Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 111
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте,
и на мен Недялков ми каза 900 лв. секцио по медицински причини, не е ставало и дума за повече пари (като изключим, че аз трябва да си купя инжекцията за антителата предварително и да си я нося с мене когато отивам, а тя около 200 лв.). И да ви питам за багажа за секцио нещо по различно трябва ли, а и се извинявам за невежеството, но помпата сте я ползвали за да ви тръгне кърмата или сте давали с изцеденото да хранят бебето  newsm78
за Анти–Д ли говориш? няма логика да я носиш с теб при постъпване за раждане, защото ако бебето се роди с отрицателен резус фактур, тя не ти е нужна;тази ампула се слага задължително само след аборт, когато не се знае с каква кръв е бил плодът; при раждане се гледа резус-фактура първо -  при бебе с отрицателен, наследен от майката, няма смисъл от нея

Да за това става на въпрос, но ми казаха че трябва да го нося с мен, защото ако е бебка е с положителен резус фактор да ми я бият веднага (слагала се до 72 часа след раждане )
72 часа са си цели 3 дни.Има достатъчно време някой отвън да отиде и да купи инжекцията.
Няма логика да си я носиш предварително от където и да го погледнеш.

# 106
  • София/Варна
Благодаря за списъка.
Аз като раждах първия път се разминах с епизиотомията,но пак имах един външен шев. Надявам се и този път да се размина.

# 107
milenaire не включва.. престоя в стая (двойка, вип или апартамент) се плащал на изписване..  понеже в зависимост от това колко родилки има положението е кой преварил той заварил.. не можело да се запази стая предварително.. всичко ставало на момента.. може единия ден да си в двойка, на другия вип.. такива ми ти работи Simple Smile)

смрадликата и на мен ми звучи добре.. ще се възползвам като стигнем дотам

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

Eva ама той няма присъства в стаята.. а в родилното само, на самото раждане.. не виждам логика  newsm78

aluin  под понятието ВИП зала се има предвид ВИП РОДИЛАНА ЗАЛА, т.е. мястото където ще раждаш, а не където ще бъдеш след раждането и е логично след като искаш мъжа ти да присъства да е в отделна зала, а не в общата зала където раждат още 5 жени.

А ВИП СТАЯТА в която ще бъдете ти и детето след раждане е друг филм.

# 108
хахах най накрая да стопля и аз с тая зала  Grinning
 bowuu данке данке!

# 109
Привет,
Благодаря много на всички момичета, които ми отговориха на въпроса за д-р Арабаджикова!

# 110
Някой знае ли какъв е напливът в момента в болницата, че на една приятелка й предстои раждане там  Thinking

# 111
Привет,
Благодаря много на всички момичета, които ми отговориха на въпроса за д-р Арабаджикова!
А аз да благодаря на свой ред за мненията за д-р Маленов и д-р Динчо Георгиев.Ще го мисля newsm78 и трябва да го измисля.За Д.Георгиев знам, че не води Жк по ЗК.Искам вече да се ориентирам да ходя при някого паралелно и евентуално да раждам при него, но все още се колебая, дори и за болницата ooooh!.Иска ми се естествено вагинално раждане и затова търся лекар скронен да опитаме така.Пък ако се наложи друго  какво да се прави..............
Марлийн да споделиш после как е минало раждането ти.Стискам ти палци да е леко и безпроблемно Praynig Hug Heart Eyes

# 112
  • София
О, със сигурност!
Нямам търпение вече да си кажа честно Sunglasses

# 113
Днес бях в болницата и да ви кажа , нямаше почти никакви хора, беше спокойно и дори никой не раждаше в залите, имаше само 1 секцио. Незнам как ще е от понеделник след като са отменили епидемията. Хубаво би било да се включат мами, който скоро са родили там, за да кажат каква е хавата от вътре.Иначе беше адски топло по коридорите.

# 114
  • Къде ли не
Ми то сигурно Ева вече е родила и ще се включи скоро. Аз като бях в понеделник там точно това коментираха, че от понеделник ще правят секцио на конвейр, като се има предвид дългото отлагане.

# 115
Хм, "секцио на конвейр" ми звучи малко притеснително, ама вече не се учудвам много на лекарския език.

# 116
  • Къде ли не
А това аз го пиша докторите казаха друго. Не съм цитирала дословно.  Peace Изразиха се много по - възпитано, но не помня точно как.

# 117
enimna, ти си родена за бг доктор значи  Laughing Аз като раждах там се наслушах на цинизми и затова така реагирам.

# 118
  • Къде ли не
Ми да взема да се преквалифицирам.  Grinning Аз пък като раждах там не съм чула един цинизъм, ама от никой! Обаче съм лежала в майчин дом за 4 дни и понякога ме хващаше срам да слушам разговорите на акушерките и санитарките.

# 119
........За съжаление новия шеф на болницата явно иска да откаже хората да раждат там/които искат да са с екип/,защото по другите болници тази услуга е около 500лв.

В Шейново също е 900 лв избор на лекар. Другите на съм ги проверявала...
Частните .. например Щерев е 1800 лв, ако нямаш направление още 550. т.е. касата дава по 550 лв за раждане.
В тези пари влиза всичко.... нищо не си носиш само четка, паста и пантофи. 
Мисля че и в Токуда е там някъде цената.

Само да кажа, че клиника "Щерев" вече не работят със здравната каса, така че предполагам, че цените ще са други. Аз съм в 8м и ходя там на консултации, но смятам да раждам в ТК. Много са ми полезни Вашите публикации, защото това ми е първа бременност и съм ужасно не ориентирана. Благодаря на всички, които пишат тук. Това е полезно не само на мен, а и на мн др бъдещи мами. Искам да попитам някой дали има впечатления от д-р Панова?

Общи условия

Активация на акаунт