На колко часа да кърмя?

• 4 919
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Нека не вкарваме в режими едно бебе, въпреки, че в повечето случаи те си го изграждат сами.

Така беше с нас.Явно при нес е късмет,че детето си беше изградили режим на 3 часа от новородена Peace

# 16
Аз се опитвах да спазвам режим - кърмех през около 2 часа. Много, много беше трудно. Бебка искаше и по-често, но забелязах, че наистина особено следобяд гърдите ми бяха доста празни.  Затова държах на режима. По някое време въведох и добавка, но обикновено веднъж дневно се налагаше, привечер. След 5-тия месец обаче успях да махна добавката, захраних постепенно. Никога не съм кърмила на поискване. Все още продължаваме да се кърмим, но вече само вечер. Все пак след месец кърмачето ми става на три! Laughing

# 17
  • София
Когато огладнее или си поиска да суче по друга причина (за успокояване,защото нещо го боли и т.н.).

# 18
Аз кърмих на поискване  Peace Мисля, че това е най-добре за бебето. Когато започнахме захранването /5м.5д./ постепенно започнах да правя някакъв режим съобразен с детето  Peace

# 19
Всеки рев и всяко сучене на пръстите ли е признак за глад ей това не мога да разбера.На поискване се опитвам да кърмя, но например му давам гърда след два часа от последното кърмене и той суче точно две минути и я оставя. Аз не мисля че това е глад, а по скоро игра с гърдата и според мен е по опасно да не му стане навик Peace

# 20
Всеки рев и всяко сучене на пръстите ли е признак за глад ей това не мога да разбера.На поискване се опитвам да кърмя, но например му давам гърда след два часа от последното кърмене и той суче точно две минути и я оставя. Аз не мисля че това е глад, а по скоро игра с гърдата и според мен е по опасно да не му стане навик Peace
Затова се помъчи да спазвах някакъв ориентировачен час за яденетата.В по късен етап ще ти е много олесно да изградиш "крайния"режим на детето.По добре е детето да яде хубав и да сучи по дълго,а не за всяко пререваване и лапане на ръчичките да вадиш цицката.Ами те малките бебчета постоянно се кривят и си лапат пръсчетата..постоянно ли да ти виси на гърдата newsm78

# 21
Значи не кърмиш на поискване, щом чакаш да минат два часа  Wink
Щом бебето иска да суче, значи има някаква нужда. Според по-съвремените  психолози поне до шестия месец всяка една нужда на бебето трябва да бъде задоволявана. Лично на мен ми е много странно като започне да се говори за малко бебе и режими, навици, манипулация в едно и също изречение, но всеки си гледа детето според собствения усет за света.

# 22
И първият път и сега на поискване.
Щом бебето иска да суче, значи има някаква нужда. Според по-съвремените  психолози поне до шестия месец всяка една нужда на бебето трябва да бъде задоволявана. Лично на мен ми е много странно като започне да се говори за малко бебе и режими, навици, манипулация в едно и също изречение, но всеки си гледа детето според собствения усет за света.
Напълно съм съгласна!  Peace

# 23
Кърмех сина си на поискване до 2,7 год. Съветвам те да не се придържаш към определен интервал от време. Само ще измъчиш детето. Щом си иска, значи е гладно, има нужда от майчина близост, от успокоение. Това не е просто прищявка.

# 24
Кърмя дъщеря си на поискване. Случвало се е и през час да си иска  Laughing Но тя си установи режим на два, два часа и половина. Все още си се кърмим на поискване, а не само вечер  Laughing

# 25
Нещо обаче не мога да си обясня. Ако почна да кърмя на поискване т.е. на 1-1.30h. то детето няма ли опасност да не е толкова гладно и да суче кърмата, която му утолява жаждата без да се е нахранило с крайната кърма. Също не знам дали при други майки е така, но моят бебок като се нахрани пак продължава да си смуче пръстите

Намери в библиотеката темата "Първо довърши едната гърда", там се казва, че именно, за да избегнеш това бебето да не получава калоричното мляко, трябва в рамките на този час-час и половина отново да предложиш същата гърда.

Общи условия

Активация на акаунт