случват чудеса.

# 397
  • Варна
Минавам набързо, че след малко ще бягам да прибера Вики от градината.
Дани, няма да се даваш! Не зная дали споделих, но и при нас се получи нещо такова като започвахме градината. Не ни искаха - все е едно кой знае колко е различен. Много се дразнех, защото за каква интерграция става въпрос като за деца с къде къде по-малки проблеми създават спънки, а ако детето е със забавено развитие, аутизъм или нещо друго, което изисква наистина повечко внимание от персонала, тогава какво ли ще измислят  #2gunfire.
Всички лекари и лаборанти много добре знаят какви изследвания са нужни за ясли и градини.  #2gunfire
Аарвен, привет! Къде лежахте? В терапията ли?

# 398
  • София
Аарвен, много добри новини, браво на малката душичка. А скоро ще си ги гушкаш и двете  Hug Дано ти остава малко време за форума все пак Simple Smile

# 399
Аарвен-много се радвам за вас. Дано скоро и Анжелка се прибере у дома. Както и всички останали дечица.
Иначе Мария е със спазъм. И температура. Писна ми вече. Сега чакам педи да се прибере и ще ходим да я прегледа. Ама с тази температура си знам,че антибитика ни е в кърпа вързан. Поне свеки е отпуска и ще я гледа у дома. Ох,много ги зачести спазмите. Май няма да ни огрее яслата. Незнам вече какво да правя. На всеки 2 седмици сме болни. Страх ме е да не влоша положението със спазмите й и зорлем да й докарам астма.
Дани-това за вашата ясла е много гадно. А за леличките-нямам думи. Ако ми го бяха казали на мен-сигурно щях да ги удуша. Нашите,поне за сега,са много мили и въобще не я третират като по-различна.
П.С. Сега се връщаме от педи. Както и предполагах-бронхиолит е според нея. И сега сме на инхалации и клацид заради температурата. Изписа ни и флексотид. Каза ,че е като метилпрегнизолона ,но с по-малко странични ефекти. Наплаши ни малко ,че доста трудно се слага и трябва доста да се внимава. Затова ви моля да ми кажете за какво да внимавам. Вярно ли е ,че се дава по 2 пъти на ден? И вярно ли е ,че е по-добрия вариант на метилпрегнизолона? Благодаря ви предварително.
П.С. И аз се качих в указателя. И снимка .бг работи:http://herobaby.snimka.bg/baby/mariq-na-p4eli4ka.295522.16289866

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 19:13 от Midi4ka*

# 400
Аарвен   Hug Много се радвам да те "видя', тия дни даже мислех да звъня да видя как сте, що сте. Кой ти разправя това за "хидроцефалната глава"...грубияни безсърдечни  Close?!?

Втори скенер след операцията правихте ли? Аз още не съм стигнала до д-р Захаринов, но задължително ще трябва да отида много скоро. Не знам, защо се притеснявам да се видя пак с него  Rolling Eyes.

Хелче, Мидичка, по-скоро да оздравяват момиченцата ви сладки  Hug

Дани, горкото Рони, как са я разочаровали, и що за приказки са това....аман от тесногръдие и глупост.... Tired

От днес бебка е облечена, на термо легло и папка почти по 50 мл, изглеждаше ми малко ошашавена и измореничка, сигурно е плакала много докато са я местили  Tired. Много е гласовита и сърдита миличката шушонка.  Hug Доста бързо се научи да яде с биберон, много малко изтича отстрани, но е лакомичка и определено добре се храни ( като майка си )  Mr. Green.

П.П Ще изчакам указателя да проработи на ИЕ.... Simple Smile

# 401
  • варна
 Аарвен, радвам се, че писа, и че сте заедно с Ева. А Анжелка щом се канят да я изписват сигурно и тя е добре, дано да е наред всичко с нея и да се съберете най - накрая. Hug/ а подмятанията ги пропускай край ушите, все се намира някой дето му  е приятно да се направи на умен за сметка на притеснените майки./
 Комикс и за вас се радвам много, щом яде добре, ще се оправи бързо Бо. Hug
 На всички които са болни им съчувствам, Боян и той влачи някакви гъсти бели сополи. Засега му слагам сребърна вода и физ.разтвор, ама нещо не минават.

# 402
здравейте!днес беше невероятен ден малката ми мишонка не спря да се смее цял ден за първи път я чух да се смее с глас благодаря ви момичета че ми давате кураж Hug
Аарвен много се радвам за вас Hug
а да ви попитам някой от вас ползвали инхалатор ако може да ми препоръчате че май ще имам нужда от него а незнам кои са по добри благодаря ви предварително Hug

# 403
Радвам се много като чета такива хубави вести! Simple Smile
Комикс, браво на гласовитата героиня  Hug
Аарвен, чудесни новини ни носиш и... добре дошла у дома  Grinning  bouquet
Кикирики, страхотно е усещането, когато се засмеят за първи път дечицата.

Като гледам и не толкова хубави новии има..
Мидичка, дано Мимето преоодолее най-сетне спазмите.
Семирамида, тия идиоти ли са или да? Close Как може така да ти говорят! Само дето се е разочаровала Вероничка, дето не е влязла даже в яслата.

АнМари, Алекс пак изобретателно го раздава Simple Smile Ми защо пък да не си хапне от Бюбхена Joy

И аз се записах в указателя, но не си написах фамилията - не е нарочно, а като се усетих не видях опция за редактиране Embarassed

Лека вечер и нощ на всички, аз не съм особено адекватна напоследък и затова не пиша. Събрали са ми се емоции дето нито им е мястото, нито времето за проявление..

# 404
  • София
Кики и ние много се радваме за Дария. Все така засмяна да е и много скоро да си се смеете вкъщи  Hug
За инахалатор мога да ти препоръчам Омрон или Медел. Просто за другите не съм чувала нищо. Ние ползваме Медел, детския варянт, а от познати съм чувала дори отзиви за Омрон (те са малко по евтини). Вече според модела и параметрите и цените са различни, но няма смисъл да се взима от най-скъпите. Потърси по интернет също, мнения сигурно има.
АнМАри, Алекс май се очертава беладжия Wink
Аз да кажа че линка за тел. указател не ми е активен  newsm78 Виждам фотоалбума,  наклонена черта и до нея трябва да е указателя, но няма нищо...
Сега да ви споделя и моите преживявания. Таткото замина днес командировка и 3 дни ще сме сами. Съответно ме побъркаха, в 9:30 бяха в леглата и чак преди малко се укротиха. То не беше вода, искам камион, не този камион, тази кола, имам ох...  ooooh! Като им се накарах че не може така да ме разкарват, излязох и след малко ги чувам как пеят в един глас "Мила моя мамо", ама я изкараха цялата, с общи усилия. Както бях ядосана и веднага ми мина  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт