Топла есен пак дойде, а ти расти расти мъничко дете!

• 31 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз да кажа че линка за тел. указател не ми е активен  newsm78 Виждам фотоалбума,  наклонена черта и до нея трябва да е указателя, но няма нищо...
Много странно. Това е снимка, файл, който за 2ри път се преименува. Сам този файл не може да се преименува, явно са пипали малки пръстчета Simple Smile
Снощи даже обвиних Джони, че ми го е изтрил Simple Smile Сега трябва да е ок.

# 406
Кики браво на Дария. Само усмивки ви пожелавам от тук нататък. Hug
Ан Мари Hug за малкия беладжия. Сладур голям е той.
Дани много са гадни, как може така да ви разкарват, само да разочароват детето.
Аарвен много много се радвам за вас. От сърце ти пожелавам за Коледа да сте всички заедно. Praynig
Комикс Hug за теб и Бо.
Мидичке Коки е на флексотид вече почти 1 година и половина и съм доволна. Ще видиш, че спазмите ви ще намалеят. Флексотида го предписват по схема. Коки в момента е на 2 по 2 впръсквания сутрин и вечер. За да ти е лесно да го слагаш трябва да си вземеш бейбихалер. Бързо оздравяване на Мими. Hug

# 407
  • Варна
Здравейте от мен и тук. Ако не трябва да задават такива въпроси тук, моля само ми кажете. Много от нещата трябва да ги задавам на личната лекарка, но кагато отидем все някое от бебета реве и аз в притеснението си забравям за почти всичко. От няколко седмици и двамата не са свалили температутара под 37 градуса. В повечето случаи им е 37.2р 37.3. А вчера Зоя вдигна 37.6. Какво трябва да правя? Аз й дадох панадол. Дали това е признак за някакви проблеми. Вкъщи стайната температура е от 21 до 22.5 градуса. Имам още един въпрос, как да се справя с обръщането им. Не могат да се обръщат. Само ритат с крачета. Дори не обичат по корем. А Круг когато е по корем застава буквално само по корем и плаче. Крачетата и ръчичките са разперени нагоре. А главата му се клатушка. Или ако въобще успея да му сложа ръчичките да се подпре на тях той веднага захапва дясната си ръчички, не вдига главата.

# 408
Айде, и аз записана...

КАРО, ако много те притеснява това ( което няма как да не те ) поговри с педиатъра, който следи децата ти...

Не знам, колко по-рано са родени бебчовците ти, но мисля, че е възможно и още да им е рано да се обръщат... Hug

# 409
  • Варна
Здрасти Комикс. Сега са на 6 месеца - 4 коригирана. Трябвало да могат да се обръщат. А за температурата какво мислиш. Постоянна 37.2- 37.4 признак на проблем ли е?

# 410
Здравейте,
ние почти не сме спали - голямо шаване и тръшкане, взех го върху мен да спи, но така само се изтормозваме и двамата Confused
До преди малко го приспивах в количката - е то направо място не си намира това дете Sad

Каро, не робувай на постулати - "трябвало да се обръщат" - ми явно не им е дошло времето, ще започнат, когато са готови. Wink Не се притеснявай, моят се обърна на 4м и 10 дни някъде коригирана възраст - мислех, че никога няма да го направи. Както преди това си мислех, че никога няма да се усмихне, че никога няма да хване играчка и т.н.
А може би им трябва малко по-интензивна гимнастика.
За температурата  наистина се консултирай с педиатър.

# 411
  • София
KAPO, "трябвало"? По чии стандарти?
И Алекс на 6м не се обръщаше, само лежеше по гръб и риташе с крака. Започна да се обръща (съзнателно) по-късно, но ще те излъжа точно на колко месеца.
По корем обичаше да лежи.
За температурата говори с педиатърката.
И аз като ходя на консултация все нещо забравям. Затова по едно време си записвах всички въпроси, да не забравя нещо като отидем при педиатърката Simple Smile

Алекс се сдоби с 1вата си бенка, на брадичката. Гледах дали не е някаква раничка, но е бенка.

# 412
Здравейте мами,не мога да сваря да ви чета  Crazy
Вие кога сложихте възглавнички на малките бебоци,че на мен всеки се опитва да ми налага дали да сме с възглавница или не  ooooh!

# 413
З на мен всеки се опитва да ми налага дали да сме с възглавница или не  ooooh!

И на мен така Simple Smile И се ядосвам, защото с неговото спане по корем просто ще се задуши във възглавницата..
 Аз знам, че до годинка нямат нужда от възглавници.

# 414
  • София
Алекс спи без възглавница. На 5месечна възраст му сложих една на Чико за малко. Но и с нея и без нея, беше все едно. Педиатърката каза, че може да спи с възглавница, но за предпочитане е без. Все още не проявява интерес към това съоръжение за спане.

# 415
КАРО, за температурата - чичко или леля Доктор  Peace

Относно възглавниците, бебка вече е с възглавничка, заради операцията и това, че трябва да пазим местенцето, много и е тънка кожичката където е клапата и трябва да внимаваме да не се получи раничка....иначе ако го нямаше този момент, едва ли щяхме да сложим...

Орелийка, Чефето се проявява нещо, а...тия деца  ooooh!, беба и тя един ден е злато, следващия е киселяк...имат си е те, техните моменти....

# 416
Здравейте момичета. Hug
Каро всяко дете е различно и се развива различно. Опитай се да ги слагаш повече по коремче под твое наблюдение разбира се. В началото ще се сърдят, но после ще свикнат. Вземи си и някой книжка за гимнастика на бебета и правете упражнения, много са полезни. А за температурата по - добре питай педиатърката.
Коки спи на възглавничка от тези малките, макар, че спи на възглавница е силно казано, така се върти през нощта, че в повечето случаи крачетата с му на възглавницата. Joy

# 417
  • Варна
Благодаря ви за мненията. Аз все се опитвам да си налагам, че всяко дете е различно и не трябва да се съобразявам на 100% с "нормите" но понякога пак подавам. Например малкия не обича по корем, не може да се обръща но имам чувството, че вече иска да сяда но наистина е доста рано. Сега им мерих температурата от няколко дни е малко по-ниска. 36.8 и 36.5.

# 418
  • София
Ако пак вдигнат темп. е най-добре да ги види лекар. Те вече са на 6. Пуснаха ли им контролна ПКК и урина? Ако не са може да съчетаеш. Т.е. пускат изследванията и ако има нещо може да се излезе в резултатите.

# 419
  • Варна
Нищо не са ни пускали за изследвания. Ние понеже трябва ходим до годинката на преглед и от неонатолог всеки месец., когато бяхме на консултация при личната за ноември месец тя ми каза "Ами ако неонатолозите ги мерят и теглят през декември ако искаш не идвай на консултация (за декември месец)" Направления също не иска винаги да ми дава понеже според нея децата нямат нужда нито от кинезитерапия, нито от кръвни изследвания и т.н. Миталия месец им правихме кръвна картина отново със заплащане, личната не ми даде направление понеже пък по-миналия месец изследванията им били добри. Като се има предвит, че тогава следяхме само хемоглобина заради анемията.

Общи условия

Активация на акаунт