Отговори
# 495
Привет!

Честити синове на мама siiis,мама LiloAndStitch и мама Клодия!Да са им живи и здрави и много да ги радват!!!

Ето и момчетата вече излизат по-често.Че много моми станаха Laughing

Не мога да се добера до компа от сутринта.Бебка май я почват коликите.Куркат й червата,акото стана по-зеленикаво,заспива и след 30 мин.почва да плаче.Как мислите дали са колики?Донесоха ми от Германия Лефакс-капки против колики.Казват,че били добри.Някоя от вас ползва ли ги?Как ги давате?Май ще се наложи да ги почваме вече.
Diana,мерси за отговора за чайчето от копър на Хип  Hug
Кики - cicico,аз правя масажче както е обяснила Васи,но само след къпане,докато я мажа.А личицето не го мия-само като я къпя.Отвара от лайка правя всеки ден,защото секретират очичките и с нея ги промивам.
bambi-24,памперсите сменям преди хранене.Но ако по време на ядене ака си остава така до следващото ядене,защото тя заспива на гърдата.
dilandii,моята бебка и тя си киха,но все има гурелче в нослето и затова предполагам.Сигурно я дразни.
radost24,съжалявам,че са ти забравили един конец SadДано не е нещо фатално.
bilyana44,и аз не съм получила парите от първия болничен.Ще почакаме още.
wassilena,и на мен ми казаха през декември да подавам документи за детските.Така и ще направя WinkА сл.бележки на двамата родители да са за периода м.декември 2008-м.ноември 2009.
Към родилите мами-колко килограма отслабнахте след раждането?Аз като се прибрах от болницата и се изтеглих вкъщи,бях с 8 кг по-лека ShockedОчаквах по-малко.Ама то докато се захраня след секциото си беше гладуване де.
Ох,дълго стана,ама сега имах малко време.
Чакаме още бебчета!

# 496
Честито бебоци на LiloAndStitch и Клодия !!! Да са им живи и здрави Hug

Като гледам и аз скоро май ще минавам в отбора на преносващите Rolling Eyes
Леле, броиме се на пръстите на едната ръка неродилите Crazy
Ох, започвам да се депресирам, като чета,че Кло е родила трудно и са и казали, че трето се ражда по -трудно Rolling Eyes и на мен ще ми е по принцип трето раждане и започвам да се психирам яко ooooh!
Признаци по явни нъцки,нито тапи, нито нищо, само и аз менструалните болки от време на време. Иначе бебчо си мърда нормално, ма нещо инатче тоя път. Crazy
Като гледам няма да съм в отбора на скорпитата, а в този на стрелчетата. Crazy

Вакси, това е тапата, така,че наближава Peace

# 497
Lenka, и аз се върнах с 8 кг по малко, а останалите 8 как ще ги смъквам не знам  newsm78 Имам страшен апетит, дори хапвам повече от прееди, а тогава поне имах оправдание. Все още нито една дреха не ми става. Нося си палтото разкопчано  Blush Абе кофти работа
Е не мога да я оправя тая линиика.  Crossing Arms

# 498
Оооо, най-накрая!

Честити бебоци на Клодийка и Лило!  Hug

# 499
И аз имам още 8 кг да сваля Mr. GreenЩе се справим напролет като почнем много да се разхождаме.А за апетита-май сега нямам голям,но ям заради кърмата.
А за линийката-направи я наново и копирай вв code в подписа си.И ще стане Peace
Комикс,вие как сте?

# 500
Стеле, акт за раждане от служба ГРАО по адресна регистрация на майката. Болничен от болницата, после третия от педиатъра. Моите овешки ресурси ми и зпратиха две бланки, които се попълват и те ги носат в НОИ заедно с третия болничен.

# 501
  • София
ехааааа, честито на klodia и LiloandStitch, newsm44

да са им живи и здрави бебоците!!!
знаех си че ще са по едно и също време в майчин дом newsm10

айде лек ден и да излизаме на разходки!!!

# 502
Добро утро!! Hug
Мамите със секцио, на които са им били захранени бебетата повече от 5 дена с адаптирано мляко...и не са имали възможност да ги кърмят в началото.
Имате ли кърма? Кога слезе? Кърмите ли? Бебето ми не повръщаше досега нито веднъж от Фризолака, но вчера с моите 30 мл. кърма и дохранване веднага повърна, освен това трябваше да го подържа гладен,за да засуче, защото не иска...нали трябва да се помъчи, а от биберончето наготово...вечерта ядох само кисело мляко,чай и сок..изцедих се и си легнах,и като се разбуди в 3 му дадох да суче, и детето сука незнам може би около 40 мин. от 1-та гърда само, после от другата малко, ама пак беше гладен и си държеше на своите 60 мл Фризолак. Аз дадох първо само 30, ама той не искаше да заспи гладен беше, после още 30 и заспа. та така се измъчвахме до към 4:30. При вас как е? Има ли някой като мен? И дали да се мъчим още или да го храня с адаптирано вече. Не ми е приятно, да му давам кърма от която повръща. Какво мислите?
Вчера дойде педиатърката, и аз като й казах, че детето в болницата пиеше водичка и вкъщи не иска,тя ми каза, да слагам на 100 мл преварена вода 1 чаена лъжичка захар. Shocked Незнам, аз защо му е на детето захар? Вие пиете ли?

Здравей мамочка. И аз също съм секцио. В болницата една акушерка много ми помогна за да започнем да се кърмим с моя Митко. Вчера едва успях да си прегледам брушурите, които ми дадоха във болницата при изписването и там намерих едни координати.
Къде да потърсиш помощ при проблем с кърменето?

София
консултативен кабинет по кърмене към СБАЛАГ "Майчин дом" д-р Анета Попиванова тел: 0896/418488
Център за съвременни родители тел 02/9622675

# 503
  • Пловдив Белащица
Аз от вчера си задавам въпроси и си отговарям сама  Joy.
Обадих се в нашето кметство и казаха за детските надбавки се подава месецът следващ този на раждането. Т.е. като съм родила сега ноември, ще подавам декември. А вие как подавате същия месец или подавате само за помощта.
Също ми казаха, че като ми е второ детенце може без бележки за доходите сега, ще текат детските с тези на каката. Бележки нови, когато е за каката.

Килограмите, свалих 8-9 на раждането, а вчера като се теглих още два съм надолу newsm44 (качих общо 12). С каката свалих само половината - 7 кг и дотам спрях.

Бамби, заповядай Как се поставя лентичка с календар на бременността и др.?, тук е обяснено много добре

# 504
  • Пловдив
Честити бебета на мама siiis,мама LiloAndStitch, Vessita и мама Клодия!Да са им живи и здрави и много да ги радват!!!

Стеле - за акта за раждане на мен ми го дадоха от кметството на квартала, в който живеем, а не от кметството на болницата.

За детските - от следващия месец се подават документите - заедно с 2 бележки за доходи за периода декември2008 - ноември 2009 включително на теб и на таткото.

За еднократната помощ - подаваш оригиналния акт за раждане заедно с една бележка, която ще ти дадат от кметството, от където ще си вземеш акта, както се дава и копие от личната ти карта и копие от банкова сметка. Попълва се една молба по образец и чакаш да ти преведат 250лв. Аз това направих в социални грижи Пловдив. Това се прави сега веднага - иди си вземи акта за раждане от вашето кметство и за еднократната може вече да се подават документите.

Болничния 45 дни - да изплатиха ми го в деня, в който изтече.

Виски - тапата е.

# 505
  • На острова
Здравейте, имам въпрос относно еднократната помощ - какви са тези бележки за доходиnewsm78
От къде се взимат - от фирмата, където работя ли?
А нашия татко като си има собствен бизнес от къде я взима тази бележка?

# 506
  • Пловдив
А какъв трябва да е дохода на член от семейството за тази еднократна помощ и за детски?
Всеки ли може да кандидатства за такива?!
На мен на 17 ми влязоха първите пари, но не знам дали са болничен, или майчинство.
Извинете, ама хич не съм наясно  Embarassed

# 507
  • София
Привет и от мен! Вчера не съм влизала и колко сте изписали  ooooh! и колко нови бебчета има - чак се разплаках от радост!

Първо да честитя : Честити бебчета на Писихриси, Сиис,Весита, Кло и LiloAndStitch! Да са ви живи и здрави рожбичките, много любов, щастие и късмет на вас и семействата ви и бързо възстановяване   bouquet!

аз се мотая още, по-скоро моята госпожица се мотае, нооо имам още един ден до термин, знае ли човек Simple Smile.

А сега искам и да ви почерпя, че днес ставам на 30 Simple Smile :

Отивам да домакинствам сега, после ще се върна да изчета какво сте писали че има много полезни неща от родилите мами и с интерес ги чета винаги. Лек ден и много усмивки, а на неродилите още мами -  Hug наближава, не падайте духом Simple Smile!

# 508
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Честито на klodia и LiloandStitch!Да са им живи и здрави бебоците!

Най-накрая и момченцата се активизираха да излизат. Mr. Green
За еднократната помощ няма доход,за детските някой писа по-назад,че трябва да е до 350 лв на член от семейството,което е глупаво,според мен трябва за всички деца да си ги дава държавата тази толкова голяма месечна сума.
Аз в болницата свалих 8 кг,сега не съм се теглила,но може и да кача.Със сигурност няма да сваля докато кърмя,но важното е бебка да е жива и здрава,все някога ще отслабнем.

Честит рожден ден Маргаритка!
Пожелавам ти много здраве,любов и скоро да гушнеш най-прекрасния подарък на света-твоето бебче.

Един въпрос-сутринта забравих да и дам Вигантола,мога ли сега да и го дам или само сутрин ?

# 509
Бележката за доход за детските се издава от работодателя и не трябва да надвишава 300 лв на чл. от семейството. Peace Не съм чула да са увеличили дохода, поне месец май когато подавах беше така.

Общи условия

Активация на акаунт