146 ДЕ> Някакво прасе, грипозно или не, не ще уплаши душите наши!

• 29 917
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Имахме лавандули във Франция (как няма, в южна Франция  Laughing) многогодишни бяха  Peace

# 346
Маслина тук даже и да оцелее при метереологичните условя, не съм убедена, че ще преживее моето обгрижване.
Ей на , мандарината ми, хем в саксия, мога да я използвам за сурвакница - толкова е обезлистена. Confused

Сърфи, лавандулата расте навън, би трябвало ако не се грижиш много за нея да оцелее. Laughing

# 347
  • Германия
Сърфи, едно дебело  Hug за утре.

Весе, честитих ли ти помъдряването? Thinking Току що ометох едно парче тортичка, та го посветих на теб Laughing

Коте, честито за новия дом!

# 348
В старото жилище имахме смокиня и лимон в кошче  Mr. Green. Живееха на балкона или зимата в коридора. Когато се преместихме ги подарих на съседите на първия етаж, че много им се радваха. Това лято бившата съседка ми донесе 4 лимона и 2 смокини. Голяма гордост Laughing - никой не вярваше, че такива топлолюбиви дръвчета ще се адаптират към времето във Франкен, ама на.

Значи викате лавандулата да я оставя на балкона, пък може да цъфне пак другата година newsm78.

ooooh! Котарано, честита къща. Снимки няма ли? Laughing

# 349
Сърфи, първо стиснати палци!  Peace Второ, лавандулата е многогодишно, което по това време на година му се резват цветовете. Стават огромни туфи, заради което иска много място около себе си. Най-добре се понася с розови храсти. Аз имам 4 храста на двора, голяма красота е, защото привлича пеперуди.

# 350
Благодаря много, Сесилия и Татяна, супер сте!

# 351
Привет,
Ани през нощта се влоши и днес падиатърката изписа антибиотик и по-силен сироп. Няма как, понякога е по-малкото зло. Доки ми е разумна, вярвам и напълно.

# 352
  • Germany
Прасето отдавна чука на нашата врата, ама май е прекрачило в единия крак  Confused Да видим, Симончо ми се вижда топъл, и малко по-хленчещ от обикновеното и само седи и ме прегръща , а мъжа ми довечера имат парти за пускане на една услуга  Rolling Eyes дано не му се провалят плановете за купон  Praynig и ако е прасето да си ходи бързо  Praynig Praynig Praynig

За гиньо и аз нямам какво да добавя, аз толкова бях задълбала в терминология миналата година - стигна се и до конизация  Cry, но за сега уж нещата са добре, ходя на 3м, последния път ми каза да отида след 6м - пада се февруари, но мен от сега ме боде да ходя, не мога да си намеря място, като ходя на преглед често съм по-спокойна  Rolling Eyes  Но аз винаги, винаги от както се помня имам гин. проблеми още от ученичка като се започне с нередовен цикъл, който и до ден днешен е такъв   ooooh! ooooh! ooooh! та се сдигне до цито-то и т.н.  Tired Tired

За градинарство - моля не се бутайте преди мен по невежество - имам пълна апатия към отглеждането на каквито и било цветя и треви, абсолютна! На балкона имаме саксии, които ми костват цяло състояние да ги подменям когато умрат, защото ми е неудобно от съседите - ако им видите балконченцата ще разберете моите терзания  ooooh! Whistling Whistling А за градина и ние търсим апп. с градина - но там ще има само трева и нищо друго - от сега съм се зарекла  Crossing Arms

# 353
Сбъдваща  Hug дано подейства бързо антибиотика и се оправи Ани  Praynig Насъбра ти се май доста напоследък.

Аз искам да питам живеещите в Райенхауз как е с това катерене по стъпалата. ПОнася ли се? Един познат викаше, че като се живее в такава къща половината му живот минавал по стълбите. По тази причина половинката не ще да се навие на такава. Та какви доводи мога да му дам за такав къща?

# 354
  • Germany
О супер, и аз ще чакам инфо за тези къщи, точно на такива съм хвърлила око  Wink  Praynig

# 355
Сбъдваща много неприятно. Дано малката се оправи бързо Hug.

Свекърва ми са в Reihenhaus. Със сигурност мога да кажа три неща
1) вътрешните къщи са добре, външните плащат майка си и баща си за отопление
2) тия стълби са си еб$$ли мамата - свекитата са под 60 години и вече им идва нанагорно катеренето, след 5-6 години не ща да ги мисля, малката като е при тях е пълна лудница да не падне, да не се изтърколи, да не незнам си какво, играчките ги мъкнеш като идиот - от единия етаж на другия, от другия в мазето, па чеденцето се затръшква, че не иска това, а еди-какво-си, аре пак нагоре-надолу... ooooh!
3) ако не случиш на съседи тъжна ти майка - през 3 къщи от тях са едни идиоти, които по цял ден се карат, викат си на децата...а бе грозна работа Crazy . Директните съседи са им горе долу читави, но като седнеш в градината и запалиш грила веднага се появява някой да си прибира сумтейки възглавниците от столовете да не се опушват Rolling Eyes.

Иначе къщата е много функционална - на партера е кухня, всекидневна с трапезария и тоалетна, втори етаж са голяма спалня, баня и 2 детски стаи, 3 етаж - стая за гости, баня и бюро.  Хубавото е, че ако имаш по-голями деца или гости дефакто всеки може да си обитават съвсем самостоятелно апартаментче на определен етаж и да не си настъпвате аурите.

# 356
  • Germany
Аууу Сърфи, недей така - полу ме разубеди  Mr. Green мен малко ми трябва  Mr. Green Ама чак през 3 къщи ли се чува?  newsm78 То ще е голямо викане  Sunglasses

# 357
Къща без стъпала в днешно време имат хора, които могат да си позволят голям парцел предимно извън града. При положение, че искаш да живееш почти в центъра, да имаш градина, децата ти да могат да се придвижват с градския транспорт и да имаш наблизо всички комунални услуги, нямаш друг избор от къща на калкан.
Засега всичките ни съседи са предимно млади семейства, имаме и хомосексуалисти, и възрастна двойка. Фактът обаче, че над 20 деца (пуснати спокойно сами) вечер играят на улицата, която е частна, че през една пресечка има огромен парк и безброй площадки, С-Бан-ът е на 3 минути пеш, магазини от Алди, Лидл, Пени, Реве, Кайзерс до бъдещ Кауфланд, Росман, фризьор, аптека под носа ми, улесни избора ни на къща.
Предполагам, че с времето ще изскочат проблеми, но нали са затова, да се решават.
Със стълбите се свиква. Играчките изобщо не ги и разнасям - във всяка стая има. Mr. Green
Поради това, че къщата се отоплява с Erdwärme, ще мога да ви докладвам след зимата колко е разликата между крайна и средна къща, колко спестява горепосоченият метод от конвенционалния такъв на ток.
Недостатъкът е, че чистиш 3 тоалетни, две бани и так далее. Заплашила съм всички вкъщи, че ако не прибират, ще взема жена да чисти, но само да чисти (иначе би станала неплатима услуга) - всичко трябва те сами да са си прибрали и честа да й се заплаща, ще има мъжът ми. Да си спестява отсега от закуските ако иска. Mr. Green

# 358
Сбъдващата, дано по-бързо да се оправи малката с новата терапия!

# 359
На всички които са имали подод да празнуват и аз съм го пропуснала - честито!

Сбъдваща, дано Ани бързо се подобрява.

Сърфи, вярвам, че утре всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт