Топла есен пак дойде, а ти расти расти мъничко дете!

• 31 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София,
ДОбро утро, къде сте се изгубили всички в мъглата Laughing Айде на кафенце
Ние с Вероника и днес ще сме си в къщи Wink.

# 556
Добро утро.
Семирамида, благодаря за кафето morning
Нещо ми се вие свят, но няма да се оплаквам, че напоследък само това правя ooooh!
Чакам татко, да дойде и да поседи малко при Чефко, че да изляза до магазина.
Ние сме безводни днес,  напълних де що може с вода, а още по тъмно пуснах перящите и миещи устройства.
В неделя съм на погача, някъде в Студентски град - хич не знам как ще намеря мястото. Та трябва и подарък да купувам, вероятно утре ще направя едно Джъмбо Sunglasses

# 557
Дани, страхотна закуска  Wink

Аз вече съм по-добре, но да ви кажа изкарах ужасна седмица, че даже и повече. Нямах сили за нищо, едва издържах на работа и само чаках да се прибера вкъщи, да си облека пижамата и да се тръшна в леглото  ooooh! Добре, че минава... Жорко поне ми е добре. Днес е коледното им тържество в яслата /даже може би точно в този момент тече/. Той пък ще е зайче и искаха да е с бял чоропогащник   Laughing Ще получи голям червен джип, надявам се да остане доволен...ама няма начин, де, щом е кола, и щом е червена  hahaha
Айде, хубав ден...

# 558
  • Варна
Здравейте и от мен. Не му е много мястото тук но подходящата дискусия е много стара. Искам да попитам цитонамазката поема ли се от ЗК или по-добре да отида на платен преглед? И ако може да ми препоръчате за целта гинеколог от Варна.
А за малките искам да споделя. От раждането им когато дишат сякаш имат хрема. По няколко пъти на ден поичствам нослетата с клечки за уши, но най-много веднъж в деня да извадя малко, бяло секретче. Зоя когато спи много често хърка. Бях казала на личната, а тя се изрази, че най-вероятно, че е дебела. От седмица пък акото им е само зелено и по-рядко - до три пъти на денонощие. Мисля, че са облечени подходящо. Ръчичките и нослетата им са топли и не се изпотяват.

# 559
KAPO , задъжително направи посявка.

ivanah, точно за празниците ще оздравееш напълно Hug

# 560
  • София,
Ивана оздравявай че празници идват. Hug
КАро и аз това щях да напиша, от нослетата пусни носен секрет,  от акото също можеш да пуснеш за изследване, иначе слагай физ. разтвор в нослетата. ДА не сте сменили млякото или да сте въвели нова храна, а колко често се изхождат, боли ли ги коремче, рядко ли е много и има ли по странен мирис newsm78.
За прегледа при гинеколог си вземи направление, някъде и понякога цитото е безплатно, но обикновено ти казват, че не се поема от ЗК  и трябва да си го платиш, поне едното да спестиш иначе и преглед и цито ще ти излезе много парички. Wink
Орелийка къде точно си в Ст. град, ако имаш нужда обади се да помагам Wink.
На мен ми се спи,Вероника пак цяла нощ прави едни повръщащи изпълнения та не сме спали с нея, а сега тя заспа, а аз едва гледам, ама трябва да сядам да уча, а само се помотвам ooooh!
А за проекта на Ицо да се оплача, занесе го в понеделник, госпожата трябвало да ги види. Да обаче наобяд като отишли на стола и някой да влезе в класната им стая и му го измачкал, поскъсал някои букви #Cussing out, а той нашия ги залепил после отгоре с тиксо Sick, ужас - пълна трагедия, язък ми за труда. Забраних му вече да поема такива ангажименти и проекти Peace, ако иска госпожата да им ги прави тя, като порасне още малко и почне да си ги парви сам да взима колкото иска, а не сега майка му да се мъчи за нищо Crossing Arms.
Ама и тия госпожи са опасни - единия ден им искат проекти, на другия ден ими искат камбанки дето да звънят да занесат в училище, ми то у дома да не е ..... работилница, откъде всеки ден да търся поредната глупост / миналата година госпожата по ЗИП танци искаше дървени лъжици, като играели някакво хоро и тропали с тях -ми един месец търсих лъжици, купих ги и после той не ги занесе нито веднъж в училище Shocked, сега си готвя с тях де Wink/
Айде отивам да чета, че  #Crazy

# 561
миналата година госпожата по ЗИП танци искаше дървени лъжици като играели някакво хоро и тропали с тях - ми един месец търсих лъжици, купих ги и после той не ги занесе нито веднъж в училище Shocked, сега си готвя с тях дe
Joy Пак полза някаква!
Не се ядосвай за проекта на Ицко - то как да не се, де.. Толкова се стара.
В Ст. град съм в бл. 53, ресторант Raven Rolling Eyes

# 562
  • Варна
Благодаря ви момичета. Аз седя вкъщи и се вайкам каква съм "пишман майка". Нищо не разбирам и не знам в дадена ситуация какво да направя. За малките ми нямаме никаква промяна в храненето. С тази разлика, че Крум от понеделник яде пак по 60-80 мл. Не само акото им мирише по друг начин, а днес усетих, че и орината на Крум мирише лошо. Иначе докато навършика 45 дни от термина не можеха да акат сами. Помагала съм им с термометър два месеца. После започнаха да акат по веднъж на ден-два. А от месец и нещо може и два акат сами по веднъж на ден. А от повече от седмица по 2-3 пъти на денонощие, като примерно двата пъти е воднисто. Просмукано от памперса. Извинявайте за тъпия въпрос но за секрет от нослето при специалист УНГ ли трябва да отида?

Да изкажа мнение и за проектите в училище. То сега докато са в начален курс децата непрекъснато трябва нещо да се купува допълнително ту за един предмет ту за друг. После пък се започва. Пари за ремонт, хайде за някакви снимки, албуми и мноооого много други неща. И все е задължително да се дават. 

# 563
  • варна
 Каро, изследване може да направиш, ако ги заведеш в някоя лаборатория- взима се с една клечка от носа им. Виждала съм така да правят на голям човек.
  А преди това ,ако искаш, купи си от аптеката една банка физиологичен разтвор, със спринцовка си точиш от там, и пръскай в нослетата на всеки час по 2-3 пъти. Аз пръскам и в гърлото по веднъж. Секретите се разтичат към носоглътката. Безвреден е физ. разтвор.
 С клечка не можеш нищо да почистиш, секретите се събират много по-навътре. Може от сухия въздух да се затруднява дишането.

# 564
Здравейте Hug
Жоро съм му пуснала музичка от телефона си ,и слуша детски песнички.
Звъни личната лекарка и вика" Гери, стига бе момиче с тези празни ммс" ooooh!Познайте #Crazy
Пратил и Жоро, 6 ммс  SickСкарах му се, и сега спи.
без да иска е пратил съобщенията, и без да иска е отключил и телефона.Ама се ядосах аз Sick

# 565
Браво на малкия Жорко,Гери  Laughing
Ние днес бяхме на консултация и пак сме надали доста добре,и на височина сме пораснали  Joy baby_neutral
НО....Нашата неонатоложка-педиатърка,пак ми каза да започна да му давам по 23 мл сок от морков и ябълка -сутрин и следобед...и ако ги понасял да съ започнела със зеленчуково пюре по 1 лъжичка на обяд...до тогава до като заместим обедното хранене с пюре,а не с мляко....другия месец ще ни бият и ваксина за жълтеницата.....Та така и аз се ччудя какво да правя  Crazy

# 566

Звъни личната лекарка и вика" Гери, стига бе момиче с тези празни ммс" ooooh!Познайте #Crazy
Пратил и Жоро, 6 ммс  Sick
Ама Гери, как може бе момиче Joy
Ох, как ме развесели. Я не се впрягай, как ще се ядосваш - забавно е.

Галина, ти си решаваш дали ще я слушаш или не. Дори да се допусне, че е приемлива възрастта за захранване - даването на сок не е такова. Попрочети , много писано има из форума.
Например тук и тук.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 15:29 от Орелия

# 567
  • София
Галина, по принцип ако решиш може вече да захранвате, но те съветвам въобще да не пробвате сокчетата, а направо пюре или каша. Ама най-добре си е да почакате до 6 месеца.

Гери, голям образ Жорко  Hug
Дани също само гледа как да се докопа до телефона ми и освен че може да го отключи, знае откъде да си пусне снимките и да ги разглежда.

КАРО, изследванията можеш да направиш във сяка една лаборатория, отиваш с децата там и те ще вземат с една клечка. Единственото условие е сутринта като станат да не почистваш с нищо и да не слагаш никакви капки. По принцип зеленото ако само по себе си не е проблем, гледа се консистенция, колко често са изхожданията. Консултирай се с педиатърката и ако трябва пуснете едни изследвания.

Дани, много неприятно това с проекта... а това някое дете от неговия клас ли го е направил?

# 568
  • София,
Леле ГЕри Rolling Eyes не му се сърди на детето, и аз имам една приятелка дето ми е първа в указателя и редовно ми звъни да ме пита защо съм и звъняла или защо съм и пращала СМС и то парзни Mr. Green
Каро можеш да кажеш на личната че децата са с разстройство и да даде направление за изследване, а също и за стерилна урина на Крум, щом е по тъмна и по гадно мирише не се мотай. За секрета от носа, не ти трябва УНГ, а само направление от личната, ако не ти даде, си взимате от някой лаборатория по една от клечките - подобни са на клечките за уши - само че са по дълги, и сутрин като се събудат - без да чистиш преди това носа, без да даваш да ядат и да пият, веднага с по един тампон бъркаш хубаво в едната ноздра и обираш навътре хубаво каквото хванеш внимателно и после го слагаш пак в опаковката и носите в лабораторията. Стерина урина са взима с едни специални колекторчета - продават се в аптеката, а после внимателно се изсипва в стерилен контейнер за урина, зда акитата също трябва да вземете стерилни контейнери за ако, те имат вътре и една допълнителна лъжичка. всичко се отваря непосредствено преди да се сложи вътре урината, акото и т.  н. и се внимава много да не се пипа излишно и да се замърси.  Wink
ГАлина браво и на вас.  Hug А за захранването ти си решаваш, ама изчакай поне да минат презниците - да е новогодишно захранването Party
Хелче знам ли, никой незнае и то не е само неговия проект, а има и други, редовно някоя раница е пребъркана, и на някое дете химикалки и други неща са разсипани. Те ходят на обяд в другата сграда и отвън да играят о около два часа няма никой в стаята,  Sick

# 569
  • Варна
Добре, че сте вие момичета. Аз бях приготвила торбички за орината, а за акото контейнерчета за стерилна орина, за секрета от носа смятах, когато отидем в лабораторията тогава. Но сега ще се обадя на таткото да вземе контейнерчета и клечки.  За захранването и аз съм чувала по-късно по-добре. Има някой започват със сокче, други с пюрета.  В Англия задължително започвали с оризова каша. Пюрета, сокчета след кашите.

Общи условия

Активация на акаунт