Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 3 част

• 93 141
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 215
zozima, това е така със сигурност. Но ситуацията има и още по-неприятна страна - много от лекарите и акушерките като се стрещнат с родилка, която иска да си роди детето нормално и естествено, буквално се амбицират да й покажат кой командва и че нейните капризи не ги засягат.
Докато лежах в коридора двата часа след раждането, чух от една отворена стая, коментар на акушерка по мой адрес (а може и от дежурната докторка да беше, тъй като на тази жена определено й липсваха първите 7 години, че и повече): "Тая е от наш'те. Сигурно й се искаше и пъпната връв да й оставим да пулсира.", след което избухна дружен смях. Жалка история...
Имах много лека и приятна бременност и раждането обещаваше да е леко и приятно до момента, в който не ме пое болничният персонал. Умишлено отидох в последния момент - с идеално пълно разкритие и в перфектен тонус. Но за по-малко от час и половина акушерките ми разказаха играта!

# 1 216
Маги, точно така е! Много добре те разбирам, тъй като и при моето раждане нещата седяха по същия начин. "Добрият и мил" лекар, на когото и двете сме попаднали всъщност само се суетеше и гледаше с ужасен и безучастен поглед двете акушерки, които ме бяха напънали "мануално да ме подпомагат". Точно, както казваш ти, докторът пасивно ме съсипа. Не разбрах защо в крайна сметка го бях избрала, за да ме остави в ръцете на малоумните акушерки, които явно се опитваха с ръце да извадят бебето. Добре поне, че не успяха да му направят на него нещо или да го осакят по време на раждането с всичката им помощ! А като си помисля каква касапница направиха от абсолютно нормално започнало раждане, с напредващо разкритие, спонтанно спукани води и въобще всичко налице, за да не се намесват те! #2gunfire
Zozima, ти си абсолютно права, че не дългото раждане е проблемът, защото когато не ти включват системи, за да ускоряват контракциите, болките са абсолютно поносими и постепенно организмът се настройва към тях, но....Наистина в днешно време, в нашата държава, повече от 2 часа не се предполага някой доктор да седи да ни чака нас да се напъваме.
И с enimna съм абсолютно съгласна, какво значи, че "се забравяло"?! Това е най-вълнуващият момент в живота на една жена, защо у нас всичко се опорочава, та да трябва после да забравяме, та да можем да заспим нощем ли!
Noel, как така са ти дали такова лекарство, което не е одобрено?! Тези лекари май заслужават физическа саморазправа, то така или иначе друго не може да се направи в България. Имаше един пребит акушер-гинеколог от Тина Киркова преди няколко години, явно повечко трябва да има!

# 1 217
brumburche, и аз напълно те разбирам, обаче хич не се успокоявам, че има и други пострадали като мен - болно ми е за всички насилени като нас...

Да си пожелаем по-удачен избор за следващото раждане (аз поне се надявам на такова след време Simple Smile) и че нещата маааалко поне ще са поели в правилната посока Hug

# 1 218
Благодаря ти, magi1111 Hug
Много ми харесват точните думи, които подбираш, не само в този пост. Наистина се чувствам точно така, както си го написала "насилена" Sad
Аз също смятам, че това извращение в българските болници трябва да престане. Много ми се иска да имам още едно детенце след време, но не знам как бих избрала лекар, ако въобще избирам Sad Просто, наистина не видях никакъв смисъл от избора при първото раждане.
Желая ти късмет и на теб, и на всички момичета тук и дано няма други като нас! Hug

# 1 219
Moмичета, от сърце ви желая следващите раждания да са наистина прекрасни и незабравими  и да се чувствате удовлетворени Hug

# 1 220
brumburche, ами ей така. Понеже имах голямо доверие на моя лекар и смятах, че си знае работата. Той ми даде четвъртинка хапче и каза да го изпия и така ме чака едно прекрасно и бързо раждане. Да, ама не. 5 дни имах болезнени контракции, родих на 6-тия и то нелеко. После 9 дни престоях в болница, тъй като лекаря ми закъсня и не можа да ми сложи епидурална упойка, каквато беше обещал и, за да се направи на добрия лекар без да ме пита ми поставиха спинална и бебето се задуши при напъването. После я интубираха и стоя 4 дни на кислород. Впоследствие разбрах, че хапчето е Цитотек и същото не е разрешено за употреба в България и не е одобрено от Агенцията по лекарствата. Давало се за язва, като страничния ефект бил предизвикване на контракции. Понякога се давало за аборт. 
И сега раждането в ТК с избор на екип е 900 лева за нормалното и 1200 лева за секциото. Те да ми ги дават на мен няма да отида там.  Naughty
dora7511, дано.  Praynig

# 1 221
Леле, от няколко дни не бях влизала в тази тема, и сега се начетох на ужасии. Момичета, страшно съжалявам за нещата, които са ви се случили! Припомнихте ми страховете ми отпреди раждането, тогава много се страхувах да не ми се случи нещо подобно. Затова, за пореден път ви казвам, др Киров е човекът. Дано не ви звучи като реклама, препоръчвам ви го съвсем безкористно. Не мога да кажа дали винаги е такъв, но с мен беше изключително коректен. Не са ми слагали АБСОЛЮТНО НИКАКВИ медикаменти, освен местна упойка за няколко шевчета, които вече не усещам (родих преди 2 седмици). Още на "магарето" вече обсъждах с екипа плановете си за второ дете Simple Smile, толкова хубаво беше раждането ми.

# 1 222
Затова, за пореден път искам да подчертая приноса на моя доктор, който просто нищо не направи, за да родя, освен да бъде там ( и да не позволи на акушерката да ми направи епизиотомия  ) bouquet Ето тук съм написала по-подробно - http://www.estestveno.com/node/392?page=1#comment-4372.
Giada много ти благодаря за този разказ! Защо не знаех за този доктор преди 3 години!

И моята, която е външен лекар, ми даде такова хапче (две половинки да ги пия в 5 и в 7 часа през нощта) - това са простагландини през устата и да - не са одобрени в БГ, купуват си ги от Гърция и не знам колко е редно/законно да се дават така от лекаря, ако те пращаше да си ги купиш от аптеката, поне човек можеше да си прочете листовката.
Зозима писа за тях в една друга тема.
Доколкото знам тука са разрешени простагландин на вагиналните таблетки и гел и важното е че след това окситоцин се слага най-рано след 6 часа. Като не го спазят - ти скачат по корема и/или отиваш на секцио като мене.
Лекарят от Майчин дом се изказа за моя случай - защо е било нужно такова бързане.

# 1 223
Като ви чета, започвам да съм благодарна, че не съм стигнала до ръцете на някоя акушерка... Ужас направо... Дано наистина при следващо детенце имате по-голям късмет...
Наистина не мога да си обясня защо в 21 мек се случват такива неща? И то не е само в ТК. Цялата ни здравна система е под всякаква критика...

Пожелавам на всички да са живи и здрави и колкото се може по-рядко да имат нужда от докторски грижи.

"... и важното е че след това окситоцин се слага най-рано след 6 часа. Като не го спазят - ти скачат по корема и/или отиваш на секцио като мене."

Хм... И на мен ми дадоха хапченце и после окситоцин, но не мисля, че бяха минали 6 часа и накрая спешно секцио...
Не знам за вас момичета, но аз определено искам да забравя за преживяното там. Искам да запазя спомен само за това как видях дъщеря си за първи път като я извадиха, когато после ми я донесоха в стаята и как ни изписаха.
Сега ще ми се смеете сигурно, но аз излязох от ТК почти тичешком, толкова исках да се махна от там след 8 дни, не знам си колко антибиотици, химични масажи, противосъсирващи и т.н...
Като казах това, тези от вас, които са били секцио, колко пъти ви биха противосъсирващи и химичните масажи?

Извинете, че стана толкова дълъг пост.  Embarassed

# 1 224
  • София
Здравейте,
не мога да повярвам какви ужасии разказвате  как могат да се случат в 21 век  #Crazy .
Аз съм от късметлийките , за които раждането е било приятно изживяване ,както и престоя в болницата.На мен ми беше предписано секцио ,но благодарение на моята лекарка успях да родя нормално и то без никакви усложнения !А преди да ме качат на магарето ме оставиха цяла нощ да се движа ,което много облекчи контракциите ми. Когато дойде времето да раждам номер 2 ,пак ще родя при същата лекарка!

# 1 225
  • sofia
Момичета, много съжалявам за преживяното, направо ме плашите!
Само искам да кажа, че съм сигурна, че и в другите болници има безброй такива изпълнения, важно е на кого попаднеш!!!

# 1 226
  • Русе
Леле момичета съвсем ме наплашихте с това което пишете ,как може това да става в днешно време

# 1 227
Здравейте,
не мога да повярвам какви ужасии разказвате  как могат да се случат в 21 век  #Crazy .
Аз съм от късметлийките , за които раждането е било приятно изживяване ,както и престоя в болницата.На мен ми беше предписано секцио ,но благодарение на моята лекарка успях да родя нормално и то без никакви усложнения !А преди да ме качат на магарето ме оставиха цяла нощ да се движа ,което много облекчи контракциите ми. Когато дойде времето да раждам номер 2 ,пак ще родя при същата лекарка!

Коя беше твоята лекарка, ако не е тайна? Вече не ми трябва, но ми стана хоби да се интересувам от свестни лекари  Grinning А и имам една приятелка, на която и предстои раждане и още се ориентира.

# 1 228
geryaleksandrova и на мене ми е любопитно коя е лекарката ти ако не е тайна, ако е на лични може ли  Laughing

lyuba84 права си за другите болници, аз например все се учудвам как всеки лекар който съм видяла от Майчин Дом например говори хубави работи, пък после тука чета не толкова хубави.

# 1 229
  • Русе
Ох момичета аз в сряда съм планово секцио в ТК с избор на лекар като излязя ще давам отзиви
Стискайте ми палци Praynig

Общи условия

Активация на акаунт